Merebut salinan percuma disediakan rekod kelahiran Texas dalam talian

Merebut salinan percuma disediakan rekod kelahiran Texas dalam talian

Kini, kewujudan rekod kelahiran Texas merupakan PERINGANAN yang besar kepada manusia yang memerlukan untuk menganalisis keturunan mereka sendiri atau daripada orang lain. Genealogical penyelidikan yang agak menyakitkan untuk berurusan dengan pada masa lalu, terutama jika masa adalah terhad dan akan kehabisan sumber. Sebagai maklumat kelahiran menjadi sedia ada untuk kegunaan semua orang, mengisi butir-butir yang hilang bagi Salasilah keluarga seseorang sedang berkelajuan tinggi dan tidak menyakitkan.

Mengikut undang-undang, salinan sijil kelahiran Texas dikelaskan untuk tempoh lima puluh tahun dari masa Majlis berlangsung. Dalam julat ini masa, hanya Pedaftar langsung ahli keluarga, penjaga atau wakil yang sah berhak menerima satu salinan maklumat ini. Laporan bagi kelahiran yang didokumenkan mulai tahun 1903 untuk hadir boleh diperolehi dari Biro Perangkaan penting Jabatan Kesihatan Texas di Austin. Mereka boleh dihubungi melalui Bilik, mel atau hubungi (512) 458-7111.

Dalam keadaan ini, statewide pemfailan dokumentasi kelahiran yang bermula pada tahun 1910. Oleh itu, fail-fail tersebut bertarikh bermula 1903-1910 tidak boleh hadir di Jabatan Kesihatan tetapi di Pejabat kerani County di daerah di mana subjek dilahirkan. Satu pilihan yang lebih banyak adalah untuk melihat ke dalam Arkib Negeri. Negeri-Laman rasmi secara online juga mengandungi senarai semua kelahiran yang berlaku di Texas dari tahun 1926-1995.

Lebih kurang sama seperti meminta apa-apa jenis lain-lain fail awam, mendapat salinan dokumentasi kelahiran di Texas juga memerlukan yuran nominal. Kos mungkin berbeza; bagi sesetengah akaun ini, $11 ditanggung bagi setiap pengeluaran semula. Bayaran boleh dibayar dengan cek, kiriman wang atau cek peribadi kepada Jabatan Kesihatan Texas. Selain daripada membayar yuran kadar, melengkapkan borang pesanan dengan butiran penting tentang subjek dan butir-butir hubungan yang peribadi di pemohon juga adalah satu kemestian.

Sebahagian dokumen ini merangkumi tiga keping penting maklumat yang membuat Salasilah kerja-kerja yang lebih mudah dari sebelumnya. Mereka adalah subjek yang bapa nama, ibu nama dan bandar di mana individu yang bersangkutan atau ahli-ahli keluarga yang lain telah dilahirkan. Maklumat ini membolehkan anda untuk mengesan dan mengumpul fakta-fakta yang lebih penting berkaitan dengan seseorang dan sejarah keluarga. Pada masa ini, gambar ini juga digunakan untuk menunjukkan keperibadian, sandaran prosiding undang-undang dan banyak lagi.

Kebelakangan ini, cara yang paling mudah untuk mencari rekod kelahiran awam disediakan secara online. Tak terlalu lama apabila penyedia perkhidmatan komersil mula menghuni World Wide Web. Walau bagaimanapun, proses carian dalam talian dengan serta-merta menjadi di antara banyak penyelidik kerana ia agak mudah dan cepat berbanding kaedah-kaedah sebelumnya. Kos boleh dipanggil untuk tetapi jumlah ini adalah lebih murah daripada apa yang anda akan ambil sebagai balasan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *