Merealisasikan matlamat berasaskan kesihatan melalui bimbingan Kesihatan

Merealisasikan matlamat berasaskan kesihatan melalui bimbingan Kesihatan

Kesihatan kejurulatihan adalah satu kaedah yang digunakan yang menjadi lebih dan lebih dikenali untuk hampir semua penjagaan kesihatan sistem penyampaian – hospital, klinik-klinik kesihatan dan kemudahan, Syarikat penjagaan kesihatan dan perubatan dan sekolah-sekolah kejururawatan yang menjurus ke arah pembaikan dan penyelenggaraan yang kesihatan dan pengurusan individu kelemahan dan Kesihatan syarat, terutama mereka yang mempunyai penyakit yang kronik dengan cara gaya hidup dan perubahan tingkah laku yang positif. Ia adalah hubungan yang teratur dan jelas antara pesakit dan peguambela Kesihatan, juga dikenali sebagai jurulatih kesihatan yang produktif merangsang peserta untuk membuat perubahan yang perlu dalam perlakuan mereka dengan cara membantu klien meneroka dan menyelesaikan indecisiveness mereka dalam perubahan tingkah laku untuk mencapai Kesihatan optimum.

Bimbingan Kesihatan adalah jauh lebih berbeza daripada menyediakan ajaran kesihatan atau pendidikan kesihatan terutamanya jika kebimbangan di sini matlamat membawa-kira-kira jangka panjang. Pengajaran Kesihatan adalah kaedah yang digunakan dalam memberi maklumat seperti bagaimana penyakit itu berlaku, regimen ubat-ubatan, garis panduan aktiviti, dan sekatan diet secara terus kepada pelanggan, meninggalkan dia tiada pilihan tetapi untuk mematuhi arahan yang ditetapkan berdasarkan keadaan beliau semasa melalui arahan rumah yang bertulis, risalah-risalah dan buku-buku. Kesihatan kejurulatihan di sisi lain, membenarkan pesakit untuk ventilate apa yang bogging dengannya tentang status kesihatan beliau hadir dan Daftar keinginan beliau untuk apa halangan dalam mencapai kesihatan yang optimum untuk menghilangkan dan mengurangkan untuk membolehkan perubahan tingkah laku yang sihat dan apa jenis sokongan kesihatan tidak dia mahu. Kesihatan kejurulatihan adalah berpusatkan klien, yang bermaksud bahawa tumpuan yang dihalakan untuk menangani isu-isu kesihatan dan kebimbangan yang hanya mengikut situasi tertentu dalam hidup pesakit.

Mulai sekarang, pesakit mempunyai hak untuk memahami Apakah pilihan mereka dalam mencapai kesihatan yang optimum dan mereka perlu jurulatih Kesihatan mempunyai latar belakang perubatan yang boleh mentafsir kepada mereka kerumitan dan masterfully teknikal keadaan mereka mengikut tahap sedangkan mereka dan menasihati mereka pelbagai cara bagaimana untuk berurusan dan membuat pembetulan dalam gaya hidup mereka.

Jurulatih Kesihatan memberi tumpuan kepada isu-isu yang berkaitan dengan taraf hidup individu dan bagaimana untuk membaikinya. Jurulatih kesihatan tidak berfungsi untuk menggubal diagnos, memberi preskripsi untuk ubat-ubatan atau memberi ajaran Kesihatan, tetapi mereka berada di sana untuk membimbing, mengarah dan menggalakkan individu untuk mengenal pasti dan menetapkan matlamat yang boleh dicapai yang penting dalam meningkatkan kualiti hidupnya. Ia adalah satu cara untuk membantu Kesihatan penyokong dalam memotivasikan pesakit untuk melepaskan mereka ambivalence, membuat mereka bersedia untuk membuat tingkah laku berubah dan embolden mereka untuk mengawal faktor-faktor risiko precipitating dan mendapatkan kursus sesuai terapi dalam menangani keadaan penyakit kronik mereka.

Sebagai seorang Peguambela Kesihatan, CareNet menawarkan kesihatan bimbingan yang diberikan oleh jururawat berdaftar yang berpengalaman, pakar pemakanan dan lain-lain profesional penjagaan kesihatan yang endows maklumat perubatan yang boleh dipercayai dan menjurus ke arah peningkatan kesihatan pesakit mereka dalam syarat-syarat yang membolehkan mereka untuk menggalakkan pertumbuhan autonomi dalam membuat keputusan yang kukuh mengenai kesihatan dan kesejahteraan mereka. Hubungan dengan jurulatih-klien yang dibuat bagi tujuan sokongan kesihatan semua-dalam-semua pesakit kejurulatihan objektif, manakala membiarkan fokus pelanggan yang lebih banyak kepada mereka sekali gus menghalang likeliness daripada pelanggan untuk sesuatu kaum itu mendorong.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *