Merawat jangkitan saluran kencing: Plop Fizz Plog Fizz anda Uti jauhnya

Merawat jangkitan saluran kencing: Plop Fizz Plog Fizz anda Uti jauhnya

Sering dirujuk sebagai “Pengantin penyakit”, jangkitan saluran kencing, (UTIs) akan apa-apa tetapi Romantik. Jadi digelar disebabkan bilangan besar blushing Pengantin yang dijangkiti jangkitan selepas terlibat dalam jumlah yang tinggi daripada hubungan seks, cepat dan rawatan yang berkesan biasanya diperlukan oleh kerana sifat masalah. Bagaimana untuk merawat jangkitan saluran kencing dengan cepat namun telah lama menjadi subjek perbincangan yang banyak.

Sebaik sahaja simptom muncul, ia adalah penting untuk meningkatkan pengambilan cecair serta-merta. Dengan hanya mengambil atas banyak air sepanjang hari, sistem anda akan mempunyai peluang untuk mula mengepam jangkitan jauhnya. Apabila UTI yang telah dikontrakkan, kesakitan yang disebabkan oleh kekejangan perut, pembakaran air kencing dan belakang sakit, bersama-sama dengan suhu yang tinggi yang boleh berlaku boleh semua tetapi tidak tertanggung. Untuk membantu dengan ini, ramai pakar mengesyorkan mencampurkan setengah sudu teh bicarbonate of soda yang satu dengan 1 cawan air. Mengambil ini segera akan membantu mengubah tahap pH air, mengurangkan keasidan yang dan melegakan kesakitan membuang air kencing.

Menariknya, satu perkara isi rumah yang boleh didapati di kebanyakan dapur di seluruh AS, boleh menyediakan cepat penawar kepada masalah, dan sudah tentu mengurangkan gejala-gejala. Hanya membubarkan dua tablet Alka Seltzer dalam secawan air dan meminumnya pada tanda pertama gejala-gejala. Ini akan bekerja dalam dua bidang bertarung jangkitan: dalam alkali di dalam ubat yang akan mengurangkan keasidan air kencing; aspirin yang akan membantu memerangi gejala-gejala lain sakit. Memastikan anda terus mengambil banyak air sepanjang hari, ini mungkin apa yang anda perlukan untuk menghapuskan aduan dengan cepat.

Cara-cara lain yang anda boleh membantu untuk menghilangkan kesakitan dengan cepat adalah untuk minum jus kranberi. Gula yang penuh sarat jus yang dijual di kedai-kedai runcit akan membuat perkara yang buruk. Jika boleh, cuba untuk membeli cranberries segar dan jus mereka sendiri. Jika anda tidak mampu, atau tidak mempunyai masa untuk ini, anda harus mampu untuk mencari unsweetened jus disediakan di kedai kesihatan tempatan anda.

Jika anda tidak dapat mencari sebarang bicarbonate of soda, atau Alka Seltzer dalam almari anda, anda boleh cuba minum segelas susu. Dengan alkalinity semula jadi, ini akan membantu mengurangkan kandungan asid dalam air kencing anda. Anda juga perlu Elakkan minum alkohol, jus buah-buahan dan kopi yang lain. Sakit dan sakit dalam perut dan belakang anda boleh dibantu dengan menggunakan haba kepada kawasan-kawasan dengan pad panas atau botol air panas yang.

Jika anda berada malang akan terdedah kepada jangkitan saluran kencing, anda perlu belajar untuk menghadapi mereka, tetapi terdapat langkah-langkah yang boleh diambil untuk membantu mengurangkan penampilan mereka. Dengan mengelakkan ketat pemasangan seluar dan pakaian, dan berpegang kepada gentian semulajadi, pencetus mungkin akan dikurangkan. Anda juga mesti Elakkan mengambil mandian bila-bila masa yang mungkin, dan Bilakah mandi mengelakkan penggunaan produk-produk wangi.

Semasa anda, anda mungkin mendapati ia lebih baik untuk menggunakan tampon berbanding tuala sanitari. Walaupun wanita telah mengalami gejala-gejala dan isu-isu yang berpengalaman menggunakan kedua-dua produk. Dalam mana-mana, ia adalah dinasihatkan untuk menukar tuala wanita atau tampon sebagai sering sebaik mungkin, dan sekurang-kurangnya dua kali sekerap anda biasanya akan sepanjang kitaran anda anda.

Berikutan nasihat kebersihan yang wajar, dan menyedari rawatan yang terbukti mempunyai manfaat yang pantas dapat menunjukkan kepada anda bagaimana untuk merawat jangkitan saluran kencing, tetapi jika gejala berterusan selama 48 jam, anda harus berunding dengan doktor anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *