Meraikan Hari Deepavali yang selamat dan mesra alam

Meraikan Hari Deepavali yang selamat dan mesra alam

Hari Deepavali merupakan perayaan cahaya yang mengakui kemenangan yang baik atas kejahatan. Hari tersebut diraikan dengan penuh warna-warni dan semangat yang lebih beautified oleh lampu lilin dan diyas. Menerangi malam malam gelap pada masa perayaan ini menandakan permulaan baru sepenuhnya oleh mengakhiri kegelapan kejahilan.

Sistem tradisional sambutan termasuk membakar lilin, melakukan upacara-upacara ritual, menerangi rumah, dan menganjurkan perjumpaan kecil pada waktu malam. Malangnya, dalam tahun-tahun kebelakangan ini, trend sambutan telah beralih kepada cara-cara moden dan bentuk-bentuk. Lilin dan diyas telah diambil alih oleh pencahayaan elektrik dan kebakaran bising keropok telah menjadi satu keperluan.

Sistem yang moden bukan hanya mengakhiri semua nilai-nilai dan kebaikan tetapi juga mengenakan kesan-kesan negatif terhadap alam sekitar serta kesihatan manusia. Kesan-kesan alam sekitar yang disebabkan akan pencemaran udara berlebihan, berlebihan pencemaran bunyi, pencemaran tanah, dan penggunaan kuasa berlebihan. Semua ini bersama meletakkan satu ancaman yang serius kepada keseimbangan ekologi. Lebih, kesihatan manusia juga sedang menderita kerana sistem moden perayaan menyebabkan lebih daripada isu-isu kesihatan seperti tekanan darah tinggi, kehilangan pendengaran, tidur gangguan, sakit kepala, asma, alahan kulit dan masalah pernafasan.

Isu-isu ini kini telah menjadi perbincangan yang serius untuk berfikir. Sebelum imbangan ekologi pergi luar kawalan dan sebelum kehidupan manusia mula berundur, ia adalah penting untuk mengambil beberapa inisiatif dan langkah-langkah yang ketat untuk memberikan akhir kepada semua kesan negatif yang disebabkan oleh kaedah-kaedah yang salah meraikan Hari Deepavali.

Terdapat banyak inisiatif eco-sensitif yang boleh diambil untuk meraikan perayaan cahaya itu. Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk mengatakan ‘Tidak’ kepada keropok. Pembakaran keropok merupakan salah satu cara-cara Tempahan salah perayaan yang akan tiba ke penghujungnya. Terdapat banyak cara lain untuk meluahkan kegembiraan dan semangat dengan musim perayaan anda. Salah satu boleh melawat mana-mana rumah usia, anak-anak yatim, atau pertubuhan bukan bermotifkan keuntungan yang sama untuk Hadiah orang orang dan kanak-kanak sebab untuk tersenyum dan gembira. Berkongsi dengan mereka pakaian, makanan, coklat, atau sebahagian daripada keperluan harian mereka. Ini akan pasti berubah menjadi Diwali paling indah kerana ini adalah cara yang paling berprestij untuk berkongsi senyuman dan kegembiraan.

Jika terdapat keperluan untuk menambah keserian dan muzik meraikan perayaan, kemudian terdapat keropok mesra alam di pasaran. Ini boleh digunakan untuk sedikit untuk menyatakan kegembiraan dan kebahagiaan. Selain itu menggunakan lebih banyak lilin dan diyas daripada pencahayaan elektrik juga akan menjadi satu inisiatif yang penting dalam mengurangkan kesan sakit. Ini akan banyak membantu untuk mengurangkan penggunaan kuasa tetapi sudah tentu akan membuat rumah kelihatan lebih cantik. Jadi, jika kecantikan boleh dicapai tanpa penggunaan kuasa elektrik yang berlebihan maka mengapa menggunakan lebih dan melucutkan orang-orang luar bandar tempat dari keperluan asas elektrik.

Pada hari Deepavali, hampir semua orang bertukar Hadiah. Semasa membeli-belah untuk Hadiah yang baik untuk membeli sesuatu yang berguna dan bermakna. Ia adalah terbaik untuk membeli lilin buatan dan hiasan untuk Hadiah satu tersayang atau saudara hari Deepavali ini. Terdapat banyak lagi pilihan mesra alam untuk hadiah seperti kosmetik, pakaian, beg, coklat buatan tangan dan lampu yang dialirkan.

Dengan merayakan hari Deepavali yang selamat dan mesra alam, Semua orang akan hanya menambah tahun mereka hidup dan hidup untuk tahun mereka. Itulah Hadiah yang paling indah untuk setiap dan semua orang hari Deepavali ini. Bukan?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *