Menzahirkan jenis kucing untuk Pangsapuri anda

Menzahirkan jenis kucing untuk Pangsapuri anda

Jenis Kebangsaan kucing.

Sekiranya anda telah berfikir tentang mendapatkan kucing tetapi ianya masih dibuka pada yang merupakan tempat untuk anda, maka ini adalah sesuai untuk anda. Di sini, kita menerokai beberapa baka kucing untuk menasihati anda membuat pilihan yang bermaklumat yang utama. Pertama, di Perpustakaan atau kedai buku tempatan anda, anda akan menemui kemarahan seluruh buku-buku dan sumber-sumber yang boleh membantu anda memilih kucing yang tidak akan bercanggah dengan personaliti dan life-style anda.

Hanya membeli anak kucing yang:
Jika anda sudah mengambil pemilikan anak kucing yang masih ingat untuk tidak membiarkan ia ke Taman sehingga masa yang ditanam supaya sekurang-kurangnya 5 bulan. Anda tidak mungkin menganggap anda Taman belakang sebuah gurun, tetapi ada pemangsa yang menimbulkan ancaman kepada anak kucing anda sehingga ia mencapai tahap kematangan dan saiz yang lebih besar.

Pertama, salah satu soalan-soalan utama yang anda perlu untuk menjawab adalah jika anda sedang mencari untuk cat untuk dalaman atau kucing yang Luaran.

Kerana: Askar di luar
Kerana itu adalah sejenis baka campuran, menyerupai mongrel dalam anjing, dan akan terselamat luar biasa sesuai benar-benar ke luar. Mereka adalah baka baik all-rounder dengan rintangan yang baik, kesihatan dan jangka hayat yang luar biasa. Inilah yang sesuai dicampur-baka untuk pemilik kucing pertama.

Kucing Siam resplendent:
Kucing Siam cenderung untuk penyelenggaraan yang agak tinggi dan memerlukan banyak perhatian. Mereka menikmati Syarikat rakyat dan akan sangat yang dilampirkan oleh watak. Justeru itu, mereka tidak suka ditinggalkan sendirian dan boleh membawa ke perabot dan fabrik yang ditinggalkan untuk jangka masa yang lebih lama. Kucing Siam adalah makhluk extroverted – yang menerangkan sifat sangat vokal mereka – dan mereka akan dianggap sebagai salah satu yang paling bijak daripada semua spesies kucing. Jika kucing Siam adalah diterima pakai dari umur yang sangat awal, mereka amat bon dengan pemilik, dan menjadi sangat posesif orang itu.

Kucing Manx menakjubkan:
Manx kucing adalah jelas kepada tempat kerana ia mempunyai ekor yang singkat atau ekor tiada. Kelalaian ekor ini mempunyai kesan sampingan yang negatif, (ekor membantu membentuk perlindungan yang bagi baka lain terdapat) kucing Manx yang cenderung mengalami cacing dan parasit lain. Tetapi semata-mata kerana ia mempunyai ini masalah kecil (yang boleh dengan mudah boleh remediated dengan rawatan), anda tidak perlu mencari di seluruh baka. Kucing Manx ialah seekor kucing yang sangat pintar dan suka bermain – jika tidak lebih bijak daripada kucing Siam – akan senang hati kutip bola dan membawa mereka kembali kepada anda. Ia adalah sedikit seperti anjing dalam bentuk kucing! Seperti kucing Siam, kucing Manx akan mengelak untuk dibiarkan sahaja untuk tempoh yang panjang, jadi ia adalah prefered yang mereka berada di dalam syarikat-syarikat kucing lain. Kerana sifatnya yang nakal, kucing Manx membuat pilihan yang mudah jika anda berfikir tentang mendapatkan kucing untuk para anak-anak anda.

Kucing Parsi:
Sejarah baka Parsi adalah salah satu yang tertua daripada semua baka kucing. Sudah lama berambut dengan sanjungan kaya dan berkilat kot. Mereka boleh menjadi hitam, putih serta campuran kedua-dua, dengan perang sekitar muka. Kucing Parsi adalah, seperti Siam, kucing sangat mesra; Walaupun dengan perbezaan, kucing Parsi cenderung untuk menjadi lebih terdedah kepada masalah kesihatan. Mereka tidak suka bermain seperti yang lain-lain baka kucing tetapi pandai bergaul dan seperti berada di sekitar orang. Kucing Parsi yang duduk di atas riba and paling bahagia!

Ini adalah ringkasan cepat daripada tiga baka utama dalam domain senarai nama calon, tetapi anda akan mendapati pelbagai macam kucing untuk dipilih. Jika anda melakukan penyelidikan anda, dan memilih dengan bijak, anda akan menerima satu kenalan sepanjang hayat, dan mempunyai pengalaman yang sangat berharga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *