Menyembuhkan sista ovari – kaedah herba dan holistik

Menyembuhkan sista ovari – kaedah herba dan holistik

Pendukung alternatif kesihatan sering berdiri dengan penawar semulajadi sista ovari, manakala kebanyakan doktor turun laluan pembedahan untuk penyingkiran sista yang tidak hilang secara semula jadi selepas beberapa kitaran haid. Sama ada anda pergi untuk sista ovari semulajadi yang menyembuhkan atau menjalani rawatan konvensional oleh penjagaan kesihatan profesional, ia adalah penting untuk mempunyai sista yang disahkan oleh doktor. Bergantung kepada jenis dan saiz sista ovari, rawatan mungkin diperlukan atau mungkin pilihan hanya Peti Deposit Keselamatan. Dengan ini berkata, Tempahan berfungsi sista boleh mempunyai penawar semula jadi yang diterapkan kepada mereka kerana mereka biasanya hilang sendiri dan penawar semula jadi yang boleh meningkatkan kelajuan yang mereka hilang.
Sista ovari yang berfungsi biasanya hilang sendiri walaupun tanpa rawatan namun ia boleh kembali. Rawatan semula jadi adalah pilihan untuk mengelakkan sista lama membangunkan atau bahkan sista ovari yang baru. Keabnormalan dalam kitaran haid wanita adalah apa yang menyebabkan sista pembangunan, jadi ia berdiri dengan alasan bahawa herba yang mengandungi sifat-sifat yang betul dan pemakanan yang betul adalah berguna sebagai penawar sista ovari semulajadi untuk mendapatkan tahap hormon kembali pada perintah.
Wanita yang sebelum ini mempunyai sista ovari mungkin mahu cuba mengelakkan berulang dengan mengambil makanan tambahan dan herba yang dapat membantu tubuh untuk berfungsi dengan betul. Terdapat pelbagai makanan tambahan yang tersedia untuk membantu mengimbangi hormon, meningkatkan imuniti dan mempertingkatkan fungsi hati. Diambil secara konsisten herba dan makanan tambahan ini boleh di baris pertama anda Pertahanan untuk menyembuhkan sista ovari bersama-sama dengan rawatan perubatan yang tepat.
Vitamin dan mineral yang boleh membantu seseorang untuk mengekalkan pemakanan yang betul. Vitamin C khususnya membantu sistem imun dan oleh itu boleh membantu menghalang sista ovari daripada berlaku. Zink membantu dalam pertumbuhan sel-sel, manakala telur matang dan membantu menghadkan kerosakan radikal bebas terhadap DNA juga. Begitu juga, vitamin B yang membantu mengekalkan baki tahap hormon dengan membantu hati menukar jumlah estrogen yang besar ke dalam bahan-bahan yang tidak merbahaya. Akhir sekali, antioksidan membantu sel-sel yang mengelakkan kerosakan.
Herba tertentu boleh dianggap sebagai penawar sista ovari oleh wanita yang mengalami keadaan itu. Herba ini membantu untuk mengawal pengeluaran hormon dan kerja-kerja untuk menghalang kepincangan folikel ovari berkembang menjadi sista. Berkesan kerana herba bagi sesetengah wanita, jika seorang wanita sudah mengambil ubat hormon, dia tidak perlu mengambil sebarang herba.
Herba seperti Ekinasea meningkatkan keupayaan badan untuk melawan jangkitan dan mencegah kanser dengan meningkatkan aktiviti sel darah putih serta meningkatkan jumlah. Ekinasea adalah paling berkesan apabila diambil selama 10 hari, yang diikuti dengan percutian tiga hari, kemudian diambil selama 10 hari yang lebih banyak. Silymarin marianum, nama teknikal untuk thistle susu, adalah satu lagi jenis herba yang telah ditunjukkan untuk membantu menyahtoksik hati dan membebaskan tubuh daripada lebihan hormon.
Sekiranya anda memutuskan untuk mencuba penawar sista ovari semulajadi, ia masuk akal untuk membincangkan perkara ini dengan doktor anda terlebih dahulu. Beliau boleh menasihati anda tentang sama ada makanan tambahan atau vitamin tertentu boleh kemudaratan kepada anda dan Apakah pendekatan terbaik untuk mengubati sista ovari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *