Menyembuhkan mati pucuk dan kelemahan seksual secara semulajadi dan kekal

Menyembuhkan mati pucuk dan kelemahan seksual secara semulajadi dan kekal

Sesetengah lelaki mengalami mati pucuk yang pada dasarnya keadaan ketidakupayaan mendapat ereksi dan mengekalkan ia cukup panjang untuk berjimak seksual. Ketegangan bermula dengan rangsangan fizikal atau mental di mana darah mengalir untuk mencipta tekanan dan membuat organ lelaki yang berkembang. Tetapi apabila otot-otot kontrak dan menghalang aliran darah, ereksi meninggal dunia. Ereksi yang lemah, disfungsi erektil atau pancutan pramatang yang dikenali sebagai kelemahan seksual.

Mati pucuk boleh berlaku apabila terdapat berehat dalam urutan peristiwa dalam mencapai ereksi. Kerosakan kepada otot-otot, saraf atau arteri boleh menyebabkan disfungsi ereksi. Syarat-syarat tertentu perubatan seperti penyakit buah pinggang, penyakit jantung, saluran darah tersumbat, ketagihan alkohol dan kencing manis sebab kebanyakan kes-kes disfungsi ereksi. Gaya hidup sedentari, rokok, tekanan, keletihan, kebimbangan, harga diri yang rendah, kekurangan keyakinan dan obesiti juga boleh menyebabkan keadaan. Kelemahan seksual boleh mempunyai sebab-sebab yang sama seperti yang dinyatakan di atas.

Ujian boleh dilakukan untuk mendiagnosis keadaan sedemikian. Rawatan pilihan kelemahan seksual seperti terapi ubat-ubatan, psikoterapi dan pembedahan ada disediakan. Ubat-ubatan untuk rawatan kelemahan seksual mungkin mempunyai kesan sampingan kerana bahan-bahan kimia di dalamnya. Walau bagaimanapun, Terdapat cara untuk mengubati mati pucuk dan kelemahan seksual secara semulajadi seperti yang dinyatakan di bawah:

1. Ginkgo: Ginkgo adalah berkesan kerana ia smoothes otot kerana darah yang mengalir kepada lelaki organ yang meningkat.

2. Zink: Zink yang diperlukan oleh badan untuk berfungsi dengan lancar dan kekurangan zink boleh membawa kepada kelemahan seksual dan mati pucuk pada lelaki. Mengambil makanan yang kaya dengan zink seperti ikan, kacang, Tiram.

3. Latihan: Latihan terutamanya pengukuhan pelvik yang membantu untuk menguatkan otot berhampiran organ lelaki.

4. Yoga: Mengamalkan yoga dan teknik yoga yang akan membantu anda kekal tenang dan tekanan percuma untuk bernafas.

5. Herba kapsul: Herba afrodisiak disediakan tindakan seperti tonik seks dan memberikan tenaga dan kekuatan kepada tubuh. Mereka membantu dalam menghapuskan masalah seksual dan oleh itu digunakan untuk mengubati mati pucuk dan kelemahan seksual secara semulajadi. Kapsul ini adalah herba itu selamat dan tidak mempunyai kesan sampingan yang negatif.

6. Urutan minyak: Minyak urut yang boleh mengurut organ lelaki untuk meningkatkan peredaran darah. Ini membantu untuk mengubati mati pucuk dan kelemahan seksual. Minyak perlu boleh diurut melebihi kelenjar prostat perlahan-lahan.

7. Bawang putih: Makan ulas bawang putih setiap hari untuk meningkatkan kesihatan seksual anda yang mentah.

8. Kekacang: Kacang yang membantu dalam mendapatkan semangat dan mengukuhkan sistem seksual.

9. Bawang: Termasuk bawang dalam diet anda dan mengambil ini secara kerap.

10. Ashwaganda: Herba ini menenangkan saraf dan membantu memulihkan badan dan minda sekali gus meningkatkan kesihatan seksual.

11. Indian Gooseberry: Indian gooseberry atau amla adalah afrodisiak yang semulajadi dan membantu mengatasi masalah mati pucuk dan kelemahan seksual secara semulajadi.

12. Halia: Halia ini juga bermanfaat. Kunyit dan lada hitam perlu juga dimasukkan dalam diet.

Kerap bersenam dan Kurangkan lemak berlebihan. Bersenam juga akan membantu untuk mengurangkan tekanan, amalan meditasi dan yoga juga. Berkomunikasi secara bebas dengan pasangan anda dan bekerja dalam isu-isu hubungan. Elakkan Merokok, mengambil dadah dan alkohol, dan mengekalkan sikap yang positif terhadap kehidupan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *