Menyembuhkan anda Lumbago sakit belakang dengan nasihat ini

Menyembuhkan anda Lumbago sakit belakang dengan nasihat ini

Kebanyakan orang akan mengalami sakit belakang di masa kehidupan mereka, dan mungkin yang paling biasa kembali masalah yang menjejaskan belakang yang lebih rendah adalah Lumbago.

Lumbago menjejaskan otot-otot pada dasar tulang belakang dan kesakitan yang dialami mungkin berbeza sangat dari sakit yang menjengkelkan kepada sakit teruk yang berterusan. Ia difikirkan bahawa keadaan boleh menjadi teruk dengan ketegangan otot tambahan dari membawa bayi melalui kehamilan, berat badan berlebihan, postur yang miskin, dan sejuk, cuaca lembap. Malangnya, lumbago boleh menjadi lebih teruk dengan usia, jadi ia adalah lebih penting untuk orang ramai untuk terus cergas dan sihat kerana mereka matang ke umur tua.

Lumbago bout sering orang pertama akan dapat dirasakan semasa sesi fizikal berat menggerakkan objek yang berat, seperti mengangkat perabot, mengakibatkan kesakitan. Ia tidak sering menyebabkan kecederaan pada tulang belakang itu sendiri, melainkan orang yang telah mengalami kecederaan ke belakang, yang dengan cepat diikuti dengan sakit belakang yang rendah. Lumbago adalah pada dasarnya otot asal-usul, supaya gejala-gejala boleh diatasi atau dikurangkan dengan banyak dengan menguatkan otot-otot teras badan, mengurangkan berat badan yang berlebihan, dan memperbaiki postur.

Kebanyakan pesakit akan mengambil pil analgesik untuk membantu Melegakan ketidakselesaan mereka pada mulanya, tetapi mengambil mandian yang suam dengan sedikit minyak lavender boleh benar-benar bermanfaat juga. Perkhidmatan Urutan aromaterapi boleh menjadi pendekatan yang lebih holistik untuk berurusan dengan lumbago berulang, menggabungkan minyak yang membantu untuk melegakan kesakitan, seperti St John’s wort, vervain, willow putih dan comfrey.

Rejim senaman yang boleh memberikan manfaat yang besar phyically dan mental, tetapi dengan lumbago ia akan menjadi lebih baik untuk menumpukan perhatian kepada senaman yang menguatkan otot teras dan memperbaiki postur, seperti pilates, yang menyokong bangunan dan mengekalkan belakang, abdomen dan oblique otot-otot yang membentuk teras. Fikirkan anda teras sebagai Acob yang semula jadi yang menarik anda dalam, Lif sikap anda dan melindungi bahagian belakang anda.

Semakin kita kita cenderung angin ke bawah, dan menjadi kurang aktif daripada kita adalah apabila kita masih muda, jadi membuat perubahan kecil kepada anda setiap hari rutin boleh pergi jauh, memperbaiki postur, am kecergasan dan kekuatan otot yang berkaitan anda dan mengurangkan gejala-gejala lumbago.
Cuba berjalan ke tempat kerja dan bukannya mengambil bas, atau turun dua hentian lebih awal. Naik tangga sedapat mungkin dan bukannya menggunakan lif dan tangga bergerak. Meletakkan anda kereta lagi jauhnya dari tempat kerja anda supaya anda boleh menambah beberapa minit berjalan kaki ke hari anda tambahan. Dapatkan dari meja anda dan berjalan pantas di udara segar pada waktu makan tengahari. Beli anjing dan berjalan dua kali sehari. Mendapatkan keluarga keluar ke kawasan luar bandar pada hujung minggu untuk udara segar dan senaman, atau ikut Peta laluan berjalan kaki yang tempatan. Mengambil pengajaran, menari atau belajar gaya tarian baru, menyertai gimnasium tempatan anda untuk sesi latihan berat tetap yang beberapa kali seminggu.

Apa sahaja yang anda pilih untuk lakukan, bermesra dan anda akan dapat mengatasi lumbago anda lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *