Menyemak aktiviti jumlah cetakan pasaran saham sejam

Menyemak aktiviti jumlah cetakan pasaran saham sejam

Apabila anda pergi ke doktor gigi mereka sering jaga gigi, gusi dan rongga tambahan apa-apa. Doktor gigi terus menjejaki anak ini supaya mereka boleh menyemak untuk sebarang keabnormalan. Mereka mempunyai fail pada setiap pesakit dan mengkaji semula setiap kali anda datang dalam. Yang sama boleh dikatakan untuk pasaran kewangan dengan aktiviti saham harian.

Mengekalkan menjejaki anak jumlah pasaran harian adalah sangat membantu dalam menentukan Kesihatan umum di pasaran. Mencatatkan jumlah yang rendah hari ini juga penting. Kelantangan rendah sehingga hari boleh menjadi suspek. Kelantangan rendah turun hari boleh dilihat sebagai positif dan adalah perkara biasa. Jumlah yang besar sehingga hari adalah tanda pengumpulan. Kelantangan besar turun hari adalah tanda-tanda edaran. Pergerakan ini besar jumlah pasaran umum adalah tanda pemain besar wang bergerak di sekitar. Pemain besar ini adalah orang-orang yang benar-benar menggerakkan pasaran naik atau turun pada jumlah yang besar. Mengekalkan tab pada mereka adalah sangat penting kerana anda sentiasa mahu berada di sebelah yang sama yang mereka berada di.

Setelah hari pengagihan berat yang berulang-ulang dalam tempoh sebulan atau jadi boleh dilihat sebagai negatif untuk pasaran umum kerana institusi mungkin mendapat. Biasanya di mana-mana dari 5 hingga 6 kelantangan besar turun hari boleh menukar berada di aliran menaik dalam pasaran. Ini boleh membawa kepada pembetulan atau lebih teruk lagi pasaran bear.

Dapat melihat tindakan kelantangan pasaran pada gambaran perbandingan yang harian adalah sangat berguna. Ia menjadikan ia sangat mudah untuk membandingkan tindakan jumlah hari yang sebelumnya. Juga, melihat kelantangan sama ada dalam minit, peningkatan setengah jam atau satu jam kenaikan adalah sangat berguna dalam menentukan apa-apa perubahan dalam trend jumlah pasaran. Dua tapak yang terkenal yang menawarkan setengah jumlah perbandingan adalah Barrons dalam seksyen makmal pasaran atau pintar-Ticker butang kelantangan NYSE atau NAS dikemaskini setiap 2 minit.

Sama seperti doktor gigi Menyimpan tab pada gigi anda dengan prosedur yang mudah, yang sama boleh dikatakan dengan pasaran yang besar dengan menggunakan jumlah. Mencatatkan tindakan jumlah pasaran harian adalah sangat membantu dalam menentukan kesihatan di pasaran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *