Menyelesaikan tuntutan penyelewengan yang melibatkan kegagalan oleh jururawat untuk mengesan Placental Abruption bagi $1,100,000

Menyelesaikan tuntutan penyelewengan yang melibatkan kegagalan oleh jururawat untuk mengesan Placental Abruption bagi $1,100,000

Beberapa komplikasi yang mungkin berlaku dalam kehamilan yang menunjukkan bahaya kemudaratan yang besar kepada bayi yang belum lahir. Abruption placental yang timbul apabila plasenta memisahkan pramatang dari rahim wanita hamil. Ia sering disertai oleh gejala-gejala yang tertentu – yang memberitahu akan pendarahan faraj yang berterusan, sakit pinggang atau belakang yang serius dan berterusan kontraksi. Doktor itu biasanya bersetuju bahawa jika seorang abruption placental berlaku tindakan yang cepat, seperti C-section untuk kecemasan, mungkin perlu diambil untuk melindungi kesihatan bayi.

Ibu mengandung yang datang di hospital di awal fasa buruh. Beliau, yang hanya berusia 19 tahun, telah dimasukkan ke hospital mengadu sakit perut yang berterusan. Jururawat yang memeriksa beliau didokumenkan bahawa wanita perut keras dan bahawa dia telah mengalami contant rahim contrations.

Masa yang singkat nanti, ibu-ibu yang mengandung mula mempunyai pendarahan faraj, yang adalah begitu teruk bahawa ia perlu berterusan menukar tuala di bawah beliau. Kepentingan tunggal jururawat itu kelihatan bahawa wanita mengelakkan mengotorkan bedclothes beliau. Dan bukannya jururawat memberitahu doktor dengan segera daripada komplikasi ini, beliau menunjukkan ibu di mana dalam almari linen di dalam Bilik supaya dia boleh menggantikan tuala dalam dirinya.

Selain corak pendarahan dan pengecutan (yang diketahui tanda-tanda yang abruption placental) wanita hamil muda mula mempunyai kesakitan yang amat sangat (gejala biasa yang abruption placental) setelah berada di hospital selama lebih kurang empat hingga lima jam.Sekali lagi, jururawat Perbidanan pula tidak memberitahu doktor. Agak jururawat diberikan ubat tahan sakit. Lima minit kemudian, monitor jantung janin bayi adalah rata. Namun, jururawat masih pula tidak memberitahu doktor.Jururawat semata-mata melihat perkembangan ini bukan sebagai tanda mengugut yang bayi dalam keadaan yang amat berbahaya tetapi sebagai tindak balas kepada ubat tahan sakit yang diberikan kepada wanita. Jururawat gagal untuk menghubungi seorang doktor sehingga lima puluh minit selepas monitor janin pergi rata.
.
Sebaik sahaja doktor telah dimaklumkan doktor mendapati meconium dan dinyatakan bahawa kadar jantung bayi menunjukkan pecut dengan pantas yang progresif di mendalam.. Perbidanan yang merawat kemudian tiba dan dilakukan untuk C-section kecemasan dengan bius setempat sahaja kerana masa tidak menunggu anesthesiologist tiba. Dengan mendesak keperluan untuk kelajuan ketika ini dan diberikan yang anesthesiologist tidak tersedia merawat dilakukan C-section kecemasan yang menggunakan bius setempat sahaja. Kerana doktor adalah menyampaikan bayi melalui C-section doktor mendapati bahawa ada suatu placental abruption yang telah memotong bekalan oksigen kepada bayi yang belum lahir. Doktor yang memerhatikan tanda-tanda kerosakan saraf yang terhasil kepada bayi kemudian ditubuhkan oleh ujian radiografi. Kemudian ujian mengesahkan bahawa bayi mengalami kekurangan oksigen yang menyebabkan kerosakan saraf. Seperti yang dibangunkan oleh kanak-kanak kanak-kanak itu menghidap terencat mental dan pembangunan.

Penyelewengan tuntutan mahkamah dikemukakan bagi pihak ibu bapa dan kanak-kanak itu mendakwa bahawa kecederaan kepada kanak-kanak adalah dielakkan jururawat menyedari bahawa terdapat adalah komplikasi serius dalam kehamilan dan dimaklumkan doktor keadaan. Kanak-kanak dijangka untuk hidup hanya menjadi trumpet. Tetapi, dalam usaha untuk mengurangkan nilai kes, pembelaan berhujah beliau akan hanya mempunyai kira-kira 10 tahun. Kanak-kanak yang memerlukan terapi pekerjaan, terapi pertuturan dan terapi fizikal. Firma guaman yang mewakili ibu bapa ini telah berjaya untuk melaporkan bahawa mereka mencapai penyelesaian sebanyak $1.1 juta, di mana $60,000 untuk ibu bapa, dan baki bagi kanak-kanak. Sebahagian daripada penyelesaian yang telah ditubuhkan pada surch cara bahawa kanak-kanak akan mempunyai aliran pendapatan yang tetap untuk masa depan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *