Menyediakan Respond memulihkan dan mengurangkan

Menyediakan Respond memulihkan dan mengurangkan

Hidup adalah sebuah besar keadaan kucar-kacir kemalangan dan malapetaka. Sepanjang hayat anda saat-saat yang paling diingati akan orang-orang yang mengubah hidup anda.

Menjadikan detik-detik kenangan orang-orang yang menukar kehidupan anda lebih baik. Akan ada situasi yang menguji anda kesejahteraan fizikal, kesejahteraan mental anda dan kesejahteraan emosi anda; Ia adalah penting untuk bersedia untuk situasi ini sebelum ianya berlaku.

Menyediakan cara untuk memberanikan diri untuk kemungkinan sesuatu. Ini adalah langkah yang paling penting sekali, dan jika dilakukan dengan betul jumlah foresight ia boleh menjadi langkah pertama dan terakhir dalam rangka keseluruhan.

Longgokan stok makanan sekiranya anda berada dalam krisis kewangan dan tidak ditawarkan untuk membeli barangan runcit untuk seminggu atau lebih, ingat kit pertolongan cemas sekitar off kemungkinan anda perlu menyediakan bantuan perubatan yang kecil kepada seseorang, dan menyediakan diri anda dengan pengetahuan mengenai bagaimana untuk berurusan dengan situasi tertentu. Dalam situasi di mana seseorang boleh bergurau adalah penting untuk tahu CPR, dan jika seseorang yang telah digigit oleh pemangsa yang beracun akan bermanfaat untuk memahami bagaimana untuk berurusan dengan itu juga.

Respon adalah langkah kedua, dan ini adalah di mana anda mengambil kesediaan anda ke dalam tindakan. Ini akan dapat menggunakan storan makanan anda di, atau menggunakan CPR untuk pesakit tercekik.

Dalam kes yang keracunan hendak memperlahankan darah, jadi respon ini bermakna berehat dan menunggu ambulans datang. Walaupun naluri semua akan memberitahu anda untuk freak out kerana anda telah telah diracun, benar-benar, ia adalah yang terbaik untuk berehat.

Pulih dari kejadian itu cara yang terbaik. Ini bermakna anda akan bertindak balas sehingga pesakit itu kembali kepada kesihatan atau sehingga krisis telah berakhir.

Mengurangkan dan mencegah adalah langkah-langkah buat dua. Mengurangkan cara-cara untuk mengurangkan selepas krisis dan belajar untuk berhadapan dengan apa jua kerosakan terkumpul.

Tidak setiap masa yang anda akan dapat untuk mendapatkan seratus peratus, yang adalah mengapa ia adalah penting untuk mengetahui bagaimana untuk berurusan dengan apa yang telah berlaku kerana ia kadang-kala ia boleh menjejaskan seluruh hidup anda. Menghalang kedua bahagian mitigate adalah untuk belajar daripada kejadian itu dan menghalangnya daripada berlaku pernah lagi.

Persediaan adalah kunci untuk kesihatan holistik. Jika anda bersedia untuk segala cabaran hidup, anda boleh bertaruh anda akan mempunyai perasaan kesejahteraan juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *