Menyediakan air di hutan

Menyediakan air di hutan

Badan yang terdiri daripada beribu-ribu komponen-komponen kimia yang berbeza, dan kebanyakan mereka tubuh manusia boleh mencipta sendiri. Terdapat beberapa kimia yang tidak boleh dicipta, antaranya air, karbohidrat, mineral, protein, vitamin dan lemak.

Air adalah sebatian untuk seluruh badan, mengetepikan oksigen kursus kimia yang paling penting. Dalam apa-apa alasannya ialah kerana ia bertanggungjawab untuk membantu 60 peratus daripada semua sintesis kimia di dalam badan.

Ini bermakna jika anda tidak minum air yang anda akan kehilangan lebih daripada lima puluh peratus daripada semua badan anda. Pada dasarnya tanpa air, anda akan mati dalam masa hanya beberapa hari.

Jadi dalam masa krisis apa yang patut anda bimbang tentang pertama ialah mencari sumber air yang tidak di mana hidangan pertama anda akan datang dari yang baik. Jika anda boleh mencari bekalan air yang mampan di tengah belantara anda akan dapat hidup cukup lama untuk mencari beberapa haiwan atau tumbuh-tumbuhan untuk makan.

Sekarang air adalah suatu pembiakan bakteria yang baik kerana ia membantu badan anda mensintesis tan bahan kimia yang berlainan tetapi jika anda minum air badan anda tidak biasa juga boleh membuat anda sangat sakit. Jadi anda akan perlu untuk mengetahui cara untuk membersihkan air yang anda Cari sebelum anda mula minum.

Mandi dalam air yang semi-clean akan menjadi halus, cuba untuk mencari sumber air untuk melakukannya walaupun yang sedang berjalan. Biasanya Tasik hanya akan membuat badan anda lebih busuk dan kotor, maka ia adalah sebelum anda mendapat basah.

Untuk membersihkan air anda akan memerlukan beberapa perkara. Anda boleh membersihkan air dengan arang dan penapis semasa membersih, atau anda boleh menyucikan air dengan mendidih atas api.

Adalah lebih baik untuk menggabungkan kaedah-kaedah untuk mendapatkan air bersih boleh didapati. Membebankan air melalui arang terlebih dahulu untuk mendapatkan ketulan yang keluar dari air, dan kemudian menggunakan api untuk memanaskan air dan membunuh bakteria lain yang hidup dalam persekitaran air dalam periuk mendidih anda.

Terdapat banyak cara yang berbeza untuk mendapatkan air, dan kebanyakan masa tidak kira di mana anda berada anda boleh mendapatkan beban air jika anda kreatif dengan persekitaran anda. Ia akan menjadi sukar bagi anda yang tinggal di kawasan padang pasir untuk mencari cecair.

Anda mungkin perlu untuk menusuk lubang di Kaktus dan melihat jika anda tidak dapat minum dengan cara itu. Air adalah penting untuk kehidupan, belajar untuk menjaga diri sendiri tanpa peralatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *