Menyedari kesan-kesan sampingan Acai Berry

Menyedari kesan-kesan sampingan Acai Berry

Dalam kertas ini, kita akan membincangkan kesan-kesan kesihatan yang boleh didapati daripada memakan acai berry produk.

Keracunan makanan tambahan

Salah satu yang paling utama kesan sampingan adalah lebih daripada penggunaan makanan tambahan acai berry. Mengambil dos yang lebih tinggi daripada yang disyorkan boleh meletakkan anda pada risiko keracunan. Yang paling biasa melaporkan kesan-kesan sampingan mungkin termasuk: pening, kejang perut, loya dan cirit-birit. Ia adalah penting untuk mengikuti dos yang disyorkan dan membaca label dengan berhati-hati.

Kerana kandungan serat tinggi mereka dan komposisi fitokimia, beri acai berkesan digunakan untuk membersihkan sistem ini yang biasanya membawa kepada peningkatan pergerakan usus. Walau bagaimanapun, orang-orang yang mengalami masalah gastro-usus, produk acai boleh memburukkan masalah mereka. Orang-orang yang mengalami kebimbangan gastro-usus harus berunding dengan pengamal penjagaan kesihatan mereka sebelum mengambil produk ini.

Reaksi alahan

Mereka yang mengalami reaksi alahan terhadap debunga harus letih tentang penggunaan produk acai berry. Dalam kebanyakan kes, jika salah satu tidak boleh bertolak ansur dalam penggunaan blueberry dan anggur, penggunaan acai beri harus dielakkan. Berkaitan kesan-kesan sampingan mungkin termasuk kesesakan ruam, gatal, berair mata. Reaksi alahan teruk yang boleh berlaku, menyebabkan anaphylaxis. Ia adalah penting untuk membincangkan penggunaan produk ini dengan pengamal penjagaan kesihatan, jika anda mempunyai alahan lain atau makanan tertentu.

Reaksi terhadap bahan tambahan

Suplemen banyak mengandungi bahan-bahan tambahan. Ia adalah penting bahawa anda mengambil masa untuk membaca senarai bahan dan memahami betul-betul apa setiap tablet atau pil mengandungi, selain daripada ekstrak acai. Sila baca di dalam senarai ramuan untuk mengesahkan bahawa anda tidak alah kepada mana-mana dalam turapan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *