Menyedari keperluan untuk pampasan pukulan cemeti

Menyedari keperluan untuk pampasan pukulan cemeti

Bahaya pukulan cemeti yang mungkin terutamanya merosakkan atau diabaikan mengikut tahap keterukan. Untuk kakitangan yang orang pukulan cemeti malah boleh fail bagi pampasan pukulan cemeti. Kerosakan pukulan cemeti biasanya akar dari kemalangan kenderaan mana leher mudah ditekan ke hadapan kerana tiba-tiba berhenti. Kesannya pada leher dan tulang belakang boleh menimbulkan ancaman kepada sesetengah orang, terutamanya mereka yang mempunyai keadaan perubatan sedia ada yang melibatkan tulang belakang.

Seperti yang ditemui oleh di Quebec petugas (QTF), pukulan cemeti – bergabung deviates gangguan dari gred 0 untuk gred 4, dari ringan atau diabaikan untuk ketara. Gred 0 menjelaskan keadaan yang menunjukkan sakit leher, atau apa-apa tanda-tanda fizikal; Gred 1 memerlukan masalah sakit leher, kekejangan atau kesakitan 2 gred, menjelaskan kes-kes yang melibatkan aduan leher di mana pakar perubatan mengesahkan pelbagai menurun gerakan; Gred 3 menerangkan keadaan yang berkaitan dengan aduan leher yang mempunyai satu simptom saraf utama penurunan tendon flexes, kelemahan dan kekurangan deria manakala gred 4 termasuk patah penting atau kehelan leher atau kerosakan kepada saraf tunjang.

Walaupun gred 1-2 pukulan cemeti kecederaan tidak ketara menimbulkan risiko, ia hasil jangka panjang minggu bulan sakit, bengkak, dan mobiliti berkurang tidak diabaikan.
Kecederaan pukulan cemeti mencetuskan ligamen pada bahagian leher menjadi overstretched. Lebih banyak kecederaan pukulan cemeti yang melampau boleh hasil keretakan dan kehelan. Dalam konteks ini, kecederaan pukulan cemeti yang mungkin jauh lebih daripada sekadar sakit leher.

Hampir menewaskan Kumpulan patah atau masalah saraf yang kritikal agak boleh menyembunyikan patah hampir menewaskan Kumpulan.
Gejala-gejala yang tidak semua pukulan cemeti kecederaan nyata sekali, mengapa mangsa kemalangan kenderaan bermotor adalah tidak dinasihatkan untuk meminta syarikat-syarikat insurans pampasan pukulan cemeti, sekurang-kurangnya tidak sekarang.

Tanpa mengira kesedaran bagaimana pukulan cemeti perlu tidak dibuang dan juga situasi semakin tuntutan pukulan cemeti, pukulan cemeti kecederaan tidak biasanya diberi perhatian sewajarnya. Sebelum sekarang, banyak doktor dan Syarikat-syarikat insurans telah diabaikan orang-orang yang membuat tuntutan pampasan pukulan cemeti disebabkan oleh hakikat mereka ragu-ragu kesahihan senario yang terpilih, dan secara amnya telah dihalang memahami kesakitan sendiri.

Masalah itu telah berubah sepanjang tahun, serta standard sains perubatan yang tawaran dengan pukulan cemeti kecederaan telah berkembang secara meluas. Pakar-pakar perubatan kini boleh mengelaskan keadaan masing-masing daripada pukulan cemeti mengikut satu proses penggredan yang direka oleh pasukan petugas kerajaan Kanada. Berikutan ini, orang-orang yang berpengalaman pukulan cemeti kecederaan kini boleh memulakan untuk tuntutan pukulan cemeti dan menerima pampasan.

Keperluan perlu pergerakan cergas untuk melanjutkan kepala (ke hadapan, ke belakang atau sisi) hasil bahawa kecederaan ligamen dan tisu-tisu leher, berkaitan dengan perkhidmatan kesihatan Negara (NHS).

Ia adalah berita baik bahawa dengan sokongan mereka pampasan pukulan cemeti, majoriti kes seperti kronik kecederaan, mangsa-mangsa pukulan cemeti akan mengenali banyak kemajuan kesihatan mereka dalam tempoh satu bulan daripada pemulihan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *