Menyatukan sistem pengurusan keselamatan dan kesihatan yang mantap yang

Menyatukan sistem pengurusan keselamatan dan kesihatan yang mantap yang

Apabila ia datang kepada kesihatan dan Keselamatan kakitangan, pelanggan dan pembekal, perhatian yang terperinci adalah amat penting. Apa-apa yang slip di bawah radar yang boleh mengakibatkan kecederaan, undang-undang guaman dan kerosakan reputasi anda. Sistem pengurusan kesihatan dan Keselamatan kerja-kerja untuk mengenal pasti risiko dan meletakkan di tempat proses-proses yang berkesan untuk mengelakkan kemalangan dan kemalangan. Terdapat jelas kewajipan sekitar kesihatan dan Keselamatan Syarikat anda mesti komited untuk untuk tidak melanggar undang-undang tetapi sistem pengurusan keselamatan dan kesihatan yang membantu anda untuk mengambil bahawa satu langkah lagi untuk benar-benar mengurangkan risiko kemalangan.

Ia adalah idea yang baik untuk melantik seseorang dalam syarikat anda untuk Ketua sistem pengurusan. Ini memastikan bahawa sekiranya sesuatu berlaku yang seseorang Merokok seperti bertanggungjawab. Ini bukanlah supaya menyalahkan boleh diletakkan pada seseorang tetapi supaya ia kewajipan seseorang untuk mengurus sistem dan mengawasi apa-apa perubahan. Mereka akan bertanggungjawab untuk memastikan bahawa bahaya, Walau bagaimanapun kecil, telah dikenal pasti dan penyelesaian yang telah dilaksanakan untuk mengurangkan sebarang risiko. Mereka harus juga memastikan bahawa semua kakitangan telah dilatih secara berkesan dan pemeriksaan rutin akan dilakukan untuk memastikan bahawa apa-apa yang telah berubah.

Banyak organisasi, syarikat-syarikat yang lebih besar terutamanya dan orang-orang dalam sektor awam yang memilih untuk mendapatkan OHSAS 18001. Ini adalah standard antarabangsa yang ditetapkan oleh ISO (Pertubuhan Antarabangsa penyeragaman) untuk sistem pengurusan kesihatan dan Keselamatan. Terdapat banyak sebab untuk populariti tetapi utama seseorang itu yang menyediakan jelas dan mudah untuk melaksanakan garis panduan Dasar Keselamatan dan kesihatan di tempat kerja. Selepas anda mencapai standard, anda akan disajikan dengan sebuah buku panduan Syarikat yang merupakan bespoke dan proses anda. Ini adalah sesuai untuk latihan kakitangan dan bermakna perlu apa-apa perubahan, anda boleh dengan mudah hanya menambah dasar baru untuk buku panduan.

Walau bagaimanapun, anda memilih untuk melaksanakan satu sistem pengurusan keselamatan dan Kesihatan, ia boleh mengurangkan peluang berlakunya kemalangan di tempat kerja, memupuk keyakinan terhadap kakitangan, pembekal dan pelanggan. OHSAS 18001 merupakan cara terbaik untuk menunjukkan komitmen anda untuk kesihatan dan keselamatan di tempat kerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *