Menyakitkan knot di belakang anda antara tulang belakang dan bahu pisau anda

Menyakitkan knot di belakang anda antara tulang belakang dan bahu pisau anda

Jika anda mempunyai sakit “knot” di atas anda kembali berhampiran bahu, ada sebab. Sakit hanya akan berlaku apabila sesuatu yang menyebabkan ia–sebab. Dalam kes ini, punca yang paling biasa adalah bahawa otot akan menarik pada bilah bahu anda dari satu arah. Yang menyebabkan anda blade bahu untuk menarik pada otot-otot lain dan akhirnya mereka akan menjadi anda “simpul.”

Otot-otot yang akan “ditarik” pada menjadi tegang (tegang adalah sejenis penumpahan atau spasm) untuk melindungi diri mereka sendiri. Tautness itu adalah spasm “simpul” atau otot atau pengecutan yang anda rasa.

Jadi, otot-otot yang menarik pada bilah bahu anda? Dan mengapa mereka melakukan itu?

Berikut adalah satu contoh:

Jika anda adalah right-handed, anda mungkin mempunyai tangan itu dan melengkapkan di hadapan badan anda banyak menulis, mousing, atau melakukan kerja yang sama lain yang memerlukan tangan kanan.

Bekerja atau bermain dengan lengan dan tangan di hadapan badan anda untuk tempoh yang panjang menyebabkan otot-otot di bahagian depan anda lengan dan dada untuk menjadi pendek dan ketat. Otot mendapat pendek hanya kerana mereka digunakan untuk berada di kedudukan yang dipendekkan.

Atau anda boleh membenarkan anda bahu untuk jatuh kerana satu sebab atau lain. Ini berlaku kepada saya apabila aras tidak paras di bawah kerusi Meja saya. Aku tidak tahu mengapa saya adalah sentiasa condong ke kiri. Akhirnya saya menyedari bahawa kerusi sentiasa berpaling arah bahawa apabila saya berdiri. (Aku pindah Meja saya!)

Atau mungkin anda lebih suka untuk scrunch pada satu sisi sofa (sofa) sepanjang masa atau mungkin anda tidur di sebelah kiri anda pada kebanyakan masa atau mungkin anda sentiasa merentasi pusingan yang sama yang lain. Semua perkara-perkara yang boleh menyebabkan otot-otot pada satu bahagian tubuh antara bahu dan pinggang untuk memendekkan anda.

Jadi, sekarang anda boleh melihat bahawa anda mungkin mempunyai otot-otot yang menarik pada bilah bahu anda dari banyak tempat-tempat yang berbeza. Berikut adalah tiga:

(1) bahagian depan tubuh.

(2) otot-otot di sebelah luar (sisian) pisau bahu anda (di bawah anda lubang lengan dan rusuk anda.)

(3) otot-otot di bawah pisau bahu anda (otot belakang dan tulang rusuk.)

Mereka adalah sebahagian daripada otot yang mesti dikeluarkan sebelum berkahwin anda boleh pergi.

Pelancaran manual (menggunakan terapi urut dan tekanan) otot yang akan menarik membuat proses pergi jauh lebih cepat daripada regangan semata-mata. Tetapi regangan dengan sendirinya juga akan membantu membetulkan masalah anda.

Pergerakan regangan adalah terutamanya untuk bergerak anda lengan atas (atas kepala) dan keluar (untuk membuka dan meregangkan otot dada.Ia adalah baik untuk meregangkan kedua-dua pihak tetapi dari segi keperluan gejala akan diregangkan empat kali lebih banyak.

Juga, jika anda menguatkan otot-otot antara bilah anda tulang belakang dan bahu yang akan membantu membetulkan masalah ini. Dan, memperkukuh belakang anda akan juga membantu menghalang tan masa depan sakit dan kesakitan.

Jadi terdapat langkah-langkah tertentu, anda perlu mengambil sebelum anda knot boleh berehat. Hanya “berperang” dengan berkahwin sebelum anda menghilangkan punca simpulan anda tidak akan membantu.

Dan ia tidak kira sama ada anda memanggilnya knot, kekejangan otot atau kontraksi, hakikatnya mereka sakit dan anda boleh menyingkirkan mereka secara semulajadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *