Menurunkan berat badan dengan Rhododendron Caucasicum dan Rhodiola Rosea

Menurunkan berat badan dengan Rhododendron Caucasicum dan Rhodiola Rosea

Orang ramai di seluruh dunia sedang berjuang untuk menurunkan berat badan dan mengekalkan berat badan mereka. Mereka mencuba dan menggunakan semua jenis produk kehilangan berat badan dan menyertai satu program selepas yang lain. Terdapat sekarang satu suplemen yang menghasilkan penurunan berat badan yang perlahan dan konsisten dan ia mengandungi dua bahan-bahan semulajadi Rhododendron Caucasicum dan Rhodiola rosea.

Orang makan semua jenis makanan berlemak yang diproses dan mempunyai sedikit aktiviti atau senaman. Ini adalah formula bagi mendapat paun dan menjadi gemuk. Badan anda direka untuk mengumpul dan menyimpan lemak supaya ia boleh melindungi organ-organ anda dari kesusutan pemakanan. Menjadi organ-organ anda lebih besar, lebih banyak badan anda cuba untuk menyimpan lemak. Seperti yang anda boleh mendapat berat badan, badan anda sedang cuba untuk melindungi organ-organ anda lebih banyak dengan meningkatkan selera makan anda.

Apabila anda tidak mempunyai program senaman anda mengurangkan keupayaan badan anda untuk kehilangan berat badan. Ini menyebabkan anda untuk mendapat berat badan yang lebih dan anda mula kehilangan motivasi untuk bersenam. Kemudian, apabila anda memulakan diet program, badan anda akan cuba melindungi dirinya dengan melambatkan metabolisme anda, menyebabkan anda menjadi lesu dan cepat letih dan menjadikan sebenar sukar untuk anda menurunkan berat badan.

Enzim penghadaman

Lemak yang dihadamkan oleh lipase trigliserida pankreas, iaitu enzim yang diserap oleh pankreas. Enzim ini bekerja di dinding usus dalam duodenum. Lipase ini rosak lemak ke kecil molekul – asid lemak bebas dan monoacylglycerols – yang boleh melalui dinding usus. Apabila enzim lipase pankreas ini tidak hadir, lemak yang tidak dihadamkan dan bergerak ke usus besar di mana ia digabungkan dengan tinja dan diserap dalam pergerakan usus.

Saintis dan penyelidik klinikal telah telah belajar bagaimana untuk menyekat penjerapan lemak di dalam usus. Mereka telah datang dengan beberapa ubat-ubatan yang tidak digalakkan – Orlistat dan Meridia. Orlistat, dikenali sebagai Xenical, adalah ubat yang sebahagiannya menghalang tindakan lipase dan dengan itu dianggap Penyekat yang lemak. Ia mempunyai dua kesan sampingan yang diketahui – gas usus dan kawalan pergerakan usus miskin. Kerana badan anda memerlukan lemak untuk mengekalkan kesihatan yang baik, lemak penghalang harus hanya sebahagian blok penjerapan anda lemak untuk dipertimbangkan untuk berkesan ubat atau produk semulajadi.

Satu lagi ubat menyekat lemak adalah Meridia. Ia juga mempunyai kesan sampingan – tekanan darah tinggi – dan tidak digalakkan.

Rhododendron Caucasicum

Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa produk semula jadi yang dikenali sebagai ekstrak Rhododendron Caucasicum, yang datang dari daun muda spring, merupakan Penyekat lemak separa berkesan atau lipase penindas. Pengajian pada di Moscow State Hospital Pusat moden perubatan telah dilakukan pada 132 sukarelawan yang telah diberi Rhododendron Caucasicum 150 mg ekstrak tiga kali sehari sebelum makan. Pemeriksaan najis menunjukkan bahawa sukarelawan yang diberikan Rhododendron mempunyai 15-20% lebih lemak perkumuhan daripada mereka yang plasebo.

Jumlah penurunan berat badan menggunakan Rhododendron Caucasicum adalah 5 kg-10 sepanjang laluan tiga bulan. Walaupun sesetengah mungkin menganggap ini sedikit kerugian, ia adalah penting untuk menurunkan berat badan secara perlahan-lahan supaya ia adalah tidak kembali dan agar kesihatan dapat dikekalkan. kehilangan berat badan terlalu cepat boleh mencipta tekanan darah tinggi dan masalah-masalah kesihatan yang lain dalam tahun-tahun berikutnya.

Dan, satu perkara lain mengenai Rhododendron Caucasicum, penyelidik Jepun mendapati bahawa bahan utama dalam Rhododendron, taxifolins, merangsang pelepasan lemak dari tisu adipos.

Rhodiola rosea

Laluan klinikal dengan Rhodiola rosea menunjukkan sifat-sifat yang serupa Rhododendron Caucasicum. Ujian menunjukkan bahawa bersama-sama mereka memberi gabungan yang kuat untuk memberikan anda satu tambahan berat badan yang selamat. Gabungan ini telah didapati:

· Meningkatkan metabolisma
· Menggalakkan penurunan berat badan
· Menggalakkan pembakaran lemak semulajadi badan
· Meningkatkan tahap tenaga
Di Rusia, Rhodiola rosea dan Rhododendron Caucasicum telah digunakan untuk merawat kemurungan dan kebimbangan selama bertahun-tahun. Rhodiola rosea telah dijumpai untuk meningkatkan tahap serotonin anda memberikan anda rasa kesejahteraan. Ini mungkin adalah satu manfaat tambahan bagi mereka yang kekurangan motivasi atau akan tertekan mengenai berat badan anda.

Dengan menggunakan Rhododendron Caucasicum dan Rhodiola rosea dengan diet lemak dikurangkan, peningkatan serat dan senaman, program penurunan berat badan anda harus selamat dan konsisten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *