Menurunkan berat badan dengan cara Willy Wonka

Menurunkan berat badan dengan cara Willy Wonka

Willy Wonka dan kilang coklat adalah salah satu cerita orang ikon yang menjadi kegemaran anak-anak generasi. Buku asal oleh Roald Dahl menjadi sebuah filem pada tahun 1971 dan kini telah telah dikemas dalam tahun 2005 dengan Johnny Depp. Sesuatu tentang cerita ini adalah universal jadi, tidak hairanlah ia telah berjaya mengekalkan kepentingan awam begitu selama bertahun-tahun.

Kebanyakan kanak-kanak, terdapat sesuatu yang ajaib tentang gula-gula. Ia datang dalam terang wrappers yang berkilat, pakej yang kuat pecah manis rasa, dan sentiasa menyediakan pemberian peluang yang berwarna-warni, lazat. Apabila ia datang kepada obses walaupun, ibu bapa yang bimbang, doktor gigi bergembira pada pendapatan tambahan, dan anak-anak mendapat Willy Wonka nasihat.

Ingat kisah Gloop Augustus Willy Wonka dan kilang coklat? Memang sukar untuk melupakan dia jika anda telah membaca buku atau melihat salah satu filem. Beliau adalah anak itu sangat besar dari Jerman yang pertama untuk mencari yang pertama daripada lima Tiket emas yang akan membenarkannya untuk memasuki kilang coklat Willy Wonka yang ajaib. Beliau juga adalah yang pertama untuk meninggalkan kilang kerana beliau tidak dapat mengawal dorongan beliau untuk makan coklat apa-apa dan semua di sisi. Dia jatuh ke dalam Sungai coklat dalam keseronokan beliau dan dihimpit melalui paip dan ditendang keluar dari kilang untuk melanggar peraturan.

Pelajaran yang kita pelajari dari Augustus Gloop seperti anak-anak, tidak makan terlalu banyak, dan terutamanya, tidak makan coklat terlalu banyak. Walaupun masih ada kebijaksanaan dalam nasihat ini, ia tidak bermakna bahawa coklat perlu dielakkan sama sekali.

Hakikatnya, kebanyakan orang suka coklat. Dan kebanyakan orang yang cuba untuk berpegang kepada diet yang ketat untuk meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dan tahap kecergasan, mereka tidak boleh menentang memberi sekali-sekala untuk memanjakan diri melayan coklat.

Berikut adalah berita baik: ia adalah benar-benar baik untuk memberi kepada godaan ini sekali-sekala. Kajian terbaru menunjukkan bahawa coklat sebenarnya mengandungi paras antioksidan dan flavonoid, kedua-duanya adalah penting untuk melindungi daripada penyakit jantung dan kanser.

Pencinta coklat boleh meraikan kerana benar-benar terdapat bukti-bukti yang coklat itu adalah baik untuk anda apabila diambil secara sederhana. Bagi sesiapa yang bergelut dengan diet, ia adalah biasa untuk menekan plateaus dan bahkan menyimpang. Sedikit coklat sekarang dan kemudian benar-benar berfungsi sebagai penahan selera, dan dengan manfaat kesihatan tambahan, ia adalah tambahan yang sempurna kepada mana-mana diet.

Dengan ini dalam fikiran, beberapa jurulatih kecergasan atas telah mencipta penyelesaian terbaik untuk memanjakan diri tanpa rasa bersalah ketika membuat kemajuan yang berterusan dalam matlamat kesihatan dan kecergasan anda. Coklat baik tenaga menggabungkan flavonoid semulajadi dan antioksidan dalam coklat dengan vitamin dan pemakanan yang menumpaskan bahan-bahan memberikan rangsangan terbaik yang mungkin untuk mencapai matlamat anda. Baik tenaga coklat mengandungi guarana, teh hijau, Carnitine untuk meningkatkan metabolisme dan Glutamine untuk menggalakkan fungsi otot dan membantu menstabilkan perubahan gula dalam darah. Coklat saiz-gigitan ini juga mengandungi vitamin B5 dan B12, penting untuk metabolisme yang baik dan sintesis protein dan karbohidrat dan fungsi normal otak dan sistem saraf.

Ianya masih ingat nasihat dari Willy Wonka tentang makan berlebihan. Tetapi Mujurlah, diet yang baik tidak perlu mengecualikan beberapa coklat lazat sekarang dan kemudian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *