Mentega shea – Incense – aroma kebahagiaan

Mentega shea – Incense – aroma kebahagiaan

Kemenyan adalah penyediaan bahan-bahan semulajadi seperti herba, aromatik barks, daun dan bunga yang akan dibentuk menjadi kayu, kon, piramid, gegelung atau hanya ditinggalkan dalam bentuk serbuk yang longgar untuk membakar. Pembakaran Kemenyan semulajadi menghasilkan aroma yang sering menenangkan minda dan badan.

Kemenyan boleh diklasifikasikan bagi rakaman langsung atau tidak langsung membakar. Incense untuk membakar terus dinyalakan oleh api, yang dimansuhkan beransur-yang kemudiannya ansur. Kemudian embers dibiarkan untuk membakar melepaskan wangian yang menyenangkan. Kemenyan untuk tidak langsung membakar keperluan sumber haba yang berasingan, seperti arang batu, untuk melepaskan aroma.

Kemenyan telah digunakan untuk tempoh agak lama untuk tujuan keagamaan dan penyembuhan. Selama Kemenyan dianggap lebih berharga daripada emas dan Perak dan orang-orang dengan kuantiti minyak Kemenyan atau aromatic diberi penghormatan yang sangat besar. Orang-orang Mesir, Rom dan orang Syria telah diketahui menggunakan Kemenyan untuk perdagangan dan upacara-upacara keagamaan, membuat satu daripada incenses paling popular yang dikenali kepada manusia.

Hari ini, walaupun ramai orang yang membakar Kemenyan berbuat demikian untuk tujuan agama, orang lain berbuat demikian untuk manfaat kesihatan ia menyediakan. Moden telah dilihat penggunaan Kemenyan secara meluas dalam aromaterapi sebagai relaxant badan yang mempunyai kesan yang menenangkan mood seseorang. Ia telah juga telah diiktiraf secara meluas bahawa pembakaran Kemenyan meningkatkan tumpuan dan kreativiti. Kemenyan juga bertindak sebagai aphrodisiac untuk.

Pembakaran Kemenyan boleh menjadi ritual kehidupan sehari-hari untuk memperolehi manfaat berikut:
• A menenangkan dan melegakan kesan – wangian seperti Kemenyan lavender membantu satu berehat, lepaskan ketegangan badan dan melegakan saraf. Beberapa wangian juga bertindak sebagai tahan otot dan membantu menurunkan kadar jantung.

• Meningkatkan tumpuan kuasa – umum mengetahui bahawa pengamal perubatan dan pemimpin-pemimpin agama menggunakan Kemenyan untuk membantu membawa kesedaran yang lengkap supaya mereka boleh sahaja dengan fikiran-fikiran mereka. Membakar Kemenyan ketika belajar, bersedia untuk persembahan atau bekerja di bawah tekanan keadaan membantu Kosongkan minda anda dan membolehkan anda benar-benar menumpukan pada kerja anda.

• Meningkatkan kreativiti – peningkatan kepekatan dan merehatkan badan dan minda ketika terhidu wangian daripada Kemenyan membantu percambahan idea-idea dan konsep-konsep baru dan oleh itu membantu dalam kreativiti.

• Manfaat kesihatan – Kemenyan yang dikenali untuk membantu insomniacs’. Kesan menenangkan yang Kemenyan mendorong tidur secara semulajadi tanpa bantuan ubat-ubatan mana-mana. Ianya juga berguna untuk mengurangkan tekanan darah dan mengurangkan sakit kepala.

• Untuk Aphrodisiac – aroma Kemenyan tertentu, seperti rose, yang dikenali untuk mewujudkan persekitaran yang merangsang untuk menarik jantina yang berlawanan. Wangian membentuk bahagian yang penting dalam sebarang hubungan dan pembakaran Kemenyan untuk membuat mesyuarat anda letakkan mesra akan membuat anda kelihatan lebih wajar di mata pasangan anda.

• Antiseptik dan antibakteria – Kemenyan beberapa wangian yang digunakan untuk membersihkan udara pencemar dan mensterilkan alam sekitar. Abu dari Kemenyan boleh disapu ke atas luka untuk sembuh dengan lebih cepat. Kemenyan, seperti mur, diketahui mempunyai sifat-sifat antiseptik.

Ini adalah hanya beberapa kelebihan Kemenyan semulajadi 100%. Kemenyan synthetically dihasilkan atau Kemenyan yang dibakar melalui sumber arang batu, mungkin memberi sedikit manfaat ini, tetapi ia jatuh pendek memberi faedah yang sama Kemenyan sebagai semula jadi yang berasaskan dari sumber tumbuhan. Jadi pilih yang semula jadi dengan Kemenyan dan membawa utama kesihatan dan kebahagiaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *