Mensasarkan untuk CTET 2012: menjaga 3 ciri-ciri bagi satu percubaan yang berjaya

Mensasarkan untuk CTET 2012: menjaga 3 ciri-ciri bagi satu percubaan yang berjaya

Bagi beribu-ribu pelajar B.Ed atau yang sebanding dengannya, yang mahu meneruskan kerja-kerja pengajaran, CTET 2012 akan menjadi satu peluang keemasan untuk skor di pinggir dalam sebuah profesyen. Terdapat banyak sekolah-sekolah di bawah Kementerian Pembangunan sumber manusia dari India. Dan keperluan guru-guru di sekolah-sekolah ini juga agak tinggi. Oleh kerana pendidikan peringkat rendah di India diberikan tekanan seluruh negara, ia adalah sekolah-sekolah di peringkat rendah dan menengah peringkat yang akan diberi perhatian yang lebih. Jadi, sentiasa ada pengrekrutan yang berlaku untuk mengisi semua kekosongan jawatan tersebut apabila mereka timbul, supaya pendidikan di sekolah-sekolah yang berlaku di dalam piawaian yang terbaik boleh didapati.

Untuk membolehkan pengambilan guru-guru di sekolah-sekolah yang pelbagai, CTET yang dibuat setiap tahun pada bulan Januari. Sekolah-sekolah yang dimasukkan dalam ujian kelayakan guru Pusat KVN, NVS dan perubatan Tibet sekolah-sekolah di negara ini, sekolah-sekolah di bawah UTs Chandigarh dan Pulau Andaman dan sekolah-sekolah tersebut di negeri-negeri, yang bersetuju untuk induct guru-guru melalui CTET itu. Dalam keadaan sedemikian, CTET tahun 2012 adalah oleh itu sedang dinanti-nantikan, oleh pelajar-pelajar B.Ed untuk mendapatkan pekerjaan di sekolah-sekolah ini berbeza.

Seperti setiap tahun, peperiksaan ini pada 2012 akan diadakan pada bulan Januari dan bentuk akan disediakan dari bulan Disember tahun lepas. Calon-calon yang berminat untuk CTET 2012 harus berhati-hati untuk pergi melalui langkah-langkah berbeza muncul dalam peperiksaan dan ingat 3 perkara yang tertentu bagi membolehkan satu percubaan yang berjaya.

Kriteria kelayakan – pelajar yang mahu kelihatan dalam CTET dalam tahun ini harus berwaspada terhadap penerbitan iklan bagi ujian kelayakan. Dan apabila ujian diiklankan, mereka perlu mengambil lihat kriteria kelayakan supaya mereka memastikan mereka yang layak. Para pelajar dikehendaki lulus selepas tamat pengajian atau kanan peringkat menengah dalam mata pelajaran yang berbeza dengan sekurang-kurangnya lulus peratus. Bergantung kepada sama ada pelajar akan memohon untuk pengajaran jawatan di peringkat sekolah rendah atau menengah yang kanan, kelayakan adalah berbeza dan ini telah dibuat jelas terlebih dahulu, sebelum meletakkan di dalam borang permohonan.

Belajar mengikut pola – untuk melayakkan diri dalam ujian bertulis pintu masuk, pelajar harus fasih di dalam jenis-jenis soalan yang akan datang dalam peperiksaan. Untuk membuat ini mungkin, pelajar perlu melalui kertas ujian yang berbeza daripada tahun-tahun sebelumnya supaya mereka Jangan keliru dan pasti mengenai corak. Jika berlaku sebarang perubahan dalam corak peperiksaan, mereka boleh mendapatkan maklumat daripada Prospektus CTET 2012 dan ini perlu ditandakan.

Meletakkan di dalam borang permohonan – ini adalah satu faktor yang sentiasa underrated tetapi mempunyai kepentingan maksimum dalam keseluruhan peperiksaan sediakan. Mengisi borang permohonan dengan maklumat yang tepat dan menghantarnya kepada peperiksaan yang mengendalikan tubuh, adalah sesuatu yang sepatutnya menjadi keutamaan, atau lain orang tidak akan mampu untuk duduk dalam peperiksaan.

CTET itu adalah pintu masuk bagi masa depan yang lebih baik dalam kerja-kerja pengajaran bagi orang-orang yang banyak kerana ia membantu pelajar B.Ed tanah sehingga kerja-kerja yang baik dalam pelbagai sekolah seluruh negara. Bagi semua aspiran tersebut, ia adalah peluang keemasan, yang mereka tidak akan dipertanggungjawabkan untuk terlepas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *