Menopaus berat: Anda Jangan berasa kembung dan lembap?

Menopaus berat: Anda Jangan berasa kembung dan lembap?

Pada menopaus, badan kita akan melalui perubahan-perubahan yang boleh menyebabkan senarai gejala-gejala, termasuk kenaikan berat badan menopaus.

Tetapi jika anda berada dalam keadaan yang baik, mempunyai sentiasa menonton diet anda, dan tidak mempunyai masalah sehingga “masa khas” ini, maka anda mungkin perlu untuk tweak rutin anda.

Hanya akal yang jika badan kita akan melalui perubahan, maka rutin kami akan mungkin kena Tukar juga. Secara peribadi, saya mendapati semua tiba-tiba tertentu makanan pula tidak mencerna serta seperti yang mereka lakukan. Makanan yang saya telah dimakan sepanjang hidup saya, kini menyebabkan senak. Saya quizzed beberapa orang kawan dan mendapati jawapan yang sama dengan mereka.

Jadi, sebelum anda mula mencapai untuk mereka antasid, pergi ke doktor, Dapatkan pemeriksaan yang sudah lama tertangguh, dan pastikan semua sistem anda akan “pergi”, kerana terdapat banyak masalah kesihatan yang boleh menyerang pada zaman ini, seperti masalah Tiroid dan isu-isu pundi hempedu. Jika anda mendapat semua jelas, kemudian cuba mendengar badan anda. Ia akan pasti memberitahu anda apa yang ia tidak suka.

Dalam kes saya, saya tiba-tiba boleh tidak mencernakan daging lembu. Saya telah makan daging lembu sepanjang hidup saya, dibangkitkan dengan makan malam keluarga Ahad dengan daging panggang dan semua perhiasannya, dan tiba-tiba saya tidak dapat menghadamkan ia tanpa kesakitan atau senak. Bukan sampai bagi antasid yang hanya akan menyembunyikan masalah itu, saya memutuskan untuk menjauhkan diri dari daging lembu untuk sementara dengan beberapa keputusan yang mengejutkan.

Saya rasa badan saya telah tidak suka makanan tertentu, terutamanya daging lembu untuk mencernakan makanan yang kira-kira setahun, kerana masa itu saya tekanan darah mula meningkat, dan saya kembung dan bertenaga sepanjang masa. Doktor saya mahu saya pada ubat-ubatan tekanan darah, tetapi kami mengambil keputusan untuk pergi laluan diet bermula dengan. Aku melihat pakar pemakanan, yang berkata kepada saya, “Jika anda perlu mengambil antasid atau membantu penghadaman untuk mencerna makanan yang tertentu (dalam daging saya kes) maka mungkin badan anda tidak mahu ia sekarang”.

Saya datang dari, dan tertumpu pada protein lain, seperti ayam, ikan, telur dan kacang, dan itu semua saya berubah. Satu bulan kemudian saya turun 5 pound, tanpa benar-benar cuba, dan tekanan darah saya menurun 15 mata ke normal. Saya benar-benar terkejut, dan jadi doktor saya. Saya tidak lagi berasa lembap atau kembung.

Jadi, jika anda menghadapi masalah dengan berat menopaus, melihat lebih dekat pada diet anda, Adakah sesetengah makanan yang tidak duduk serta mereka gunakan untuk?. Anda hanya makan mereka daripada tabiat?… Adakah anda mencari makanan snek lemak yang tinggi menyebabkan ketakcernaan?… Kemudian mendengar badan anda dan membuat beberapa perubahan. Hanya tidak menyembunyikan masalah, mereka akan hanya mendapat lebih teruk dan mungkin datang sebagai gejala-gejala lain, seperti juga dengan saya dan saya tekanan darah, pertambahan berat badan menopaus dan kelesuan. Anda menjaga kesihatan anda sendiri, mendengar badan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *