Menjelaskan maksud kerugian Uninsured

Menjelaskan maksud kerugian Uninsured

Insurans Kereta bukanlah semata-mata satu bahagian yang penting dalam melindungi diri anda dari segi kewangan di jalan raya – ia adalah satu keperluan undang-undang. Walau bagaimanapun jika anda cuba untuk membuat tuntutan selepas terlibat dalam kemalangan yang tidak bersalah anda, anda mungkin menemui sesuatu yang dipanggil ‘uninsured kerugian’. Kita lihat pada apa yang bermakna untuk anda…

Uninsured kerugian boleh ditakrifkan sebagai potensi kerugian kewangan, dan mereka biasanya tidak dilindungi oleh polisi insurans standard. Uninsured kerugian secara amnya termasuk: kecederaan kepada diri sendiri atau penumpang anda; kehilangan pendapatan; kos urusan perjalanan alternatif; atau mendapatkan polisi anda berlebihan daripada pihak ketiga. Ini adalah semua sangat biasa kos akibat kemalangan, dan anda akan mengerti mahu melindungi diri anda daripada mereka.

Menurut Jabatan Pengangkutan, kira-kira 3,500 orang dibunuh dan 40,000 yang cedera parah pada jalan-jalan di Britain setiap tahun. Jika anda terlibat dalam kemalangan, ia boleh serius akan menjejaskan kesihatan anda atau keupayaan untuk bekerja, dan oleh itu mempunyai implikasi kewangan yang besar juga. Insurans Standard akan sentiasa melindungi liabiliti kepada pihak ketiga. Walau bagaimanapun, jika kemalangan tidak kesalahan anda, anda akan mempunyai untuk membuat kes untuk penyedia insurans pihak lain untuk melindungi kerosakan yang berlaku. Jika pihak lain tidak bertanggungjawab, ini berkemungkinan boleh berubah menjadi satu prosedur undang-undang yang mahal dan panjang.

Sesetengah pembekal insurans mungkin mengesyorkan bahawa anda mengambil pilihan perlindungan tambahan, selalunya dari serendah £20, untuk meningkatkan perlindungan anda dan melindungi kerugian uninsured. Dengan perlindungan undang-undang Greenbee, sebagai contoh, anda mempunyai sehingga £100,000 ke arah perbelanjaan undang-undang untuk membantu memulihkan ini potensi kerugian. Pastikan anda menghubungi pembekal insurans dengan serta-merta selepas kemalangan, kerana mungkin ada had masa yang dikenakan.

Kerajaan pada masa ini adalah melabur dalam strategi keselamatan jalan raya, yang menyasarkan pengurangan 40% jumlah orang yang terbunuh atau cedera teruk dalam kemalangan jalan raya pada penghujung 2010. Kami boleh semua melakukan bahagian kami untuk menjadikan jalan raya di Britain lebih selamat dengan memandu dengan berhati-hati pada setiap masa. Walau bagaimanapun, walaupun anda seorang pemandu yang berhemat dan selamat, anda tidak semestinya boleh menjamin bagaimana orang lain boleh berkelakuan di jalan raya. Dengan mengambil insurans komprehensif, anda akan berikan diri anda perlindungan kewangan yang besar daripada kemalangan dan hasilnya Mudah-mudahan rasa sedikit selamat di belakang roda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *