Menjelaskan jenis steroid anabolik

Menjelaskan jenis steroid anabolik

Steroid anabolik memberi manfaat kepada atlet, jurulatih berat badan dan kepada orang lain tetapi mereka terus-menerus mengumpul soalan-soalan yang mana jawapannya masih belum ditemui. Jadi apakah steroid, anyway? Steroid dianggap sekumpulan besar bahan-bahan kimia yang mana Ketua Kumpulan adalah kolesterol. Struktur steroid terdiri daripada struktur asas empat gelang karbon tetapi perbezaan terletak di lampiran 17 jumlah karbon. Badan manusia boleh menyimpan kolesterol dan membuat jumlah yang besar itu.

Terdapat pelbagai jenis steroid anabolik. Kortikosteroid akan contoh steroid yang ejen-ejen anti-radang dan mereka memecahkan tisu. Mereka adalah ubat-ubatan yang berasaskan hormon berlaku dan sering sebahagian yang penting daripada rawatan lymphoma. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa jenis steroid yang dikenali sebagai steroid anabolik, yang dihasilkan synthetically. Ini menyerupai struktur dan bentuk testosteron. Secara semula jadi testosteron yang dihasilkan boleh ditemui di kalangan lelaki, terutamanya yang dihasilkan oleh sel-sel Leydig testosterone yang. Di kalangan wanita, kelenjar adrenal akan menjadi sumber utama testosteron.

Pengeluaran testosteron di kalangan wanita, Walau bagaimanapun, adalah agak kurang dalam jumlah berbanding lelaki. Steroid yang mempunyai banyak fungsi dalam badan kita. Ini adalah mengapa doktor telah ditetapkan steroid untuk pesakit-pesakit mereka untuk membantu mereka mengatasi atau menguruskan penyakit-penyakit tertentu. Steroid anabolik adalah orang-orang yang atlet dan Sukan lelaki dan wanita gemar mengambil kerana ia meningkatkan kekuatan otot serta meningkatkan proses badan. Walau bagaimanapun, ia diketahui mempunyai kesan sampingan. Testosteron mempunyai ciri-ciri anabolik dan kitaran androgenic. Anabolik menandakan pertumbuhan otot dan membina tisu. Androgenic menggambarkan penekanan yang maskulin seperti mendalamkan suara lelaki serta pertumbuhan badan steroid yang diambil secara lisan dan selalunya mempunyai kesan-kesan jangka pendek. Walau bagaimanapun, kerana masa berlalu, syarikat-syarikat ubat dan saintis terus menyesuaikan steroid anabolik untuk memenuhi keperluan pesakit. Sedikit steroid akan disuntik dengan suntikan intramuskular, biasanya di punggung, dan dikatakan bertahan lebih lama daripada mereka yang diambil secara lisan. Tambahan pula, steroid anabolik ini juga kimia kali yang dibuat untuk menghalang kerosakan yang pesat oleh hati yang mengakibatkan meningkatkan metabolisme dan penggunaan yang lebih baik. Steroid secara lisan termakan telah diubahsuai dengan penambahan satu rantaian sampingan untuk menahan inactivation dari Pas yang pertama di dalam hati. Walau bagaimanapun, pengubahsuaian ini dikatakan menyebabkan kesan yang teruk di dalam hati. Suntikan steroid secara beransur-ansur diserap dalam aliran darah tanpa dari Pas yang pertama di dalam hati.

Di samping itu, hati akan melalui tumpuan yang lebih rendah berbanding dengan steroid anabolik. Oleh kerana itu, doktor lebih suka suntikan daripada lisan. Kebanyakan steroid suntikan ini menjalani esterification untuk melambatkan kerosakan pada hati. Steroid anabolik adalah biasa kepada atlet. Mereka menggunakan steroid untuk mengoptimumkan dan meningkatkan kekuatan otot dan prestasi mereka. Steroid anabolik adalah juga baik untuk terapi penyakit-penyakit tertentu seperti anemias dan bentuk yang jarang dari penyakit edema. Supplementations testosteron telah didapati menjadi satu cara untuk pencegahan kehamilan lelaki. Anda mempunyai banyak kegunaan yang baik, Walau bagaimanapun, terdapat kerugian kepada mereka, juga jadi ia adalah penting untuk mendapatkan nasihat perubatan sebelum mengambil apa-apa kursus steroid.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *