Menjalankan latihan Whats Petua zaman terbaik untuk kanak-kanak mula berjalan

Menjalankan latihan Whats Petua zaman terbaik untuk kanak-kanak mula berjalan

Senaman adalah baik bagi orang-orang muda. Malangnya, di kebanyakan negara di dunia, anak-anak muda melakukan kurang. Itulah salah satu sebab mengapa tahap obesiti semakin meningkat, menyimpan sehingga masalah kesihatan yang penting untuk masa depan. Orang-orang muda yang bersenam akan lebih baik di sekolah dan mempunyai keyakinan diri yang lebih banyak dan imej badan yang lebih baik. Gadis-gadis yang sudah kurang berkemungkinan untuk mengalami imej negatif daripada badan-badan mereka; dan kurang berkemungkinan untuk hamil sebagai remaja.

Anda perlu mula muda?

Beberapa sukan – seperti tenis atau berenang – seolah-olah memerlukan latihan dari usia yang muda untuk mencapai status bertaraf dunia. Ini bukanlah kes dengan ketahanan sukan seperti berlari. Terdapat tiada bukti yang menunjukkan bahawa ada manfaat fisiologi latihan sebagai kanak-kanak yang tidak dapat diperolehi melalui latihan selepas umur 18 tahun. Sesungguhnya, sebaliknya adalah benar: anak-anak yang berbuat baik di sekolah sering tidak pergi untuk melaksanakan kompetitif sebagai orang dewasa.

Bagaimana untuk mengelakkan melakukan senaman terlalu banyak

Golongan muda yang sendiri biasanya baik Hakim berapa banyak sedang mereka perlu dilakukan. Secara amnya, bagi orang-orang di bawah umur 18, nasihat terbaik adalah untuk melakukan apa yang anda nikmati dan tidak untuk melatih terlalu gigih.

Ibu bapa yang berasa diri mereka keen pelari, atau yang mempunyai cita-cita anak-anak, harus berhati-hati untuk tidak menolak mereka terlalu jauh dan terlalu cepat. Mencipta peluang-peluang untuk anak anda, tetapi tidak meletakkan terlalu banyak tekanan kepada mereka.

Sebagai amalan biasa, kanak-kanak harus tidak melatih untuk jarak pertengahan bangsa (cth: 800 m dan 1500 m) sehingga mereka adalah kira-kira 13 atau 14; dan lagi kaum (contohnya 10 km) perlu meletakkan ditunda sehingga 16.

Berlari kecederaan berlaku di pelari yang muda seperti yang mereka lakukan untuk semua pelari, terutamanya apabila tahap latihan akan meningkat dengan terlalu cepat. Seperti semua pelari, pelari muda tidak seharusnya meningkatkan perbatuan mereka terlalu cepat. Ini boleh menjadi satu masalah yang tertentu bagi pelari yang melatih terutamanya di sekolah atau di Kolej, jika mereka menyambung latihan selepas percutian musim panas yang panjang yang mana mereka telah tidak menjalankan banyak.

Syarat-syarat daripada pelari yang muda

Bagi orang-orang muda yang kadang-kadang, tidak perlu untuk membeli kasut berjalan pakar, tetapi jika mereka menjalankan lebih daripada 10 km seminggu, maka anda perlu membeli kasut berjalan pakar dari pakar menjalankan kedai.

Terdapat tiada pertimbangan pemakanan yang khusus untuk kanak-kanak yang berjalan: pada dasarnya, mereka perlukan diet yang sama seperti mana-mana kanak-kanak lain. Semasa mereka harus pasti tidak akan makan diet makanan yang tinggi lemak, sangat diproses, mereka harus tidak boleh dihalang daripada makan makanan yang sesuai untuk badan-badan, termasuk lebih banyak kalori dan banyak protein dan kalsium yang semakin meningkat. Kerana ini biasanya datang dari makanan yang agak tinggi dalam lemak, satu diet yang sesuai untuk orang muda juga mungkin mempunyai lebih banyak kalori dan lemak lebih banyak daripada orang dewasa yang mementingkan kesihatan yang akan makan.

Kanak-kanak berada pada risiko yang lebih besar daripada pemanasan melampau daripada orang dewasa, kerana mereka nisbah jisim badan ke kawasan permukaan adalah lebih rendah, mereka yang kurang berpeluh dan mereka menghasilkan haba yang lebih banyak. Jadi ia adalah penting untuk memastikan bahawa pelari muda minum cukup untuk mengekalkan suhu badan mereka rendah.

Sepuluh garis panduan untuk ibu bapa kanak-kanak dalam bidang sukan

1 Pastikan anak-anak anda tahu bahawa – menang atau kalah – anda menyayangi mereka dan tidak akan kecewa dengan prestasi mereka.

2 Menjadi realistik tentang keupayaan fizikal kanak-kanak anda.

3 Membantu kanak-kanak yang anda tetapkan matlamat yang realistik.

4 Menekankan prestasi lebih baik, tidak menang. Mengukuhkan kemahiran yang lebih baik secara positif.

5 Tidak mengenang kembali masa lalu anda sendiri Olahraga melalui anak anda.

6 Menyediakan persekitaran yang selamat untuk latihan dan pertandingan.

7 Mengawal emosi sendiri pada Sukan dan acara. Jangan menjerit pada pemain, jurulatih atau pegawai-pegawai lain.

8 Boleh Sorak yang anak anda dan kepada kanak-kanak di pasukan lain.

9 Menghormati jurulatih anak anda. Berkomunikasi secara terbuka dengan mereka. Jika anda tidak bersetuju dengan pendekatan mereka, berbincang dengan mereka.

10 Menjadi model peranan positif. Menikmati sukan sendiri. Menetapkan matlamat sendiri. Hidup gaya hidup yang sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *