Menjaga zakar berukur – Tips untuk menjaga kebersihan, kesihatan dan sensasi zakar

Menjaga zakar berukur – Tips untuk menjaga kebersihan, kesihatan dan sensasi zakar

Penyelidikan terkini yang berkaitan dengan kebaikan dan kelemahan berkhatan seolah-olah bercanggah dengan dirinya sendiri, dengan satu puak yang mendakwa bahawa berkhatan mengurangkan risiko jangkitan HIV, sementara sisi lain menafikan ketepatan Dapatan ini dan Nota-nota yang berkhatan boleh membawa kepada masalah seperti sensitiviti berkurang dan mati pucuk walaupun pada sesetengah lelaki.

Walaupun kedua-dua belah hujah itu mungkin mempunyai beberapa kebaikan, kebanyakan lelaki akan lebih segera bimbang tentang menangani situasi mereka sendiri. Bagi lelaki yang mempunyai zakar yang berukur, memahami bagaimana untuk menjaga ia dengan betul melalui kebersihan yang betul dan penggunaan zakar vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk mengelakkan masalah-masalah yang berterusan seperti jangkitan, kerengsaan dan sensitiviti isu-isu. Berikut adalah beberapa masalah yang sering berkaitan dengan zakar yang berukur dan apa yang boleh dilakukan untuk mengelakkan mereka.

• Jangkitan yis – kulit dilindungi dengan berjuta-juta spora Yis yang kecil; ini adalah secara amnya tidak berbahaya, tetapi di bawah keadaan yang betul, mereka boleh membiak dengan cepat, menyebabkan kulit merah, gatal yang boleh disertai dengan bengkak dan sakit. Persekitaran yang panas, lembap yang ditemui di bawah kulup yang sangat sesuai untuk overgrowth yis dan jangkitan yis di kawasan ini adalah biasa. Pembersihan kawasan secara terperinci setiap hari dan merawat kulit dengan vitamin seperti A, C dan D dapat membantu mengekalkan keseimbangan kimia biasa badan dan mengelakkan pembangunan jangkitan yis tidak selesa.
• Balanitis – lelaki dengan kulup yang utuh akan terdedah kepada gangguan zakar yang dikenali sebagai balanitis, yang boleh dirawat apabila kawasan ini di bawah kulup itu menjadi radang, merah dan sakit; gejala-gejala ini boleh diiringi oleh sakit kencing jika pembukaan urethral terjejas. Kebersihan yang betul adalah kunci untuk mencegah keadaan ini menyakitkan dan menarik. Selain itu, nutrien seperti vitamin A, yang mempunyai sifat anti-bakteria semulajadi, boleh membantu tubuh untuk melawan jangkitan seperti balanitis.
• Phimosis – keadaan ini adalah agak biasa di kalangan lelaki dengan zakar yang berukur. Ia berlaku apabila kulup yang begitu ketat, bahawa ia adalah mustahil untuk menarik balik pengakuan itu benar-benar; cuba menariknya kembali boleh menyebabkan kesakitan yang agak besar. Lelaki dengan keadaan ini sering mendapati bahawa kelenjar mereka adalah hypersensitive, membuat melancap dan seks usaha yang amat tidak selesa. Minta juga penarikan lembut balik kulup di sepanjang masa dan secara beransur-ansur desensitization disyorkan untuk merawat phimosis. Menggunakan pelembap semulajadi seperti mentega shea, selamat untuk kulit paling sensitif, yang boleh membantu memudahkan proses menarik balik kulup tersebut. Kerana kelenjar peka melalui sentuhan lembut, menyokong kesihatan kulit dengan menyuburkan vitamin seperti E, A dan B5 boleh membantu untuk mengekalkan penghidratan semula jadi kulit dan mengelakkan pengeringan dan kerengsaan.
• Busuk bau – bau busuk badan secara amnya disebabkan oleh bakteria dan bau daripada kawasan kemaluan adalah tidak terkecuali. Terutamanya apabila kebersihan adalah faktor, zakar boleh membangunkan satu aroma yang tidak menyenangkan yang mungkin membawa kepada rakan kongsi yang berpotensi. Menggunakan anti yang semulajadi seperti vitamin A adalah cara yang selamat dan berkesan untuk mengurangkan bau dan pastikan zakar dan sekitar kawasan yang menyenangkan.
• Kesakitan dan kerengsaan – walaupun dengan kulup yang utuh, melancap yang agresif boleh menyebabkan kerengsaan kulit zakar, termasuk Ketua dan aci. Mengekalkan kawasan juga lembap dan meningkatkan sifat-sifat penyembuhan kulit dengan kombinasi yang betul vitamin, asid amino dan pelembab semulajadi boleh membantu untuk mengurangkan kesakitan, kerengsaan dan isu-isu zakar merah.

Mengekalkan kulit zakar yang sihat dengan merawat dengan formula Kesihatan zakar khusus yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi vitamin yang berkhasiat dan mineral, serta antioksidan dan pelembab semulajadi ini boleh membantu untuk mengelakkan banyak masalah yang boleh menjejaskan zakar yang berukur. Menggunakan vitamin formula setiap hari boleh berkesan dalam mengekalkan keanjalan semulajadi kulit, mencegah jangkitan, dan mengekalkan ciri-ciri pelincir semulajadi daripada kulup tersebut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *