Menjaga lelaki anda: Bagaimana ujian Pap wanita dapat mengelakkan masalah zakar

Menjaga lelaki anda: Bagaimana ujian Pap wanita dapat mengelakkan masalah zakar

Purata wanita mesti mengemukakan kepada ujian Pap tidak selesa, sedikit memalukan pada asas tetap. Walaupun mereka mungkin membenci keperluan, keputusan pelantikan ini boleh memberi maklumat penting yang boleh mempengaruhi bukan sahaja kesihatan beliau, tetapi yang rakan beliau lelaki, serta. Penyakit jangkitan seks HPV dapat dikesan dalam ujian Pap, dan seorang wanita yang ujian positif untuk HPV perlu pastikan untuk memberitahu rakan beliau tahu tentang potensi impak Kesihatan zakar.

Pentingnya kejujuran
HPV, atau virus papilloma manusia, boleh dengan mudah dihantar dari seorang ke seorang yang lain melalui hubungan yang lebih kasual. Sesetengah jenis jangkitan boleh menyebabkan daging berwarna lebam borang khusus pada kemaluan. Lain-lain bentuk HPV tidak menyebabkan Ketuat pada semua, tetapi strain ini mungkin menyebabkan perubahan sel yang boleh membawa kepada kanser garis bawah. Seorang wanita dengan ujian HPV yang positif perlu memberitahu rakan kongsi berita secepat mungkin, kerana virus boleh dihantar dari badan ke badan walaupun terdapat gejala tidak terang-terangan yang hadir. Perbualan jujur mungkin satu-satunya cara yang lelaki tahu beliau adalah pada risiko.

Selamat tinggal
Selepas perbincangan yang berterus terang tentang HPV, lelaki boleh dash ke bilik untuk melihat tanda-tanda Ketuat zakar, manakala orang lain mungkin mengakui mempunyai wabak pada masa lalu. Mana-mana Ketuat yang ditemui boleh dirawat dengan krim atau rawatan perubatan lain, walaupun sesetengah lelaki mungkin memilih untuk meninggalkan tempat tersebut sahaja dan berharap mereka akan sembuh sendiri. Lelaki yang tidak mempunyai tanda-tanda yang boleh dilihat boleh memilih untuk melawat doktor mereka, semata-mata untuk mengetahui lebih lanjut mengenai jangkitan mungkin maksud bagi hadapan perubatan mereka.

Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa lebam HPV tidak sama seperti luka-luka yang dialami herpes. HPV Ketuat:
• Tidak berdarah
• Biasanya tidak menyakiti
• Tidak akan berlangsung selama-lamanya
• Boleh dilupuskan oleh sistem imun

Herpes, di sisi lain, tidak cenderung untuk hilang dalam masa dan kudis yang boleh menyakitkan. Ubat-ubatan boleh membantu, tetapi orang-orang dengan herpes mungkin perlu untuk melawan wabak berulang kali sepanjang hayat mereka. Doktor akan cekap perbezaan antara jenis luka-luka, walaupun orang-orang yang mempunyai tompok-tompok ini agak tidak boleh memberitahu apa yang mereka ada yang bijak, dan temujanji mungkin membantu untuk meletakkan ketakutan untuk berehat.

Apabila inti perbualan tentang Ketuat akan ke atas, pasangan perlu akan memutuskan perkara-perkara yang lebih intim, seperti sama ada atau tidak, mereka akan terus melakukan hubungan seks manakala salah satu atau kedua-dua pasangan yang telah dijangkiti. Wearing kondom mungkin tidak benar-benar melindungi sama ada rakan kongsi, seperti virus mungkin hadir pada kawasan kulit yang dibiarkan terbongkar. Ianya juga tidak jelas berapa lama rakan kongsi mungkin perlu menahan diri daripada seks, seperti yang sesetengah orang jelas jangkitan pada bulan-bulan semata-mata, manakala yang lain-lain boleh tunggu setahun atau lebih sebelum mereka tanpa gejala.

Membentuk tabiat yang baik
Tiada terdapat vaksin HPV dan ia telah diluluskan untuk kedua-dua lelaki dan wanita. Vaksin ini tidak menghalang semua strain HPV, jadi kedua-dua lelaki dan wanita boleh membangunkan Ketuat walaupun mereka telah pelalian, tetapi jenis HPV serius yang mempunyai berkait rapat dengan kanser biasanya dimasukkan di dalam vaksin. Doktor boleh memberikan maklumat lanjut mengenai sama ada vaksin yang boleh memberi manfaat atau disyorkan bagi orang-orang yang mungkin telah terdedah kepada HPV.

Manakala kulit yang sihat tidak semestinya perlindungan terhadap HPV, lelaki yang mempunyai zakar yang baik tabiat penjagaan kesihatan mungkin lebih cenderung kepada perubahan tempat yang dapat menunjukkan satu STD atau isu-isu kesihatan yang lain. Pemeriksaan zakar setiap hari untuk pertumbuhan kulit yang luar biasa atau luka-luka boleh membantu untuk PIN masalah di Amerika itu. Di samping itu, menyihatkan kulit dengan a crème Kesihatan zakar (disyorkan pakar-pakar kesihatan manusia 1 manusia minyak) mengandungi vitamin untuk menyokong fungsi imun dan pertumbuhan semula sel yang betul boleh membantu melindungi daripada jangkitan dan penyakit lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *