Menjaga kulit anda dari luar dalam

Menjaga kulit anda dari luar dalam

Bagaimana jika anda diberitahu bahawa ada adalah cara untuk membuat kulit anda sihat, muda yang mencari selain daripada kaedah-kaedah ini? Kaedah yang tidak termasuk scalpels, suctions, penyelesaian yang terkemuka dan lain-lain? Bukankah hebat? Sayangnya, anda mungkin berkata, ia tidak berlaku lagi, mungkin suatu hari nanti di masa hadapan far-off. Tetapi Bagaimana jika anda diberitahu bahawa itu boleh didapati walaupun hari. Anda akan balik?

Tertanya-tanya yang telah dibahas di sini adalah keajaiban yang sentiasa ada – badan anda. Badan anda mempunyai keupayaan untuk mengawal selia sendiri, membekalkan nutrien untuk pelbagai organ seperti kulit dan secara amnya memberi satu cahaya yang sihat.

Badan ini juga mempunyai keupayaan memperbaiki rupa kulit. Ia boleh menjadikan kulit lebih lembut, berseri, sihat, dan muda mencari. Mengambil berat badan dari luar dalam telah terlampau underrated. Prihatin untuk kulit dengan cara ini akan menyebabkan cahaya yang lebih semula jadi. Kaedah penjagaan kulit bersama-sama dengan lain-lain rawatan kulit akan menyebabkan penjagaan kulit yang optimum.

Jika ini berlaku, mengapa tidak ia lakukan itu perkara yang sama kepada semua orang, anda boleh meminta. Pelbagai faktor akan menjejaskan keupayaan badan untuk melakukan – diet yang buruk, rokok, tekanan, kurang tidur dan faktor-faktor lain membuat kulit itu perkara lama, scaly, yang orang ramai lihat di hadapan cermin.

Tetapi tunggu, ada harapan! Dengan pemakanan yang betul, penjagaan yang sempurna dan penyelenggaraan, anda boleh membantu badan anda meningkatkan tahap kesihatan dan penampilan kulit anda.

Berfikir seperti ini. Katakan anda mempunyai tumbuhan hijau, dan anda tidak air untuk beberapa ketika, dan mengabaikan untuk memberikan baja, dan menanam di tanah yang miskin, tidak akan daun layu dan Kering? Yang sama boleh dikatakan tentang kesihatan secara umum dan kulit khususnya.

Perkara yang menarik di sini adalah bahawa ia menjadi semakin jelas bahawa ia adalah bukan sahaja apa yang anda gunakan pada kulit anda yang memperbaik ia, tetapi apa yang anda masukkan ke dalam tubuh anda juga. Kajian menunjukkan bahawa vitamin, mineral, air, bersenam dan berehat semua memainkan peranan yang penting dalam memperbaiki kulit.

Pakar mengatakan bahawa kulit adalah penanda aras untuk kesihatan badan. Sihat kulit juga petunjuk kesihatan yang baik, supaya tidak hanya mengambil berat badan anda memberikan anda kulit yang hebat tetapi memberikan anda kesihatan yang baik secara umum.

Untuk meningkatkan kesihatan kulit, ia akan lakukan dengan mengambil perhatian terhadap faktor-faktor berikut.

Vitamin dan mineral
Terdapat kekurangan pemakanan yang baik di pasaran, dan ia semakin semakin sukar untuk mendapatkan perlu vitamin dan mineral daripada purata Amerika makan. Suplemen vitamin boleh membantu dalam hal ini. Para saintis telah menemui adalah vitamin C, E, A, K dan B kompleks bagaimana semakin penting untuk kesihatan kulit. Dapat menyerap vitamin ini melalui diet dan makanan tambahan akan meningkatkan kesihatan kulit banyak.

Air
Dehidrasi menyebabkan kulit scaly, kasar dan tidak sihat. Air juga membantu menyingkirkan toksin di dalam badan. Racun ini boleh menyebabkan pelbagai masalah kulit dan boleh meyebabkan kulit ejaan yang sangat baik bagi kebanyakan orang.

Senaman
Manfaat latihan telah terkurang. Senaman boleh manfaat badan dan kulit yang banyak. Kerana senaman mempunyai kesan meningkatkan peredaran, edaran ini bertambah baik manfaat organ-organ badan. Dan kerana kulit adalah organ yang terbesar, ia mendapat keuntungan besar dari senaman. Peredaran yang baik membantu membawa lebih banyak darah dan nutrien kepada kulit. Ia juga memudahkan pembuangan bahan buangan dan toksin, mengakibatkan kesihatan kulit yang lebih baik.

Rehat
Tekanan dan kekurangan rehat ada memberitahu kesan pada kulit. Badan perlu rehat untuk memperbaiki dan meremajakan sel-sel kulit. Sekiranya tubuh tidak mendapat rehat ini kulit biasanya muncul pallid dan menyumbang kepada rupa haggard. Juga beg yang membentuk di bawah mata disebabkan oleh penyimpanan air, memberikan orang rupa zombified. Kekurangan tidur juga anda sebagai satu punca jerawat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *