Menjaga kesihatan anda dengan teh Oolong

Menjaga kesihatan anda dengan teh Oolong

Versi semi-fermented kilang teh bunga kamelia sinensis, teh Oolong mempunyai banyak manfaat kesihatan. Harian penggunaan teh Oolong dalam jumlah yang betul boleh membantu anda untuk melawan penyakit jenis yang berbeza.

• Kehadiran antioksidan: teh Oolong mempunyai antioksidan seperti catechins, thearubigin dan theflavin yang membantu umur penawar masalah berkaitan kulit. Penyakit kronik seperti kanser boleh diubati juga, berkata beberapa ujian yang dijalankan setakat ini. Penyelidik menggondol Yanagimoto berbanding teh Oolong teh hitam dan teh hijau dan membuat kesimpulan bahawa kualiti antioksida dalam teh Oolong adalah jauh lebih baik. Kira-kira separuh daripada antioksidan yang boleh disekat dalam masa hanya dua minggu.

• Sifat-sifat kehilangan berat: teh Oolong adalah berguna untuk penurunan berat badan juga. Minuman ini kehilangan berat badan adalah disyorkan kepada semua mereka yang ingin membakar kalori tambahan dari badan mereka. Proses penyerapan lemak mengurangkan dengan peningkatan metabolisma. Pengambilan teh Oolong tetap boleh membantu anda mengurangkan kira-kira 2 pound setiap minggu. Untuk memaksimumkan manfaat, anda perlu mengikuti diet yang betul dan rejim senaman yang sihat dengan teh Oolong.

• Memerangi penyakit jantung dan mengurangkan paras kolesterol: teh Oolong telah satu sifat luar biasa mengurangkan triglycerides dalam aliran darah. Siri ujian yang dijalankan ke atas tikus di Jepun membantu untuk memperolehi kesimpulan ini. Paras kolesterol dalam badan boleh kembali pulih dengan pengambilan tetap teh Oolong. Osaka City University telah menjalankan kajian mengenai manfaat kesihatan minum teh Oolong, membuat kesimpulan bahawa teh ini berkesan melawan terhadap penyakit arteri koronari, dan penyakit kencing manis jenis 2 dengan meningkatkan tahap adiponectin dalam badan.

• Baik untuk pesakit kencing manis: dalam kajian yang dijalankan di Taiwan, pesakit kencing manis diberikan 1.5 liter teh Oolong selama tiga puluh hari. Kandungan glukosa plasma 30% daripada Kumpulan dikurangkan ke tahap yang agak besar jika dibandingkan dengan pesakit-pesakit yang minum air kosong sahaja.

• Mengurangkan tekanan darah tinggi: pesakit yang menghidap tekanan darah tinggi juga mendapati teh Oolong bermanfaat untuk kesihatan mereka. Didapati bahawa tahap tekanan darah dapat mengurangkan sebanyak 60% dengan pengambilan tetap penyelesaian herba ini.

• Cecair kumur yang berkesan: teh Oolong boleh digunakan untuk mencuci keluar antibakteria kuman dari mulut, yang membantu dalam mengurangkan faktor risiko seperti kerosakan gigi. Teh oolong kotor gigi seperti kopi. Cina menekankan bahawa anda boleh meningkatkan jangka hayat anda dengan minum teh Oolong.

Teh oolong telah digunakan untuk tempoh yang lama untuk menyediakan ubat-ubatan herba di China kerana kesannya yang terapeutik. Sedikit perubahan dalam hidup anda, boleh membantu anda untuk memaksimumkan manfaat teh diet ini. Anda perlu menghabiskan kualiti masa bersenam setiap hari dan mengikuti diet yang sihat. Masalah seperti keletihan, tekanan, tekanan darah tinggi, lemah sistem imun dan kenaikan tahap kolesterol boleh diubati dengan pengambilan tetap penyelesaian herba ini.

Anda boleh mencari dalam talian untuk pelbagai jenis teh Oolong Dan Cong, Taiwan, sedap dimakan Gui, Cina, Da Hong Pao, Pouchong, Qi Lan, Bao-Zhong, Se Chumg Huang Jin Gui, Jade, Tie Guan Yin, Amber, Bai Hao, Dong Fang Mei Ren dan Formosa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *