Menjaga anjing pemburuan anda dalam Kesihatan yang baik

Menjaga anjing pemburuan anda dalam Kesihatan yang baik

Terdapat beratus-ratus baka untuk dipilih apabila melihat anjing pemburuan. Sama seperti mereka yang mempamerkan ciri-ciri berbeza untuk memburu pelbagai jenis Permainan, setiap baka juga predisposed kepada pelbagai jenis risiko kesihatan dan kebimbangan.

Seperti juga dengan mana-mana anjing, senaman dan diet adalah pencegahan yang penting, tetapi setiap baka akan memerlukan tahap yang berbeza daripada kedua-duanya. Secara keseluruhannya, apabila membeli-belah dengan anjing, ia harus mempunyai kaki lurus Penyambut, dengan bahagian belakang yang luas dan lurus, dan dengan sedikit perbezaan di sudut di belakang kaki, bergantung kepada jenis memburu anda akan melakukan. Bilakah mencari teman memburu yang sempurna anda akan melakukan beberapa kajian mengenai beberapa baka yang berbeza dan membiasakan diri dengan keperluan khas mereka.

Labrador Retrievers: Baka ini merupakan pilihan yang popular bagi banyak jenis memburu. Mereka berada dalam Kumpulan Sporting dan tahan #1 kepada kedudukan di dalam AKC. Asalnya dari Newfoundland, di 1800’s itu mereka telah tahu sebagai St. John’s Newfoundland dan digunakan terutamanya sebagai anjing air. Retriever anda yang mempunyai tahap tenaga yang sederhana, tetapi yang sangat suka bermain, kasih sayang dan mesra ke arah lain haiwan dan manusia. Jika perlu mereka boleh menjadi yang baik menonton anjing, tetapi keseluruhan mereka adalah mesra walaupun orang yang tidak dikenali.

Masalah kesihatan yang utama dengan baka ini adalah displasia hip anjing (CHD) kilasan gastrik, kesan kekederilan Retina displasia/rangka, muscular dystrophy, dan elbow displasia. Kebimbangan yang kecil dengan baka ialah katarak, dissecans osteochondritis (OCD), atrofi Retina progresif Pusat (CPRA) dan pyotraumatic dermatitis. Kencing manis, entropion, dan distichiasis juga kadang-kadang boleh dilihat pada baka ini. Retriever anda pandangan yang mempunyai jangka hayat yang 10-12 tahun secara purata.

Penuding Jerman yang berambut pendek: Baka ini, juga dikenali sebagai Jerman berambut pendek menunjuk anjing, atau Deutsch kurzhaar, adalah baka sangat popular lain yang dipilih oleh pemburu. Ia adalah mengikut #24 AKC ini dan juga memerlukan jumlah senaman yang sederhana. Purata jangka hayat selama 12-14 tahun, dan sering menjadi kecewa jika tidak diberi latihan fizikal dan mental ia memerlukan. Kebimbangan kesihatan yang paling besar untuk baka ini lymphedema, tetapi CHD, entropion, kilasan gastrik, vWD, pannus dan OCD juga dilihat. Ujian perlu dilakukan pada kedua-dua anak anjing dan ia adalah ibu-bapa untuk pinggul, mata dan masalah darah.

Brittany: Brittany yang sedang menalipon spaniels tanah yang kecil dan penentu Inggeris kembali 1800’s itu. Anjing ini adalah undian #33 AKC ini dan adalah leggiest anjing-anjing pemburuan. Mereka memerlukan jumlah senaman yang tinggi kerana tahap tenaga tinggi, dan mereka sangat mesra, sangat mudah untuk melatih, dan membuat pemerhati yang baik. Isu-isu kesihatan umum kepada baka ini adalah CHD, dengan kebimbangan kecil epilepsi dan lipfold pyoderma.

Bahasa Inggeris petunjuk: Juga dikenali sebagai hanya penuding, tarikh baka ini kembali ke abad ke-17 di mana ia digunakan untuk menunjukkan arnab. Baka ini berada di kedudukan #92 oleh AKC yang mempunyai tahap tenaga yang tinggi dan memerlukan banyak latihan. Ia juga adalah sangat suka bermain dan kasih sayang, ramah terhadap haiwan lain, dan mempunyai keupayaan yang tinggi pemerhati. Risiko kesihatan yang utama untuk anjing ini adalah entropion, dan CHD adalah satu kebimbangan yang kecil. Ujian di pinggul dan mata boleh dilakukan untuk menentukan haiwan predisposal kepada isu-isu masa depan, dan anjing ini adalah terdedah kepada kecederaan ekor-Petua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *