Menjadi seorang bekas perokok dan mendapatkan kembali kesihatan anda

Menjadi seorang bekas perokok dan mendapatkan kembali kesihatan anda

Apabila anda memutuskan ia adalah masa untuk berhenti merokok, ia boleh menjadi sukar untuk memulakan. Anda akan perlu untuk melawan banyak godaan untuk mencapai matlamat anda menjadi asap percuma. Mengikut Petua di artikel di bawah untuk membantu anda bermula dan melalui proses keluar tembakau.

Jika anda telah membuat keputusan untuk berhenti merokok, mental menyediakan diri anda untuk apa yang ada di hadapan. Cuba fokus pada hakikat bahawa anda boleh berhenti, dan bahawa ini bukanlah satu impian yang mustahil. Set yang rasmi “berhenti tarikh” dan mempertimbangkan menambahnya kepada kalendar anda. Dengan mengambil satu pendekatan yang positif, peluang anda untuk keluar akan meningkat.

Apabila anda mula-mula cuba untuk berhenti merokok, cuba untuk mengelakkan tempat-tempat yang anda kaitkan dengan rokok. Ini mungkin bermakna tinggal dari bar kegemaran anda atau rokok di tempat kerja. Menjauhkan diri dari tempat-tempat ini juga bermakna menjauhkan diri dari godaan, yang boleh menjadi satu perkara yang sangat penting untuk lakukan apabila anda mula-mula cuba untuk berhenti.

Cuba minum banyak jus buah-buahan yang mana anda mula keluar. Jus buah-buahan akan membantu membersihkan tubuh anda semua Nikotin yang disimpan di dalam sistem anda. Ini akan membantu anda lebih baik melawan keinginan yang anda pasti mendapat jika anda tidak melakukan pembersihan jenis ini.

Menetapkan satu hari yang anda merancang untuk keluar tabiat Merokok anda secara kekal. Tuliskan tarikh pada kalendar anda, dan rancangan pada hari ini. Minda anda perlu bersedia untuk perubahan baru yang akan berlangsung untuk baki hidup anda. Anda juga boleh mempunyai sebuah parti kecil pada pagi hari yang anda sedang keluar.

Melakukan senaman pernafasan yang mendalam selama kira-kira tiga hingga lima minit setiap hari untuk membantu anda berehat ketika cuba untuk berhenti merokok. Sentiasa bernafas melalui hidung, tahan ini selama beberapa saat dan menghembus nafas secara perlahan-lahan melalui mulut. Kaedah ini adalah sangat berkesan untuk menghapuskan rokok dari kehidupan anda.

Jika anda mendapati bahawa anda tidak menikmati makanan dan minuman seberapa banyak yang anda gunakan, mempertimbangkan keluar rokok. Rokok boleh menyebabkan kerosakan kepada citarasa dalam mulut anda, bermakna anda tidak mengenali rasa dengan cara yang sama. Jika anda berhenti, citarasa anda akan segera pulih, bermakna anda akan dapat menikmati makanan kegemaran anda sekali lagi.

Menerima sokongan daripada rakan-rakan dan ahli keluarga boleh pergi jauh dalam membantu anda untuk berhenti merokok. Ia penting terutamanya untuk mengingatkan mereka bahawa mendapat lebih ketagihan yang boleh menyebabkan perubahan mood dan cepat marah. Jika orang-orang yang berhampiran dengan anda memahami keadaan, ia akan membuat relapsing yang lebih mudah untuk mengelakkan.

Mempunyai iman dalam fakta bahawa anda boleh berhenti merokok. Anda mesti percaya agar benar-benar berhenti. Anda tidak boleh pergi ke menjalankan separuh hati. Mengambil kira semua perkara yang sukar anda telah dicapai dalam aspek-aspek lain dalam hidup anda, dan menggunakan kenangan yang untuk menjana komitmen penuh anda untuk berhenti merokok.

Akhirnya keluar rokok adalah satu perkara yang sukar untuk dilakukan. Kebanyakan orang untum mencubanya beberapa kali sebelum mereka berjaya. Artikel ini telah menunjukkan banyak perkara yang anda boleh lakukan dan mempertimbangkan melakukan yang akhirnya dapat menjadi helah yang anda perlu memecahkan kawalan rokok yang sepanjang hayat anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *