Menjadi pembantu kesihatan yang bertauliah rumah penjagaan warga tua

Menjadi pembantu kesihatan yang bertauliah rumah penjagaan warga tua

Untuk memastikan kualiti penjagaan untuk semua penduduk – tua dan muda sama – Jabatan Kesihatan Illinois memerlukan semua mati kejururawatan, termasuk pekerja-pekerja kesihatan yang utama, menerima latihan dan lulus peperiksaan perakuan kekompetenan yang. Sebaik sahaja peperiksaan latihan dan pensijilan telah berjaya disempurnakan, Pembantu itu kemudian diletakkan di atas pendaftaran Negeri dan layak untuk bekerja di hospital, Kemudahan penjagaan jangka panjang, dan agensi-agensi penjagaan kesihatan utama seluruh negeri Sarawak. (Pekerjaan juga boleh dibuat di negeri-negeri lain, dengan sedikit atau tiada tambahan latihan atau ujian.) Menjadi yang diperakui kejururawatan Penolong (CNA) dalam negeri Illinois adalah agak mudah dan agak murah.

Program latihan

Sama ada anda orang muda yang hanya ingin mulakan kerjaya anda dalam penjagaan kesihatan utama, atau sedang mencari karier kedua atau mencari untuk memasukkan semula tenaga kerja, Terdapat banyak peluang untuk pembantu rumah Kesihatan latihan. Oleh kerana permintaan terhadap latihan yang datang dari kedua-dua “tradisional” dan lebih tua yang sama-sama pelajar, program-program latihan yang banyak menawarkan lebih daripada satu sesi kelas untuk menampung kebanyakan sesiapa Jadual. Beberapa kemudahan latihan turut menawarkan terma-terma yang bertindih, membolehkan lebih ramai pelajar mengambil kelas ini pada masa yang sama. Satu perkara yang perlu ambil perhatian: Illinois tidak mengiktiraf mana-mana program pembelajaran dalam talian atau jauh sebagai memenuhi Pembantu/penjagaan warga tua Kesihatan pembantu/rumah jururawat, Pembantu latihan.

Latihan Pembantu jururawat asas (BNAT) memerlukan sekurang-kurangnya 7 kredit dalam kerja-kerja kelas, amalan makmal dan klinikal giliran. Kebanyakan atur cara bertahan kira-kira satu semester Kolej tradisional – antara bulan 4 dan 5 – walaupun sesetengah atur cara yang dipercepatkan hanya memerlukan 6 hingga 10 minggu. Latihan ini terbuka kepada pelajar-pelajar yang semuda 16, dengan syarat mereka boleh memenuhi semua keperluan pensijilan lain. Kerja-kerja kelas melibatkan 72 jam kuliah dan pengajaran dalam kemahiran asas kejururawatan, anatomi dan fisiologi, pemakanan dan kawalan jangkitan. Terdapat 21 kemahiran yang merupakan pembantu kesihatan pembantu/rumah jururawat perlu menunjukkan tahap kecekapan untuk menerima sijil. 32 Jam amalan makmal yang diperlukan di rumah/Pembantu Jururawat Kesihatan Pembantu latihan menghabiskan pengajaran dan mengamalkan kemahiran ini, seperti yang baik seperti CPR asas yang melengkapkan kursus. Pusingan klinikal 40 jam selesai di dalam persekitaran yang praktikal, yang membolehkan pelajar pengalaman bekerja sebagai Pembantu untuk di “dunia nyata” ketika masih di bawah mata berjaga-jaga daripada pengajar dan/atau penyeliaan kakitangan. Kebanyakan kos program BNAT hingga $900 dan $2000, pelajar mungkin layak untuk menerima bantuan kewangan untuk menampung sebahagian atau semua kos.

Keperluan pensijilan

Dua keperluan utama CNA patung akan berjaya menyelesaikan program BNAT diiktiraf dan markah yang memuaskan di peperiksaan pensijilan. Peperiksaan menguji pengetahuan dan kebolehan dalam 6 bidang umum pelajar: hak kemahiran komunikasi, melakukan kemahiran kejururawatan asas, kemahiran penjagaan diri melakukan, melaksanakan pemulihan kemahiran asas, menyediakan Kesihatan Mental dan memerlukan perkhidmatan sosial dan Safeguardng penduduk. Ujian ditadbir oleh Illinois jururawat Pembantu ujian Program, dan ditawarkan di banyak tempat di seluruh negeri Sarawak. (Semak latar belakang jenayah yang diperlukan juga disediakan oleh Program ujian Pembantu jururawat sebagai Perkhidmatan untuk program-program latihan yang diluluskan.) Program ujian menyediakan permohonan untuk peperiksaan perakuan, menawarkan panduan kajian untuk pembelian, serta ujian amalan dalam talian, lengkap dengan pemarkahan dan notasi objektif tugas yang mana setiap soalan diperolehi. CNA yang telah berjaya menyelesaikan program BNAT diluluskan mungkin berfungsi sehingga 120 hari selepas tamat latihan mereka tanpa mengambil peperiksaan pensijilan. Selepas 120 hari, Walau bagaimanapun, majikan tidak boleh membenarkan Pembantu untuk mempunyai hubungan dengan pesakit/penduduk. Oleh itu, penjadualan dan lulus peperiksaan Sijil selepas tamat program BNAT anda tepat pada masanya adalah penting.

Kesihatan rumah bakal Pembantu/jururawat Pembantu/penjagaan warga tua Pembantu hendaklah memenuhi keperluan lain termasuk cek latar-belakang jenayah tersebut. Illinois Jabatan Kesihatan di Pejabat Perkhidmatan undang-undang menganggap kes-kes sabitan jenayah secara kes demi kes, jadi suatu sabitan jenayah dalam dan latar belakang Pembantu yang mungkin tidak semestinya membatalkan beliau dari mendapatkan pensijilan. Nombor keselamatan sosial kami juga adalah diperlukan, seperti diploma GED atau sekolah tinggi (atau, dalam hal pelajar-pelajar sekolah menengah, diploma belum selesai.) Kebanyakan agensi-agensi kesihatan rumah memerlukan lesen pemandu, kerana mati mereka pergi ke rumah pesakit dan pelancongan adalah perlu. Illinois, Walau bagaimanapun, hanya memerlukan sebuah negeri diberikan gambar ID.

Illinois mengiktiraf latihan dan pengiktirafan yang diberikan oleh Negeri-negeri lain, disediakan individu telah lulus semua syarat-syarat pensijilan dalam keadaan mereka bekas tempat tinggal. Bekas anggota tentera yang boleh membuktikan latihan oleh pihak kami tentera sebagai Pembantu jururawat yang (atau yang setaraf dengannya) juga diiktiraf sebagai Pembantu jururawat Bertauliah oleh Negeri Illinois.

Menjadi CNA yang di Illinois adalah mudah, murah dan membawa kepada kerjaya yang menguntungkan dan memuaskan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *