Meningkatkan tenaga anda

Meningkatkan tenaga anda

Kelesuan dan keletihan adalah biasa hari ini. Anda hidup di dunia dan tarikh akhir, kekangan masa, tekanan mental. Dan itu hanya kerja, di rumah anda mempunyai komitmen Keluarga, kanak-kanak, hubungan dan aktiviti-aktiviti lain yang memerlukan masa dan tenaga anda.

Semua ini mengambil tenaga daripada badan dan minda anda.

Akibat daripada penurunan ini tenaga, motivasi, keghairahan dan keseronokan hidup anda boleh menderita.

Penurunan tenaga ini juga membawa kepada kesihatan yang miskin sebagai fungsi penurunan badan anda. Anda mempunyai lebih banyak sakit dan sakit, selesema lebih banyak dan selsema, dan banyak gejala-gejala yang lain mula berlaku.

Seperti yang anda umur ini boleh mempercepatkan lebih cepat.

Semua ini hanya dari tenaga dan tenaga anda menyimpan berkurangan.

Tetapi Apakah ‘tenaga’ dan bagaimana anda boleh meningkatkan ia?

Anda mempunyai apa yang dipanggil ‘luaran’ dan ‘dalaman’ tenaga. Kedua-duanya adalah sangat penting, tetapi tenaga dalaman anda adalah yang paling penting sekali.

Tenaga luar adalah tenaga anda keluar. Keupayaan untuk berlari, mendapat semua kerja anda selesai, bermain sukan dan aktiviti fizikal yang lain.

Tenaga luar juga mendorong badan anda dan ‘ organ-organ untuk kerja dan menjejaskan fungsi beberapa mental juga.

Tenaga luar mempunyai keupayaan terhad. Anda tidak boleh lari 100 meter di tiga kedua atau maraton yang dalam setengah jam. Tenaga luar anda mempunyai had.

Tenaga luar anda harus tinggi walaupun. Anda akan mampu meningkatkan melalui yang sesuai, baik makan dan secara amnya yang sihat. Tenaga luar anda akan menjadi lebih baik hasilnya.

So….

Apa itu tenaga dalaman?

Tenaga dalaman adalah fikiran dan ‘ keupayaan untuk memberitahu badan anda untuk bekerja. Semangat, motivasi dan pemanduan yang merangsang tenaga luaran anda. Jika tenaga dalaman yang tinggi, anda hendak pergi berjalan, anda merasa baik pada penghujung hari, walaupun selepas kerja telah sibuk. Anda lebih banyak ketawa dan umumnya menikmati kehidupan.

Jika tenaga dalaman anda adalah rendah, maka anda mungkin kehabisan tenaga luar juga. Tenaga dalaman membantu tubuh dan minda untuk mengembalikan tenaga anda. Tanpa badan anda akan ‘terbakar’, anda boleh tidak hidup pada tenaga luar semata-mata.

Tenaga dalaman adalah kunci.

Bagaimana anda boleh meningkatkan itu dan menghalangnya daripada menjadi rendah?

Anda perlu melakukan tiga perkara:

Berhenti atau mengehadkan aktiviti yang mengalirkan ia
Merangsang tenaga dalaman untuk meningkatkan
Mempunyai perlindungan untuk memastikan ia meningkatkan

Aktiviti-aktiviti yang Parit tenaga dalaman anda Tempahan adalah tekanan. Tiada gelombang otak yang besar, tetapi anda perlu untuk mengurangkan tekanan. Mustahil anda boleh berkata dan anda adalah betul.

Anda tidak boleh mengurangkan atau menghilangkan tekanan. Anda perlu bekerja dan hidup. Anda boleh mengurangkan kesan tekanan. Belajar kaedah stres yang menghentikan tekanan yang mengurangkan tenaga dalaman.

Anda perlu merangsang tenaga dalaman anda. Ini dapat dicapai dengan menjadi gembira, sihat dan mengaktifkan minda anda untuk melepaskan dan merangsang tenaga. Ini adalah mudah untuk mencapai jika anda tahu apa yang perlu dilakukan.

Anda perlu melindungi sistem dalaman dan ia mewujudkan tenaga. Anda perlu melakukan aktiviti-aktiviti yang kerap untuk memastikan tenaga yang tinggi dan tekanan rendah. Menggunakan teknik-teknik yang mengambil masa untuk melakukannya, seperti minit setiap hari tidak jam. Belajar untuk bermeditasi, ketawa lebih banyak, dan menggunakan teknik-teknik semulajadi untuk meningkatkan tenaga, meningkatkan kesihatan dan meningkatkan panjang umur anda.

Kelesuan dan keletihan boleh dikeluarkan, anda boleh melakukannya. Ia tidak memerlukan usaha atau kerja keras, hanya sedikit masa dan teknik yang betul. Kelesuan dan keletihan yang keterlaluan boleh menjadi satu perkara yang masa lalu anda.

Jika anda ingin kehidupan di mana anda boleh melihat anak-anak anda mempunyai kanak-kanak, anda perlu menangani tahap tenaga anda sekarang. Jangan tunggu sehingga Kesihatan sakit fizikal berlaku. Tenaga daripada kedua-dua borang boleh ditingkatkan.

Pergi berjalan, belajar untuk bermeditasi, menggunakan teknik-teknik untuk mewujudkan tenaga dan kesihatan yang baik seperti akutekanan, Reiki, membakar dan lain-lain. Semua adalah teknik-teknik bantu diri yang direka supaya anda boleh menggunakannya pada diri sendiri dan keluarga. Belajar supaya anda melihat pengamal kesihatan anda untuk memeriksa anda sihat dan tidak kurang sihat.

Kesihatan adalah hak bukan keistimewaan. Ia adalah hak anak-anak anda untuk melihat ibu bapa hidup lama, sihat dan bahagia hidup mereka. Hak untuk cucu anda melantun pada lutut anda, untuk menendang bola dengan anda dan anda untuk melihat mereka mempunyai anak juga.

Tenaga dan tekanan adalah dua elemen penting untuk menjadi sihat. Keluarkan tekanan dan meningkatkan tenaga. Tulen dan mudah… untuk diri sendiri dan anak-anak anda.

Dr Graeme Teague adalah seorang pakar tekanan dan yang memberi kesan atas kesihatan. Pandangan beliau unik dan segar pada kebimbangan, kemurungan dan tekanan akan perubahan dialu-alukan. Laman web beliau cepat tekanan Relief.com direka untuk memberikan anda semua maklumat dan fakta-fakta tentang bagaimana dan mengapa tekanan mempengaruhi anda, dan lebih penting mudah, terbukti dan semula jadi cara untuk menghapuskan kebimbangan, kemurungan dan tekanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *