Meningkatkan tahap kesihatan Gastro anda dengan Nexium

Meningkatkan tahap kesihatan Gastro anda dengan Nexium

Masalah berkaitan kesihatan Gastro:
Terdapat pelbagai isu-isu kesihatan yang dihadapi oleh orang-orang dan masalah gastrik adalah salah satu daripada mereka, yang boleh mendapatkan kubur jika tidak dijaga dengan cara yang tepat pada masanya. Penyakit gastrik boleh berpunca daripada Merokok, minum berlebihan, tekanan, makanan berasid dan ubat-ubatan tertentu. Berlaku dalam esofagus dan perut, terdapat lebihan pengeluaran asid di dalam perut yang menyebabkan banyak kesakitan dan ketidakselesaan dan juga membawa kepada ulser perut dalam beberapa kes. Gastroesophageal penyakit refluks (Tentera Darat GERD) adalah keadaan kesihatan gastro yang serius yang berlaku apabila makanan atau cecair yang digunakan, mengembara dari perut kembali ke esofagus. Makanan separa terhadam ini adalah biasanya berasid yang boleh mengganggu esofagus dan menimbulkan membakar hati. Ia juga boleh menyebabkan radang esofagus yang dikenali sebagai esophagitis, kerengsaan dan bengkak. Rawatan untuk penyakit tersebut termasuk mengambil inhibitors pam proton, antasid, ubat-ubatan Penyekat H2, dan lain-lain yang membantu untuk mengurangkan jumlah asid dalam perut.

Generik Nexium Esomeprazol – ubat perencat pam Proton:
PROTON pam Inhibitors seperti Nexium, Protonix, Omez, Pantozol, dll adalah sekumpulan dadah yang pada dasarnya membantu menghalang pengeluaran lebihan asid dalam perut. Mereka adalah kalangan kebanyakan sekalian alam menjual dadah kerana keberkesanannya dalam merawat Kesihatan gastro keadaan seperti Tentera Darat GERD, ulser peptic, esophagitis gastrik, Sindrom Zollinger-Ellison, dan lain-lain yang berkaitan. Nexium atau Esomeprazole adalah salah satu ubat-ubatan ini kuat yang mengurangkan kuantiti asid yang terhasil dalam perut. Perencat pam proton ini ditetapkan oleh doktor untuk berurusan dengan komplikasi Kesihatan gastro yang timbul disebabkan oleh asid perut yang berlebihan seperti Sindrom Zollinger-Ellison dan Tentera Darat GERD. Perencat pam proton seperti Esomeprazole (Nexium) juga telah dicadangkan pada masa-masa untuk merawat ulser gastrik disebabkan oleh jangkitan H.pylori (Helicobacter Pylori), atau pada tahun ini yang melibatkan dengan menggunakan NSAID atau ubat-ubatan Bukan steroid anti keradangan.

Bagaimana untuk menggunakan generik Nexium dan langkah berjaga-jaga perlu diambil:
Anda perlu memberitahu doktor anda jika anda menderita daripada penyakit hati, ketumpatan mineral tulang yang rendah atau mempunyai kekurangan magnesium dalam darah anda sebelum membuat keputusan untuk mengambil Nexium generik. Juga dikenali sebagai ‘ungu pil’, kapsul Nexium adalah ungu warna dan terdiri daripada dua atau tiga cincin emas bergantung kepada kekuatan. Pil ini perlu diambil sebagaimana yang ditetapkan oleh perubatan pakar. Secara amnya, mereka telah diambil selama 4 hingga 8 minggu. Doktor anda mungkin mengesyorkan satu kursus yang kedua dalam kes anda tidak sembuh sepenuhnya. Generik Nexium kapsul perlu diambil dengan segelas penuh air sekurang-kurangnya satu jam sebelum makan anda. Mungkin terdapat beberapa kesan yang ringan yang akan mengurangkan akhirnya. Antaranya ialah:

Cirit-birit
Sakit kepala
Rasa loya
Mengantuk
Mulut yang kering

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai reaksi alahan kepada ubat, seperti gatal, bengkak muka, bibir, lidah atau tekak, kesukaran bernafas atau gejala serius yang berikut, anda perlu segera mendapatkan bantuan perubatan.
Kelemahan otot
Sawan
Kadar jantung yang tidak sekata
Kekeliruan

Jika anda terlepas satu dos, mengambil sebaik sahaja anda ingat. Walau bagaimanapun, tidak mengambil dos yang tertinggal jika ada sedikit masa untuk dos yang seterusnya. Terlebih dos yang boleh membawa maut kepada tubuh. Gejala-gejala overdos termasuk sesak, Sawan, penglihatan kabur, gegaran, mulut Kering, denyutan jantung yang cepat dan loya. Dalam keadaan sedemikian, pesakit mesti dikejarkan ke kemudahan perubatan yang terdekat.

Generik Nexium kekuatan disediakan dan lain-lain maklumat:
Wanita yang hamil, merancang untuk hamil atau penyusuan bayi harus bercakap dengan doktor mereka sebelum mengambil Nexium generik. Selain itu, ubat-ubatan berikut tidak boleh diambil bersama-sama dengan perencat pam proton ini:

Reyataz atau Viracept
Pencair darah seperti Warfarin
Plavix
Nizoral
Lanoxin atau Lanoxicaps
Diuretik
Apa-apa vitamin atau suplemen herba

Kapsul Nexium yang dikeluarkan oleh AstraZeneca boleh dibeli dalam jumlah dos yang berikut:
Nexium 10 mg
Mg Nexium 20
Nexium 40 mg

Generik Nexium perlu disimpan pada suhu bilik dan dijauhkan daripada kanak-kanak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *