Meningkatkan kesuburan lelaki dengan herba

Meningkatkan kesuburan lelaki dengan herba

Sebilangan pasangan telah berjaya difahami melalui bantuan suplemen tertentu dan ekstrak. Herba boleh meningkatkan kesuburan lelaki dengan memberi nutrien yang diperlukan serta sifat-sifat bertenaga yang kadang-kadang kekurangan pengeluaran sperma yang sihat dan banyak. Berkesan kerana sesetengah herba mungkin, ingat bahawa ketidaksuburan adalah keadaan yang kompleks yang memerlukan lebih daripada satu jenis rawatan atau ubat herba untuk menyelesaikan. Jika anda ingin mencuba menggunakan herba untuk meningkatkan kesuburan, ia adalah berfaedah untuk bercakap dengan pakar herba profesional yang boleh mengesyorkan gabungan herba tertentu kepada gejala-gejala anda.

Berikut adalah beberapa herba yang boleh ditetapkan untuk menangani masalah dengan kesuburan lelaki.

Pycnogenol

Ekstrak pokok pain Maritim Perancis mempunyai banyak manfaat kesihatan, tetapi penyelidikan terkini Pusat Essex Barat lanjutan teknologi pembiakan menunjukkan pycnogenol itu boleh juga memberi manfaat kepada kesuburan lelaki. Pycnogenol mengandungi bioflavonoids dan Antioksidan semulajadi yang melindungi sperma sehingga mereka sampai ke telur. Isu Oktober 2002 jurnal perubatan reproduktif dokumen kajian di mana 19 lelaki subfertile telah mempertingkatkan fungsi dan kualiti sperma selepas 90 hari memakan pycnogenol. Kajian ini mengesyorkan mengambil 100mg – 200mg pycnogenol tambahan tiga bulan sebelum untuk kitaran seni untuk hasil yang terbaik. Pycnogenol boleh didapati di kebanyakan Kedai-kedai makanan kesihatan.

Dong quai

Dong quai adalah yang jadi darah nipis yang terkenal dengan kesan yang positif pada sistem reproduktif wanita. Walau bagaimanapun, herbalists Cina kadang-kadang mengesyorkan herba ini bagi kemandulan lelaki faktor juga. Bahan aktif dari dong quai adalah sejenis antioksidan yang dipanggil asid ferulic, yang boleh melindungi sperma, meningkatkan daya maju mereka dan meningkatkan sperma motility. Dong quai biasanya dimakan sebagai teh, tetapi terdapat penyelesaian topikal yang mencegah pancutan pramatang dan memastikan persetubuhan yang lebih panjang. Krim ini biasanya digunakan untuk zakar sejam sebelum persetubuhan, tetapi herba Cina mengesyorkan melakukan ujian Alergi kulit terlebih dahulu. Dalam kes-kes yang jarang berlaku, sesetengah lelaki mengalami reaksi alahan terhadap bahan-bahan lain dalam krim.

Cornelian cherry

Asiatic cornelian cherry adalah satu lagi herba Cina tradisional untuk merawat kemandulan lelaki. -Beri merah terang mengandungi iridoids, metabolite loji yang merangsang penghasilan sperma dan melindungi mereka daripada pengoksidaan, serta triterpinoids dan glycocides untuk motility sperma yang lebih baik. Cornelian cherry juga menyebabkan hubungan berpanjangan supaya sperma boleh mempunyai peluang yang lebih baik untuk sampai ke telur. Anda boleh mencari herba ini di kedai-kedai herba Cina tradisional sebagai buah-buahan kering Andainya.

Ginseng

Ginsenosides yang ditemui di ginseng Asia yang dikenali untuk menguatkan sistem imun dan kajian yang dilakukan di China menyimpulkan bahawa herba ini boleh juga kaunter mati pucuk dan sperma rendah kiraan. Memakan 100-200mg ginseng sehari boleh menyebabkan peningkatan ketara dalam kiraan sperma, sperma motility dan paras testosterone menurun dalam tempoh tiga bulan. Akar ginseng Asia boleh buatan ke dalam teh pedas atau digunakan dalam kapsul.

Asparagus akar

Akar asparagus adalah kaya dengan asid folik, yang mengawal selia hormon dan meningkatkan tahap kesihatan sistem reproduktif lelaki. Dua bahan-bahan yang lain dipanggil furostanol glycocides dan spirostanol meningkatkan kesuburan lelaki dengan meningkatkan bilangan sperma. Perubatan Ayurveda juga menganggap akar asparagus sebagai aphrodisiac yang bagi faedahnya dilaporkan memandu jantina lelaki. Akhirnya, asparagus akar keupayaan untuk merawat kencing manis dan tahap gula darah yang lebih rendah mempunyai kesan positif walaupun tidak langsung kepada kemandulan lelaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *