Meningkatkan kesuburan anda dengan memerangi lebihan Estrogen Bane semua kemandulan

Meningkatkan kesuburan anda dengan memerangi lebihan Estrogen Bane semua kemandulan

Estrogen (estradiol) adalah hormon yang bertanggungjawab ke atas majoriti kes-kes kemandulan di kedua-dua lelaki dan perempuan. Estrogen dominasi berbanding dengan progesteron dan atau testesterone adalah ketidakseimbangan hormon utama dalam rawatan kemandulan. Setiap tanda-tanda atau manifestasi kemandulan yang berpunca daripada ketidakseimbangan hormon. Ini adalah tepat apa kebanyakan doktor kesuburan dan reproduktif endocrinologists mengabaikan kepada tuan. Anda mesti menyelaraskan hormon-hormon ini di dalam kira-kira yang betul untuk meningkatkan kesuburan. Bagi wanita yang subur, estrogen mesti seimbang dengan progesteron manakala lelaki subur perlu menyeimbangkan estrogen dengan testesterone.

Kedua-dua lelaki dan wanita mengambil toksin alam sekitar dalam makanan dan minuman yang akan dimuatkan dengan estrogens. Di samping itu, wanita membuat banyak estrogens endogenus manakala lelaki melebihi 40 aromatize testesterone kembali kepada estrogen dan dehydro-testesterone. Lebihan estrogen boleh menyebabkan beberapa isu kemandulan wanita dikenali seperti Ketumbuhan fibroid, polyps rahim, endometriosis, adenomyosis, endometrial hyperplasia, anovulation, utama kegagalan ovari, sista ovari (polycystic ovari penyakit), fasa luteal kecacatan dan tubal tersumbat. Di sisi lain, faktor-faktor kemandulan lelaki seperti profil sperma lemah adalah disebabkan oleh kekurangan testesterone (merangsang pengeluaran sperma) berbanding dengan estrogen dominan (dari aromatization testesterone) yang menyekat potensi lelaki.

Tidak seperti testesterone, estrogen adalah hormon yang tiga: estriol (baik estrogen), estrone (buruk estrogen) dan estradiol (yang sebenar yang buruk dan hodoh estrogen). Dengan cara ini, hormon akan Rasul kimia yang kuasa fungsi selular. Mereka yang dihasilkan oleh kelenjar ductless iaitu rahsia atau endocrine kimia ini secara langsung ke dalam aliran darah. Hormon seperti estrogen dan progesteron yang dirembeskan oleh kelenjar beberapa tetapi mengenakan kesan dalam organ-organ lain yang mempunyai permukaan protein yang dipanggil reseptor. Penerima adalah seperti kunci manakala hormon yang berkelakuan seperti kekunci. Oleh itu, estrogen mempunyai reseptor yang dalam organ-organ reproduktif seperti ovari, rahim, terusan kelahiran, payudara dan tiub falopian. Reseptor estrogen lain termasuk sel-sel lemak, hati, otak dan kelenjar Tiroid.

Estrogen boleh datang daripada diet atau dibuat dari dalam badan (dalaman estrogens). Estrogens luaran yang datang daripada sumber makanan seperti kacang soya yang telah isoflavons dan genistein yang bentuk estrogen tumbuhan yang dikenali sebagai fitoestrogen. Flaks, lobak merah, merah rasberry, black cohosh dan skuasy akan semua bentuk estrogens. Lain-lain sumber estrogen adalah daging dan tenusu yang dimuatkan dengan hormon pertumbuhan bovine. Zenoestrogens adalah nama yang diberikan kepada estrogens dari produk-produk petroleum (organophosphates), racun perosak, dioksin, racun serangga, Racun rumpai dan baja sintetik (terutamanya dengan makan makanan yang diubahsuai secara genetik).

Satu lagi sumber estrogen adalah myco-estrogens yang datang dari usus besar melalui aktiviti candida. Yis datang dari roti, kekacang, biji benih dan makanan berpaket. Yis mengidam gula dan membiak di saat melahirkan estrogens yang dipanggil mycoestrogens. Dan kerana yis saprophytes, mereka hidup bersama dengan bakteria jahat (anaerobes) di dalam usus. Bakteria jahat termasuk bacteriodes, clostridium dan E.coli. Bakteria ini menghasilkan enzim yang dipanggil glucuronidase yang menjadikan ia sukar untuk menghapuskan estrogen yang digunakan dari hati. Oleh itu, mereka meningkatkan tahap estrogen secara tidak langsung.

Mempunyai berkaitan dengan semua ini, untuk meningkatkan kesuburan dan kemandulan tempur, dominasi estrogen mesti dikawal bagi kemandulan untuk berpaling kepada konsep. Penghapusan estrogen mesti mengambil pendekatan serampang di tempat-tempat Kardinal yang lima:

Detoksifikasi hati: Agresif detoksifikasi pembersihan hati yang lembap adalah perlu. Orang Cina percaya bahawa ia adalah hati yang mengawal ovulasi. Ya, jika anda tidak membuat telur, anda tidak akan membuat bayi tersebut. Anda menyahtoksik hati dengan sayur-sayuran dan buah-buahan mesra hati. Ketua yang adalah sayur-sayuran berdaun hijau dan arak pahit. Senarai ini termasuk watercress, sayur-sayuran dandelion, gamat, jus lemon, Lesitin, vitamin B-kompleks, thistle susu, brokoli, kubis, cauliflower dan NAC (N-acetyl-cysteine).

Pembersihan kolon: Adakah Khas jenis colon cleanse dengan limpahan julap seperti garam Epsom, minyak zaitun dan jus lemon. Ditambah yang akan anti-yeast herba seperti asid caprylic, minyak dan oregano, pau d’arco. Lebih penting adalah untuk menghapuskan enzim beta glucuronidase yang menghalang Fasa II hati detoksifikasi dan penghapusan estrogen dengan kalsium d-glucarate. D-glucarate rosak glucuronidase yang dihasilkan oleh bakteria jahat dalam usus besar. Mereka mengekalkan asid glucuronic yang diperlukan untuk conjugation dan penghapusan estrogen yang dibelanjakan di dalam hati. Jika estrogen adalah diserap semula ke dalam edaran di mana ia kembali dan menyebabkan kemudaratan yang selanjutnya.

Penyekat aromatization (Aromatase Inhibitors): Aromatization adalah satu proses yang menukarkan satu hormon ke lain. Testesterone bertanggungjawab ke atas libido lelaki dan perempuan. Ianya juga perlu untuk merangsang pengeluaran sperma pada lelaki. Oleh itu, penindas aromatase akan menghalang testesterone menjadi berbahaya estrogen. Penindas aromatase yang juga adalah perlu untuk menyekat testesterone dari menjadi dehydrotestesterone yang merupakan hormon yang bertanggungjawab untuk rambut gugur di kedua-dua lelaki dan perempuan. Dehydrotestesterone (dan estrogen) adalah juga bertanggungjawab bagi kanser prostat pada lelaki. By the way, prostat adalah Jejaka yang bersamaan dengan rahim. MYOMIN adalah penindas aromatase muktamad. Myomin merupakan gabungan empat herba Cina yang dibangunkan oleh Dr. Chi yang merupakan seorang penyelidik dengan Syarikat dadah Davis Park. Myomin juga adalah anti-radang dan boleh merangsang interleukin 6 (IL6) dan faktor nekrosis tumor yang boleh mengecutkan fibroid dan sista ovari. Memerangi keradangan adalah pusat untuk pengurusan penyakit apa-apa. Myomin juga boleh menyekat reseptor estrogen.

Penghalang penerima estrogen: Anda mesti menyekat estrogen pada reseptor ini. Tanpa reseptor, estrogens tidak akan mempunyai apa-apa kesan pada organ-organ sasaran. Reseptor adalah protein permukaan yang memodulatkan aktiviti-aktiviti dalaman estrogens untuk mengurangkan kesan-kesan yang merosakkan mereka. Myomin adalah sebuah Penyekat penerima estrogen terpilih. Ia lebih baik daripada tamoxifen yang merupakan Penyekat penerima estrogen yang terpilih dan hanya bekerja di payudara dan tidak organ-organ reproduktif dan sel-sel lemak. Oleh itu sel-sel lemak mengeluarkan estrogens diri dan myomin boleh menyekat proses ini juga.

Membubarkan Tumor atau Sistik: ini adalah perlu kerana punca-punca ketidaksuburan disebabkan wanita cystic penyakit yang menjejaskan peluang kesuburan. Ketumbuhan atau sista di mana-mana di dalam badan adalah tidak boleh diterima. Estrogen berlebihan adalah radikal yang menjana, keradangan, membentuk Sistik dan karsinogenik. Myomin adalah juga hebat di sini kerana ia boleh mengimbangkan hormon terutama sekali dengan DIIM (diindolemethane). Walau bagaimanapun, surfferer subur perlu satu enzim fibrinolytic campuran. Fribrin adalah sejenis protein yang menyebabkan masalah dan tindak balas imun gunung yang menyebabkan kebanyakan masalah kemandulan.

Ini termasuk fibroid rahim, endometriosis, sista ovari, polyps dan kanser. Vitalzym adalah enzim dalam pilihan. Ia mengandungi gabungan proteolytic atau protein makan enzim yang membubarkan semua tumor ini menganggap daripada di mana mereka berada di dalam badan. Enzim ini juga membersihkan darah, memodulatkan hormon, membersihkan bakteria dan virus-virus dan mengawal darah Myomin telefon dan DIIM boleh menghentikan siri keguguran merupakan tindak balas keradangan dan penolakan janin. Obstetricians di Eropah menggunakan myomin untuk menghentikan keguguran (dianggap sebagai jenis kemandulan jika ia berlaku tiga kali).

Secara ringkas, untuk memerangi kemandulan dan meningkatkan kesuburan kepada estrogen yang berlebihan, anda perlu membersihkan hati dan usus besar oleh detoksifikasi yang agresif, menambahkan kalsium d-glucarate campuran. Anda mesti terus menyekat estrogen pada reseptor, penggunaan aromatase inhibitors seperti MYOMIN dan DIIM. Untuk cap ia naik, gunakan campuran enzim proteolytic sistemik seperti Vitalzym untuk memakan sebarang ketumbuhan atau pertumbuhan yang telah dihasilkan oleh estrogens yang berlebihan. Ya, keseimbangan hormon adalah diperlukan untuk manusia terus kuat dan wanita itu untuk hamil bayi. Mekanisme dihuraikan lima ini meningkatkan tarian harmoni steroid (sex hormon) yang menetapkan tahap kesuburan dan potensi. Apa-apa rawatan yang boleh meningkatkan kesuburan boleh menyembuhkan kemandulan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *