Meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan peredaran dengan Butcher penyapu

Meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan peredaran dengan Butcher penyapu

Butcher penyapu (Ruscus aculeatus) merupakan ahli dalam keluarga lily, dan kelihatan sedikit seperti semak holly dengan barbed daun-daun yang evergreen dan beri merah terang pada musim gugur. Pada satu masa mereka telah dikumpul, diikat dan dijual kepada penjual daging sebagai penyapu untuk menyapu keluar Kedai-kedai mereka.

Daun-daun yang sengit adalah sesuai terutamanya untuk pembersihan padi dan lain-lain produk sisa dari haiwan butchered dan juga untuk menyental daging di blok. Ia juga digunakan sebagai penghalang untuk tikus dengan mata mereka pada daging! Nama-nama alternatif adalah penyapu yang manis, kneeholy dan Yahudi di myrtle, dinamakan kerana ia digunakan semasa perayaan Tabernacles ini sebagai salah satu yang empat ‘spesies’ digunakan dalam lulav ini.

Herba yang biasa digunakan di Greece purba dan Rom, orang-orang Yunani yang menggunakannya untuk mengurangkan bengkak yang pelbagai dan orang-orang Rom yang menggunakannya untuk merawat vena varikos. Ia mempunyai kegunaan sama hari, hanya mekanisma yang akan difahami dengan lebih baik. Ia telah digunakan selama berabad-abad di kawasan Mediterranean untuk rawatan inflammations dan masalah dengan edaran, dan orang-orang Rom digunakan untuk mash daun dan beri untuk menambah wain, dan mereka juga menggunakan akar dan rhizome sebagai ubat dengan merendam mereka dalam wain. Hari ini, ianya adalah haram untuk menggunakan holly sebagai hiasan di Itali, jadi butcher penyapu yang digunakan.

Semua bahagian tumbuhan ini digunakan, termasuk rhizome, dan walaupun ia digunakan sebagai diuretik, dan untuk mengawal kerugian pengalaman tekanan darah oleh beberapa orang berdiri sehingga, ia adalah kesan pada saluran darah di mana manfaat perubatan utama yang dusta. Butcher penyapu boleh mengukuhkan bahagian-bahagian tertentu salur darah, dan mengubah sifat fleksibiliti sel dinding.

Hasil ini adalah bahawa kapal-kapal akan memperketatkan, yang membantu mengekalkan aliran darah seluruh badan, tetapi juga membuat dinding sel yang kurang mungkin bocor atau retak di bawah tekanan. Hasilnya ialah penurunan kebocoran darah daripada saluran darah yang diregangkan dan lemah seperti orang-orang yang menyebabkan buasir, dan juga syarat-syarat yang disebabkan oleh lemah injap dalam pembuluh vena varikos dan urat-urat labah-labah.

Tekanan darah dalam urat-urat adalah sangat lemah kerana mereka adalah setakat dari tengah-tengah, darah setelah diluluskan melalui arteri, kapilari tersebut dan ke dalam urat-urat di jalan kembali ke tengah-tengah sebelum disalur kepada paru-paru. Apabila injap menjadi lemah, terutama dalam urat-urat besar dalam pusingan ini, ada sedikit untuk menghalang darah dari datang di bawah pengaruh graviti dan pengumpulan semula ke dalam urat, menyebabkan distention dan sekali-sekala pecah.

Pecah pembuluh darah vena boleh menjadi sangat serius dan menyebabkan kehilangan darah yang ketara. Injap yang lemah juga boleh membawa kepada pembentukan darah beku, yang sendiri dalam keadaan yang sangat serius yang akhirnya menghalang hati atau menyebabkan strok. Bukan sahaja boleh butcher penyapu menguatkan dinding urat dan mengelakkan kebocoran, dan juga membolehkan mereka lebih mudah melawan tekanan yang boleh menyebabkannya pecah, tetapi ia juga boleh digunakan untuk memecahkan darah beku. Malah herba yang digunakan di hospital-hospital Eropah yang banyak untuk mengelakkan pembentukan darah beku selepas pembedahan.

Bahan-bahan aktif di dalam rhizome akan saponins yang mengandungi aglycones ruscogenin dan neuroscogenin dan berkaitan spirostanol dan furostanol glycosides. Reseptor yang menyebabkan vasocontraction dikenali sebagai adrenoreceptors, pengesan ini boleh diransang selektif dengan ekstrak butcher penyapu untuk mengetatkan urat-urat dan meningkatkan pulangan daripada darah. Apabila memperkenalkan intravenously, butcher penyapu dicatatkan kepada constrict venules (kecil veins yang memakan urat-urat utama tetapi tidak arterioles (arteri yang kecil daripada suapan kapilari tersebut). Oleh itu saluran darah boleh membunuh dianggap, dan kesan ke atas saluran darah yang terpencil ini telah ditingkatkan oleh Pemanas. Tambahan yang banyak termasuk kalsium yang membantu untuk menguatkan dinding salur darah.

Ia adalah mungkin, oleh itu, untuk sasaran saluran darah yang memerlukan rawatan constrictive yang sudah cukup kuat untuk mengembalikan darah kepada jantung dan bukannya bocor atau mengendurkan. Walau bagaimanapun, itu bukan manfaat kesihatan yang menyediakan daging di penyapu. Ia juga boleh digunakan sebagai diuretik. Ia bukanlah diuretic yang kuat, tetapi digunakan untuk melegakan bengkak dan lebam, PMS, alasan yang diberikan adalah bahawa sejak kebocoran saluran darah dikurangkan, maka lebih banyak cecair untuk melalui buah pinggang. Mungkin ada sebab-sebab lain.

Ianya juga digunakan untuk rawatan ortho hypotension statik, penurunan tekanan darah yang sesetengah orang mengalami. Adalah dipercayai bahawa butcher penyapu boleh mengawal keadaan ini tanpa meningkatkan tekanan darah, kerana kebanyakan ubat-ubat lain lakukan, dan yang hampir sebagai tidak diingini sebagai keadaan mereka melayan.

Terdapat beberapa masalah yang berkaitan dengan herba, walaupun beberapa kajian yang telah dijalankan penggunaannya oleh wanita hamil. Walaupun satu ujian yang telah dijalankan menunjukkan tiada kesan, ia akan menjadi bijak untuk wanita yang hamil atau kejururawatan tidak mahu menggunakannya sehingga lagi kajian telah dijalankan. Kerana kesannya di mengetatkan saluran darah, penggunaannya tidak disyorkan oleh sesiapa sahaja yang mengidap penyakit tekanan darah tinggi (hipertensi). Banyak rawatan hipertensi direka untuk menyebabkan saluran darah lebih anjal dan bukannya untuk constrict mereka.

Dalam satu kajian yang sangat kecil daripada wanita hamil yang digunakan dalam krim topikal yang mengandungi butcher penyapu, kesan-kesan sampingan yang tidak dapat dilihat sama ada ibu atau bayi. Walau bagaimanapun, sangat sedikit maklumat yang ada pada butcher penyapu lisan bagaimana mungkin menjejaskan janin yang membangun, bayi atau kanak-kanak kecil. Oleh itu, penggunaannya tidak disyorkan semasa kehamilan, ketika menyusukan bayi, atau semasa awal kanak-kanak.

Kerana ia mengetat saluran darah, butcher penyapu mungkin menjadi lebih teruk tekanan darah tinggi atau hyperplasia prostat Benigna (BPH). Individu yang mempunyai salah satu syarat-syarat ini tidak perlu menggunakan apa-apa bentuk butcher penyapu tanpa berunding pertama doktor. Kesan-kesan sampingan yang diketahui sudah telah dinyatakan, mereka adalah agak ringan, tetapi beberapa kajian yang telah dibuat pada herba selain daripada di Eropah dan kesan-kesan sampingan telah tidak telah sepenuhnya diterokai. Ia tidak mungkin; Walau bagaimanapun, bahawa terdapat apa-apa lagi yang tidak diketahui kesan sampingan yang serius sejak butcher penyapu telah digunakan sekarang untuk masa yang panjang, terutamanya di Eropah.

Istilah ‘ruscogenin’ digunakan untuk campuran kolektif saponins yang aktif di butcher penyapu, dan banyak makanan tambahan yang dirumuskan untuk termasuk dari 5 ke 15 mg ini. Walau bagaimanapun, semak label, memandangkan piawaian tidak lagi diperlukan di Amerika Syarikat, dan penyediaan yang termasuk banyak teori lebih banyak atau lebih kurang ruscogenin. Ia sering dibekalkan dengan bahan-bahan aktif yang lain, seperti vitamin C atau kalsium, dan mungkin juga coklat tua kuda yang menjejaskan saluran darah dalam cara yang sama. Sentiasa ikut arahan pada pakej itu, kerana ini adalah direka untuk kekuatan tertentu tambahan yang anda akan gunakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *