Meningkatkan kesihatan kardiovaskular anda dengan sebuah mesin Elliptical

Meningkatkan kesihatan kardiovaskular anda dengan sebuah mesin Elliptical

Sebuah mesin elliptical adalah sempurna untuk senaman kardio yang jika anda tidak mahu menggunakan sebuah treadmill atau terlalu sukar untuk anda jalankan. Jika anda salah seorang daripada orang-orang yang mahu kemudahan bersenam rumah dan perlu bersusah-payah untuk keahlian gimnasium, kemudian memiliki sendiri elliptical trainer salib adalah sesuai untuk anda.

Mesin kecergasan ini mengurangkan tekanan pada sendi dan otot-otot anda kerana anda bekerja kerana ia adalah kesan yang rendah. Oleh itu, sama ada anda sebuah buff kecergasan yang berpengalaman atau hanya seorang pemula, sebuah mesin elliptical akan bermanfaat untuk anda. Pemula boleh membakar lebih banyak kalori yang menggunakan peralatan kardiovaskular ini daripada berjalan atau berjoging di treadmill yang. Mengapa? Kerana sejak ia adalah kesan yang rendah, satu boleh bersenam lagi menggunakan ini daripada kebanyakan peralatan kardiovaskular lain.

Contoh ini adalah orang yang gemuk, sendi yang biasanya tertekan, walaupun berjoging atau berjalan pada kadar yang sederhana. Tetapi kerana dengan senaman impak rendah, kita tidak perlu bimbang apabila menggunakan sebuah mesin elliptical. Dengan gerakan halus gliding, bahagian badan yang hanya menekankan sekali gus tona yang badan atas dan bawah.

Treadmill dan berlari yang boleh menjadi sukar bagi orang-orang yang banyak untuk kerja keluar kerana berdebar-debar pada kaki anda. Kebanyakan orang yang memilih untuk menjalankan sudah dalam keadaan yang baik dan mereka mempunyai sihat lutut, pergelangan kaki dan punggung. Untuk jurulatih salib elliptical mengambil berdebar-debar pada sendi anda dan memberikan anda glide yang lancar. Dengan sebuah mesin elliptical, anda boleh menikmati faedah yang sama untuk berjalan tanpa menambah tekanan pada sendi anda.

Orang suka menggunakan jurulatih salib untuk elliptical kerana ia memberikan anda senaman kardio yang penuh dan kerja-kerja lebih daripada sekadar kaki anda. Berjalan adalah salah satu senaman yang paling berkesan untuk menurunkan berat. Untuk elliptical membenarkan anda untuk menjalankan dengan mudah tanpa rasa sakit. Anda boleh bekerja hampir setiap otot dalam badan anda, maka anda boleh menurunkan berat badan dengan cepat. Jika toning dan mengukuhkan apa yang anda Cari, semak sebuah mesin elliptical. Bukan sahaja akan anda menurunkan berat badan dengan cepat, tetapi anda boleh mendapatkan dalam bentuk cemerlang yang cepat.

Kemudahan ini adalah satu lagi sebab mengapa anda harus mempertimbangkan memiliki elliptical jurulatih di rumah. Anda boleh bekerja apabila anda mempunyai masa dan mengikut jadual anda sendiri apabila anda memiliki peralatan sendiri. Untuk jurulatih salib elliptical bukanlah besar dan besar seperti sebuah treadmill. Ini membolehkan anda mempunyai lebih banyak ruang di rumah anda untuk mesin anda elliptical. Plus, anda boleh mencari jurulatih elliptical yang up lipat jadi anda boleh meletakkan mereka jauh apabila anda tidak akan bekerja untuk memberi rumah atau pangsapuri anda lebih banyak ruang.

Satu lagi faedah menggunakan mesin ini adalah bahawa ia berfungsi kedua-dua badan atas dan bawah, oleh itu membuat Kesihatan kardio anda lebih baik. Ia juga membantu menghindari kesan melemahkan osteoporosis. Bagaimana ia boleh berbuat demikian? Kerana ia adalah kesan yang rendah, kajian telah menunjukkan bahawa ia menggalakkan pertumbuhan sel-sel dalam dalam rendah badan terutamanya tulang belakang.

Jurulatih elliptical sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang mencari senaman berjalan lancar. Berjalan adalah kardio terbaik yang badan anda boleh mendapatkan dan ia adalah yang terbaik untuk membeli untuk jurulatih salib elliptical jika anda tidak boleh menangani berdebar-debar dari kaki atau hanya naik dan turun usul berjalan. Sentiasa memastikan anda akan menggunakan sebuah mesin elliptical dengan betul supaya anda tidak mencederakan diri sendiri dan anda akan mendapat senaman yang terbaik untuk badan anda.

Anda mungkin perlu dimasukkan ke dalam mesin bersama apabila anda membeli satu. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, badan utama untuk elliptical yang sudah dipasang. Jika anda ingin mendapatkan manfaat berjalan, cuba untuk elliptical. Anda akan gembira anda telah lakukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *