Meningkatkan kesihatan dengan gastrik stabil Acidophilus

Meningkatkan kesihatan dengan gastrik stabil Acidophilus

Pernahkah anda terfikir tentang apa yang masuk ke badan anda setiap hari? Jika tidak, anda perlu. Salah satu cara yang penting untuk memastikan bahawa anda berasa bagus dan sihat adalah dengan makan makanan yang berkhasiat dan memastikan saluran GI anda mempunyai alat-alat yang diperlukan untuk mencerna dan menyerap nutrien yang terbaik mungkin. Saluran GI, yang merangkumi perut dan usus, kerja-kerja untuk mencerna makanan dan menghapuskan pembaziran. Pelbagai bakteria usus yang “baik”, dipanggil bakteria probiotik, boleh membantu untuk mengekalkan sistem penghadaman yang berjalan dengan membantu mencerna makanan, memproses sisa buangan, dan menyimpan bakteria “buruk” dalam semakan.

Walaupun beberapa jenis bakteria menyebabkan penyakit dan penyakit-penyakit pada manusia, kebanyakan bakteria tidak menyebabkan penyakit. Terdapat sebenarnya jenis bakteria yang bermanfaat. Bakteria probiotik digunakan dalam pembuatan makanan dan minuman dan boleh ditemui di buttermilk, yogurt, keju, sosej, dan susu acidophilus. Probiotics yang sama boleh ditemui dalam usus kita, di mana mereka membantu mengekalkan sistem penghadaman yang dijalankan oleh makanan hariannya dan memproses sisa. Probiotics adalah bakteria yang hidup yang bukan toksik dan tidak menyebabkan penyakit. Sesetengah bakteria probiotik yang paling terkenal termasuk ahli-ahli kumpulan Lactobacillus dan Bifidobacterium. Bakteria probiotik ini yang juga dikenali sebagai asid laktik bakteria kerana mereka mempunyai keupayaan untuk memecahkan laktosa. Kedua-dua jenis probiotik bakteria baik dikaji dan terdapat di kedua-dua makanan dan pemakanan tambahan. Bakteria yang terdapat dalam yogurt, usus, dan kami paling semulajadi suplemen adalah jenis yang sama, bakteria probiotik, Lactobacillus acidophilus dan Bifidobacteria longum. Oleh kerana itu, bakteria ini dirujuk dalam erti umum sebagai probiotics atau bakteria yang “baik”. Asid laktik bakteria boleh didapati secara semulajadi dalam susu. Bakteria probiotik yang digunakan dalam makanan dan suplemen semulajadi akan dituai melalui proses penapaian sangat terkawal yang mengakibatkan bilangan bakteria kualiti yang tinggi.

Microflora biasa (bakteria usus) adalah berkaitan dengan kesihatan yang baik, sementara ketidakseimbangan jika sering dikaitkan dengan pelbagai penyakit negeri termasuk jangkitan yis dan kanser kolon. Makan makanan atau mengambil suplemen pemakanan yang mengandungi probiotik bakteria boleh membantu menyokong dan mengubah suai microflora usus besar, yang membantu penghadaman dengan menjadikan usus lebih daripada untuk menyerang spesies bakteria, perlindungan penyakit-menyebabkan bakteria, dan rangsangan sistem imun.

Laktosa iaitu gula yang penting yang ditukarkan kepada asid laktik oleh asid laktik bakteria, boleh membawa kepada mengapa asid folik diperlukan apabila badan tidak mampu untuk mencernakan laktosa yang keputusan kerana genetik, penyakit gastrousus, atau penurunan jumlah tahap lactase usus. Orang-orang yang kurang lactase mengumpul laktosa diserap dalam saluran GI, yang Lukis electrolytes dan air ke dalam usus dan kelajuan air melalui usus, menyebabkan perut kembung, kekejangan dan cirit-birit. Kira-kira 50 juta orang di Amerika Syarikat mempunyai beberapa bentuk laktosa dalam toleransi.

Penghadaman enzim, yang terdiri daripada jenazah, amylase, dan lipase, bertindak atas makanan oleh mogok ke dalam komponen-komponen yang sama yang digunakan oleh badan untuk tenaga. Tanpa enzim ini, digest tidak dapat mengambil tempat dan makanan yang kita makan boleh tidak boleh diserap dan digunakan oleh badan kita. Probiotics bantuan enzim dalam badan menghadamkan makanan dan proses buangan, memastikan bahawa saluran penghadaman berjalan dengan lancar. Apabila diambil bersama enzim, enzim dalam memastikan tahap yang lebih tinggi daripada penghadaman dan penyerapan makanan manakala bakteria probiotik enzim yang membantu pencernaan dan menyimpan masalah dalam semak.

Membantu memastikan sistem penghadaman yang sihat bukanlah hanya gunakan untuk probiotics, seperti Lactoabcillus acidophilus telah ditemui untuk membantu mencegah jangkitan yis faraj pada wanita yang mengalami jangkitan ini sering muncul. Bakteria probiotik juga telah menunjukkan untuk mempunyai sifat-sifat anti-kanser. Dalam satu kajian, pesakit-pesakit kanser kolon diberikan Lactobacillus acidophilus yang menunjukkan peningkatan ketara dalam bilangan Lactobacili usus dan penurunan dalam faktor-faktor risiko yang berkaitan dengan kanser kolon. Pesakit-pesakit yang mengidap penyakit-penyakit keradangan usus juga boleh mendapat manfaat daripada bakteria probiotik tambahan. Probiotics tambahan juga boleh memperbaiki dan mencegah penyakit-penyakit kulit seperti ekzema. Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa bakteria probiotik sebenarnya boleh mengawal keradangan bersekutu dengan keadaan kulit.

Kerana bakteria probiotik tidak kekal tinggal di dalam badan, ia perlu diganti melalui pengambilan makanan yang mengandungi probiotik bakteria atau mengambil suplemen probiotik semulajadi yang setiap hari. Jika anda memilih untuk mengambil probiotik tambahan Pemakanan, faktor kritikal adalah berapa banyak bakteria sampai ke usus yang sihat. Suplemen berkualiti perlu menghantar sekurang-kurangnya 1 bilion bakteria probiotik satu dos untuk usus anda hidup dan menjadi campuran Lactobacillus dan Bifidobacteria. Suplemen pemakanan berkualiti probiotik telah dijamin tahap bakteria hidup pada Bilakah ia dimakan. Jenama-jenama yang lain, lebih rendah, hanya semata-mata akan menyatakan tahap bakteria yang hidup semasa pembuatan. Mencari produk yang yang digunakan oleh, atau tarikh tamat tempoh yang dinyatakan dengan jelas pada bungkusan. Ianya juga penting untuk mencari tambahan yang tidak memerlukan penyejukan kerana seseorang itu tidak boleh pasti dalam Peti sama ada tambahan adalah sejuk semasa penghantaran dan simpanan untuk kedai runcit. Satu proses yang disahkan secara saintifik (teknologi penghantaran benar) memastikan bahawa bakteria yang hidup dihantar ke usus oleh penggantungan bakteria probiotik dalam pes lembap dan menutup bakteria dalam bola lancar gelatin sfera yang dilindungi dari udara dan kekeringan. Kerana asid laktik bakteria tidak sangat tahan asid dalam perut, persekitaran yang sukar memusnahkan kebanyakan bakteria. Proses lapisan baru ini melindungi bakteria daripada asid perut, seperti bidang khusus dibangunkan untuk membubarkan di dalam usus. Walaupun proses khusus ini adalah mahal, ia mempunyai banyak kelebihan kepada anda. Sfera gelatin “meterai” bakteria dalam kapsul, melindungi mereka daripada udara yang boleh mencederakan atau membunuh bakteria probiotik dan menghapuskan tambahan yang di perlukan untuk menjadi dalam peti sejuk. Dengan melindungi bakteria di rak dan di dalam perut, bakteria probiotik boleh berjaya sampai ke usus. Ini bermakna bahawa akan ada sejumlah besar bakteria sihat yang boleh tiba di usus. Acidophilus tambahan boleh didapati di kedai mesra vitamin dalam talian anda pada harga diskaun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *