Meningkatkan kesihatan dan kecergasan dengan teknologi dan alat

Meningkatkan kesihatan dan kecergasan dengan teknologi dan alat

Teknologi adalah mana-mana sahaja dalam kehidupan kita hari ini. Kita menghabiskan lebih masa daripada pernah menonton skrin. Ia mungkin TV, komputer atau telefon. Ini boleh menjadikan kita lebih aktif meninggalkan kita kurang sihat dan terdedah kepada masalah-masalah yang datang dengan yang tidak. Walau bagaimanapun, dunia kecergasan dan Bagaimanakah anda mendekati ia kini sedang dibuka ke tahap yang baru melalui penggunaan teknologi.

Pasti kita mempunyai kecergasan dvd dan laman-laman web yang mengarahkan kami dalam kecergasan tetapi ini hanya boleh pergi setakat ini. Bagaimana peranti tidak menyedarinya semasa berat badan, ketinggian dan umur anda dan mengarahkan anda secara peribadi mencapai matlamat kecergasan anda? Bagaimana peranti yang boleh memberi motivasi kepada anda dan pastikan anda pergi? Kini, ia tidak mustahil. Produk adalah kenalan di mana-mana yang boleh melakukan perkara-perkara ini. Ini termasuklah kecergasan yang menjejaki jam tangan, konsol permainan komputer, monitor kadar jantung yang canggih dan juga aplikasi untuk telefon pintar anda.

Pertamanya kami ingin melihat adalah pelbagai jam tangan yang dihasilkan oleh Garmin. Jam tangan ini direka khusus untuk berjalan tetapi boleh dengan mudah disesuaikan dengan Berbasikal dan lain-lain aktiviti fizikal. Jam tangan yang dihasilkan oleh Garmin menjejaki anda masa, jarak, kelajuan dan kalori dibakar memberikan rekod yang tepat bagaimana baik anda dilakukan. Hujung atas ciri-ciri pelbagai di Garmin GPS yang boleh memetakan lokasi anda dan peta jalan anda. Atas semua mati anda boleh memuat turun data anda ke komputer anda atau Garmin yang menyambung Laman web di mana anda boleh berkongsi data dengan pengguna lain. Ini menambah elemen rangkaian sosial yang mana kita semua senang dilakukan pada hari ini.

Berikut ini adalah adidas Micoach. Sekali lagi anda boleh menyediakan peranti untuk berat badan, ketinggian dan umur yang membolehkan anda untuk memberikan data yang lebih tepat dalam laporan anda. Perkara yang baik tentang jurulatih Mi adalah bahawa ia menyediakan senaman penilaian. Ini adalah sesuai untuk permulaan yang tidak tahu bagaimana untuk memulakan. Ciri-ciri suara amaran anda penting statistik dan maklumat semasa anda berjalan. Kerana dengan Garmin yang anda boleh muat naik data anda ke komputer dan Mi jurulatih laman.

Perkara yang besar untuk memukul pasaran adalah Nintendo Wii Wii fit dengan pakej sukan Wii. Teknologi ini revolutionised dalam industri permainan dan telah mula mengambil sekeping industri kecergasan. Konsol ini menggunakan teknologi unik untuk mengesan pergerakan anda dengan gerakan dan menyentuh peralatan sensitif. Wii fit akan adalah yang baik titik awal untuk pemula untuk kecergasan. Pakej ini membolehkan pengguna memberi tumpuan kepada keadaan otot, fleksibiliti, imbangan dan kapasiti aerobik. Ia mungkin tidak menyediakan data yang paling tepat tetapi kami menyokong apa-apa yang akan anda sehingga bergerak dan menjadi sekurang-kurangnya sedikit lebih aktif dalam kehidupan seharian anda.

Persoalannya ialah mana-mana produk-produk ini boleh anda patut lebih banyak. Jawapannya ialah tentu saja. Menggunakan produk-produk ini dan bertindak balas kepada data bijak boleh bermakna anda mendapat lebih patut minggu minggu keluar. Anda masih perlu untuk dimasukkan ke dalam kerja keras tetapi teknologi perlu dihayati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *