Meningkatkan kesedaran tentang mengapa asid folik dewasa

Meningkatkan kesedaran tentang mengapa asid folik dewasa

Apabila anda seorang kanak-kanak, Adakah anda makan sandwic Bakar keju, ais krim, dan mangkuk bijirin sarapan pagi yang besar? Ramai orang Berjenaka tentang hakikat bahawa kanak-kanak ini boleh makan apa sahaja yang mereka mahu tanpa mengalami apa-apa akibat. Sebaik sahaja anda menjadi seorang dewasa, Walau bagaimanapun, ia adalah mungkin bahawa anda akan melihat mengapa sikap tidak bertoleransi gejala Alergi yang menyakitkan dan juga mustahil untuk makan makanan berasaskan tenusu yang anda gunakan untuk suka. Orang biasanya tidak fikir tentang mengapa asid folik dewasa sehingga mereka sedang menderita dari gejala-gejala, tetapi di sini adalah beberapa perkara yang perlu diingat.

Bagaimana anda mengesan tanda-tanda mengapa asid folik diperlukan di dewasa?

Jika anda seorang pemakan yang aktif makanan berasaskan tenusu, anda mungkin hanya menganggap bahawa sesuatu yang lain menyebabkan ketidakselesaan yang anda rasa selepas makan. Ia juga mungkin jadi berselang seli bahawa anda tertanya-tanya sama ada ia yang disebabkan oleh makanan sekali. Punca-punca sikap tidak bertoleransi laktosa boleh dipelbagaikan; begitu ramai orang melalui kehidupan yang mengalami Alergi sikap tidak bertoleransi laktosa yang tanpa mengetahui walaupun terdapat cara-cara untuk mencari kelegaan. Pengalaman setiap orang adalah unik, tetapi dalam kebanyakan kes, mengapa asid folik dewasa akan nyata dirinya sebagai:

-Kembung
-Gas berlebihan
-Sakit perut
-Loya
-Muntah

Jika anda mendapati bahawa anda sedang mengalami gejala-gejala fizikal ini selepas anda mengambil makanan yang tinggi hasil tenusu, anda mungkin mengalami Alergi sikap tidak bertoleransi laktosa yang.

Apakah terdapat sikap tidak bertoleransi laktosa yang

Sekarang bahawa anda telah mula melihat bahawa gejala-gejala yang anda mungkin mempunyai akar-akar mereka dalam makanan yang anda makan, ia adalah masa untuk belajar lebih tentang betapa tenusu menyebabkan anda kesakitan ini. Dalam usus kecil anda, Terdapat satu enzim yang dihasilkan secara semulajadi dipanggil lactase membantu badan memecahkan gula terdapat dalam susu dan produk tenusu. Dalam sesetengah kes, enzim ini hanya dihasilkan dalam kuantiti yang sangat kecil. Mengapa asid folik dewasa adalah terma yang digunakan bagi kekurangan ini apabila ia menjadi sukar bagi badan untuk mencerna laktosa di dalam produk-produk yang berasaskan susu, dan hal ini memanifestasikan dirinya sebagai senak yang menyakitkan. Jika anda mendapati simptom anda yang jauh lebih buruk apabila anda mengambil hasil tenusu, ianya berkemungkinan bahawa anda mempunyai Alergi sikap tidak bertoleransi laktosa yang.

Adakah terdapat penawar untuk mengapa asid folik diperlukan di dewasa?

Sebaik sahaja anda telah tahu bahawa anda mempunyai Alergi sikap tidak bertoleransi laktosa yang, anda berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk mula mencari cara untuk membantu mengatasi kekurangan lactase dengan badan anda. Dalam sesetengah kes yang teruk, perkara yang terbaik untuk dilakukan untuk mengapa asid folik dewasa adalah untuk benar-benar mengubah diet anda untuk memasukkan sebagai tenusu yang sedikit yang mungkin. Dalam kes-kes lain, ia boleh menjadi boleh didapati untuk memperbaiki sikap tidak bertoleransi laktosa Alergi dengan menggunakan suplemen probiotik. Bakteria probiotik boleh bertindak sebagai penampan di antara sistem penghadaman anda dan lactase dalam makanan anda. Probiotics yang boleh dapat kerja merobohkan dan mencerna gula dalam susu sebelum simptom sikap tidak bertoleransi laktosa anda mempunyai peluang untuk membuat anda merasa sakit atau tidak selesa. Kesan-kesan sampingan yang negatif dari menggunakan probiotics adalah sangat minimum, dan ramai orang pernah mengalami semua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *