Meningkatkan kehidupan seks dan Kesihatan lelaki dengan asid Amino

Meningkatkan kehidupan seks dan Kesihatan lelaki dengan asid Amino

Asid amino telah menjadi subjek pemerhatian saintifik yang sengit selama beberapa dekad bagi peranan mereka di Kesihatan lelaki. Asid amino adalah blok-blok bangunan yang digunakan untuk membentuk protein, dan lelaki boleh meningkatkan asid amino dalam badan-badan mereka melalui mengambil makanan tambahan, meningkatkan diet untuk memasukkan hasil yang lebih semula jadi dan makan kurang lemak dan oleh biasa menggunakan untuk crème Kesihatan lelaki. Asid amino yang kebanyakan cenderung untuk mempunyai nama yang sangat saintifik berbunyi, yang boleh o turn-off yang mereka yang mempunyai kepentingan dalam bidang Sains tetapi dari segi kesihatan lelaki tiada akan beberapa asid amino yang lelaki perlu tahu mengenai: terutamanya mereka yang mempunyai kesan fungsi dan kesihatan seksual lelaki yang terbukti.

L-Arginine
L-Arginine adalah asid amino penting yang penting untuk kesihatan zakar dan fungsi seksual. Berikutan ditelan badan mengambil masa L-arginine melalui proses multi-step di mana ia digunakan sebagai bahan untuk nitrik oksida, enzim untuk dengan fungsi-fungsi penting untuk kesihatan kardiovaskular, keseimbangan sistem saraf dan fungsi erektil. Nitrik oksida yang meningkat, saluran darah dilate dan membenarkan aliran darah meningkat seluruh badan. Semasa pemasangan ini adalah tepat sama proses untuk membuat zakar stiffen dan membesar keras.

Dalam kes-kes penyakit kardiovaskular dan/atau pemakanan yang kurang baik, lelaki tidak boleh mendapat cukup ini penting L-arginine untuk menghasilkan nitrik oksida. Semasa satu double-buta terkawal plasebo kajian yang disiarkan dalam BJU International, lelaki yang mengalami disfungsi erektil mengambil 5g L-arginine setiap hari selama 6 minggu. Di akhir perbicaraan, lelaki dengan tahap nitrik oksida yang rendah mengalami peningkatan yang ketara dalam tanda-tanda mereka. Kajian-kajian lain menunjukkan L-arginine tambahan untuk meningkatkan dengan ketara apabila digabungkan dengan pycnogenol kesan cabutan.

L-Carnitine
L-Carnitine telah banyak kegunaan apabila diambil sebagai tambahan. Popular kalangan pembina badan, L-carnitine meningkatkan pembakaran lemak dan membawa kepada peningkatan kerugian dan otot berat. Asid amino ini juga menyokong pengoksigenan seluruh badan, meningkatkan kesuburan dan meningkatkan jisim otot dengan mengangkat tahap testosteron. Walau bagaimanapun, menurut satu kajian, kesan L-carnitine mungkin melebihi apa yang realistik boleh dicapai melalui merangsang pengeluaran testosteron.

Saintis di Itali dibekalkan 120 lelaki dengan L-carnitine, testosteron atau plasebo 6-bulan, untuk melihat kesan terapi yang perlu pada gejala fungsi erektil, mood, tahap keletihan dan testosteron. Manakala testosteron dan L-carnitine telah meningkat skor keletihan dan mood, L-carnitine adalah jauh lebih berkesan dalam meningkatkan gejala mati pucuk. Banyak kesan positif daripada L-carnitine boleh dikaitkan dengan tahap testosteron meningkat.

L-Tyrosine
L-Tyrosine adalah asid amino penting bagi pengeluaran hormon Tiroid dan dopamine. Peratusan yang tinggi daripada lelaki yang mengalami Tiroid yang underactive mengalami masalah seksual, kerana hormon Tiroid adalah begitu penting untuk tenaga, mood, metabolisme, mengawal berat badan dan edaran dan fungsi seksual yang penting untuk sihat. L-Tyrosine dengan ketara meningkatkan tahap hormon Tiroid yang mengeliling dan sering disyorkan sebagai terapi pemakanan untuk lelaki yang underactive Tiroid, atau penyakit Hashimoto’s.

Dopamine adalah neurotransmitter yang kuat menjaga berehat, mood, selera makan, libido dan keinginan. Kajian yang dijalankan oleh Universiti Amsterdam, Belanda mendapati bahawa meningkatkan tahap dopamine adalah cara yang berkesan untuk meningkatkan keinginan seks, dengan rawatan yang lebih ketara di kalangan lelaki berbanding wanita. Menggunakan L-tyrosine adalah cara semulajadi dan selamat untuk mempertingkatkan tahap dopamine melalui diet.

Crèmes Kesihatan zakar
Asid amino tidak sentiasa well-absorbed oleh saluran penghadaman manusia. Untuk memintas masalah ini, ia adalah mungkin untuk menyerap asid amino dengan menggunakan crèmes kesihatan. Crèmes Kesihatan zakar akan dirumus khas untuk kesihatan dan kecergasan zakar dan sistem pembiakan yang berterusan. Formula pakar (paling profesional mengesyorkan minyak Man1Man) mengandungi L-arginine, L-carnitine, vitamin C, E, A, dan alpha lipoic asid. Campuran ini menyokong tahap hormon lelaki, edaran, sensitiviti saraf dan fungsi erektil. Gunakan dengan kerap untuk meningkatkan tahap nitrik oksida dan meningkatkan rupa dan rasa zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *