Meningkatkan kecergasan memori dan prestasi otak dengan Gary Small: Sesi Q&A – Bahagian 2

Meningkatkan kecergasan memori dan prestasi otak dengan Gary Small: Sesi Q&A – Bahagian 2

Ini adalah bahagian 2 dan transkrip akhir sesi Q&A kami terlibat pada memori, teknik memori dan gaya hidup yang sihat otak dengan Dr. Gary kecil, Pengarah UCLA memori klinik dan Pusat penuaan, dan pengarang The Bible memori.

Soalan: Bagaimana kami menggalakkan pesakit, dan rakyat secara umum, untuk mempunyai harapan tanpa menggalakkan “harapan palsu” (dan ubat-ubatan quack)? Jawapan: Gunakan minyak ikan Omega-3 adalah berkaitan dengan lebih baik kognitif dan jantung Kesihatan, serta suasana yang lebih baik. Prof. hati Amer. mengesyorkan orang makan ikan 2 X setiap minggu, dan Prof. psikiatri Amer. mengesyorkan kapsul minyak ikan untuk orang-orang yang tertekan.

Soalan: Bolehkah anda katakan lebih lanjut mengenai program latihan memori UCLA? Siapakah yang terlibat? Bagaimana anda menilai kejayaan? dan lain-lain. Jawapan: saya fikir cara terbaik untuk membantu orang gembar-gembur yang berasingan dari harapan untuk menterjemah Sains ke dalam Bahasa setiap hari supaya orang boleh memahami kepentingan dan had penemuan untuk diri mereka sendiri.

Soalan: Adakah orang latihan menggunakan memori yang meningkatkan teknik mempunyai kesan sama ingatan setiap hari sebagai latihan otak yang menggunakan ingatan, perhatian Permainan, dan lain-lain.? Jawapan: Kami ada beberapa program di UCLA — latihan memori adalah program 4 minggu yang diajar oleh tenaga pengajar sukarela. Kecergasan memori adalah 6 minggu program direka untuk kemudahan hidup dibantu. Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan lesen sebuah institusi atau individu perlu melawat www.longevity.ucla.edu. Juga, Dr. Karen Miller diterbitkan kami kajian terbaru yang dilakukan pada Erickson tinggal di Geriatr J. ia. Psyschiatry.

Soalan: Menurut (news.scotsman.com), satu kajian Universiti Edinburgh, hanya disiarkan dalam jurnal alam semula jadi, “menunjukkan bahawa sel-sel otak secara genetik yang berbeza untuk sel-sel lain dalam tubuh dan genetik berbeza antara satu sama lain.” Jika ini berlaku, apakah mungkin implikasi penyelidikan kecergasan otak dan teknik? Jawapan: saya berfikir bahawa bagi orang-orang “memindahkan” teknik ingatan mereka kepada kehidupan seharian, mereka melakukan lebih baik jika mereka diberikan latihan khusus dalam kaedah ini. Ia bergantung, Jeanette, bagaimana sel-sel dalam otak yang berbeza. Kajian kami telah mendapati bahawa aktiviti-aktiviti mental yang baru akan merangsang saraf litar seluruh otak dan bila orang membiasakan diri dengan tugas mental, sel-sel otak mereka menjadi kurang aktif tetapi lebih cekap.

Soalan: Persekitaran semasa dalam pendidikan seolah-olah menjadi pengajaran untuk menguji dan fokus pada pelajar “purata”. Adakah anda mempunyai sebarang cadangan untuk memaksimumkan potensi pembelajaran, khusus ingatan, kanak-kanak? Soalan ini menunjukkan satu dimensi penting: campur Bagaimana Adakah kita tangan awal dalam hidup untuk mengelakkan peristiwa buruk kemudian hari? Sebahagian besar daripada Promosi Kesihatan. Jawapan: Lindy, saya fikir kita perlu individualize latihan. Satu kajian baru mendapati bahawa ketika latihan ingatan bekerja dalam remaja pra terlalu mencabar, tiada tiada peningkatan kecerdasan bendalir.

Soalan: Apa gunanya otak latihan bagi kanak-kanak tanpa kekurangan? Tidak mereka latihan sehari-hari otak mereka di sekolah dan dalam kehidupan amnya? Jawapan: Alvaro, saya mengatakan ianya tidak terlalu awal untuk memulakan latihan otak. Kita cenderung untuk tunggu sehingga orang-orang yang mempunyai gejala-gejala. Strategi kecergasan otak untuk orang dewasa pertengahan umur dan lebih tua harus disesuaikan untuk penonton yang lebih muda.

Soalan: Apakah strategi-strategi intervensi perlu kami mencadangkan bagi orang-orang terdahulu dalam perbezaan individu hidup-luar? Jawapan: Sharizatul, Ya, anak-anak muda akan melatih otak mereka; Walau bagaimanapun, hari orang muda yang rata-rata membelanjakan 11.5 jam setiap hari dengan teknologi (komputer, telefon pintar, dan lain-lain). Yang mungkin mempunyai kesan negatif ke atas kemahiran mental penting yang melibatkan komunikasi bersemuka.

Soalan: Ini adalah menarik kerana ianya entah bagaimana counter-intuitive. Adakah ini bermakna bahawa latihan fizikal atau sosial sambungan adalah lebih penting daripada bekerja pada komputer (dari segi kesihatan otak)? Jawapan: Alvaro, saya cadangkan beberapa kemahiran bagi orang-orang muda:-teknik-teknik memori tertentu-kemahiran komunikasi bersemuka (hubungan mata, isyarat bukan lisan semasa perbualan)

Soalan: Apakah bukti neuro bahawa teknologi sebenarnya perubahan otak, struktur dan/atau behaviorally? Jawapan: saya fikir senaman fizikal, sambungan sosial, dan kemahiran komputer semua penting, tetapi kita perlu mengekalkan keseimbangan dalam kehidupan kita.

Soalan: Kami mempunyai masa kurang dari 15 minit meninggalkan. Jika anda mempunyai soalan, pastikan anda menghantar mereka tidak lama lagi. ALKITAB MEMORI kini telah keluar untuk sementara waktu sekarang. Apakah pembangunan yang besar dan pandangan anda akan menghala ke bahawa telah berlaku Tempahan bahawa pembaca perlu tahu tentang Jawapan: Kajian kami “otak anda di Google: corak serebral pengaktifan dalam Internet mencari” (American Journal geriatrik psikiatri 2009; 17:116-126) menunjukkan bahawa dewasa lebih tua celik Internet mempunyai lebih besar aktiviti neural mencari dalam talian berbanding dengan kawalan naive internet. Kami susulan daripada kajian ini menunjukkan bahawa selepas satu minggu mencari, terdapat peningkatan ketara aktiviti otak di dalam mata-pelajaran naive sebelum ini.

Soalan: Apakah teknik nemonik akan bekerja untuk luput sekali-sekala menarik balik perkataan, perkataan biasa yang menggunakan setiap hari? Saya mengajar untuk peningkatan memori kelas kebanyakannya senior- dan ini adalah satu isu yang saya tidak pasti bagaimana untuk mendekati. Jawapan: saya fikir bahawa orang yang berkenaan tidak hanya meningkatkan keupayaan ingatan mereka, tetapi juga dalam mengurangkan risiko mereka untuk membangunkan dementia. Pembangunan ubat setakat telah mengecewakan, tetapi sesetengah strategi gaya hidup yang diterangkan di dalam memori Alkitab juga kelihatan untuk melambatkan simptom dementia. “Program pencegahan Alzheimer di” kami menerangkan teknik tertentu bagi kesilapan memori Petua-of-the-lidah ini. Ia melibatkan menulis petunjuk kepada perkataan apabila anda tidak dapat memikirkan perkataan itu; melihat ia kemudian; dan kemudian menggunakan teknik-teknik asas nemonik untuk mengambil semula tempat perkataan dalam ingatan.

Soalan: Apakah pendapat anda mengenai acetyllcarnitene, phosphatidylserine; phosphosterycholine; dan Koenzim Q10 sebagai ingatan atau otak enhancment tambahan jawapan: Michelle, ujian terkawal daripada phosphatidylserine telah menunjukkan manfaat jangka pendek dengan penuaan biasa. Saya tidak sedar sama percubaan bukti klinikal bagi makanan tambahan yang lain lagi, walaupun mereka telah didapati mempunyai antioksidan dan sifat-sifat lain yang mungkin otak pelindung.

Soalan: Gary, anda telah bekerja bertahun-tahun dalam bidang ini. Marilah kita rahsia. Apa yang anda lakukan anda, secara peribadi, untuk menggalakkan kecergasan otak anda sendiri? Jawapan: saya cuba untuk mendapatkan sekurang-kurangnya 30 minit aerobik udara setiap hari; cuba untuk mengurangkan tekanan saya dengan berhubung dengan keluarga dan rakan-rakan; secara amnya makan otak diet yang sihat (ikan, buah-buahan, sayur-sayuran), dan cuba untuk mengimbangi masa saya dalam talian dengan masa saya di luar talian. Yang mengingatkan saya, saya fikir ia adalah hampir masa untuk saya mendaftar di luar talian.

Soalan: Anda betul-betul tentang masa, Gary. Nasihat yang baik untuk kita semua. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua orang untuk menyertai sesi paling menarik hari ini. Secara khususnya, kami terima jawapan untuk berkongsi kepakaran beliau dengan penonton kami. Jawapan: Terima kasih anda semua yang mengambil bahagian untuk anda soalan-soalan yang sangat baik.

Hakcipta Terpelihara (c) 2011 SharpBrains

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *