Meningkatkan isipadu air mani – cara-cara untuk mendapatkan puncak kepuasan

Meningkatkan isipadu air mani – cara-cara untuk mendapatkan puncak kepuasan

Manusia berbeza daripada lain-lain spesis yang masih hidup dengan cara yang berbeza. Orang lain hanya menikmati seks untuk memenuhi mereka kelaparan fizikal manakala manusia, menjadi spesies sahaja yang menikmati seks untuk memenuhi keperluan fizikal mereka menghasilkan keturunan yang akan menghadapi keluarga dan akan membantu dalam usia mereka.

Malangnya, tidak semua manusia telah dikurniakan dengan fungsi seksual yang biasa dalam kehidupan mereka sebagai sebahagian daripada mereka mengalami salah satu atau yang lain-lain masalah seksual seperti mati pucuk, kemandulan, kehilangan libido, pancutan pramatang, seks melegakan dan lain-lain. Salah satu masalah tersebut adalah isipadu air mani yang menurun yang mungkin mengandungi kurang sperms yang memerlukan untuk subur ovum (telur wanita). Pakar-pakar percaya bahawa jumlah sperma yang rendah bukan sahaja punca kemandulan tetapi walaupun kiraan sperma cukup jumlah sperma yang rendah, ia adalah tidak memuaskan semasa terbabit dalam hubungan seks dan mencapai orgasme dengan.

Anda boleh meningkatkan isipadu air mani mempunyai peluang yang cerah untuk hamil serta mempunyai satu puncak kepuasan. Air mani forcefully ejaculated memberikan kenikmatan yang lebih banyak daripada air mani dalam kuantiti yang berkurangan. Ini adalah kerana apabila ejakulasi yang mempunyai kuasa yang kuat, ia melibatkan aliran darah dalam organ lelaki yang memberinya kepuasan terbaik yang luar biasa. Di sisi lain, perempuan yang menerima pasukan ini ke dinding rahim yang merupakan bahagian yang paling sensitif dalam tubuh wanita itu.

Cara-cara meningkatkan isipadu air mani:

1) Salah satu harus mengambil produk tenusu. Walau bagaimanapun, seseorang perlu berhati-hati jika mempunyai tahap lipid dan kolestrol tinggi. Susu ini dikatakan menjadi yang terbaik untuk meningkatkan kiraan isipadu dan sperma air mani. Ia dinyatakan sebagai salah satu minuman perangsang semulajadi yang paling kuat.

2) Salah satu harus merangkumi gelap, hijau dan berdaun sayur-sayuran yang mengandungi hormon tumbuhan semulajadi yang membantu meningkatkan hormon seks lelaki yang mungkin mengakibatkan peningkatan isipadu air mani. Ubi bit timun, Indian gooseberry (amla), Halia, lada dan lain-lain adalah beberapa sayur-sayuran yang membantu memulihkan fungsi seksual badan.

3) Salah satu mesti pergi bagi buah-buahan segar. Buah-buahan segar mengandungi banyak mikro dan makro nutrien yang membantu mengukuhkan organ pembiakan lelaki yang membantu dalam meningkatkan jumlah sperma. Salah satu boleh pergi untuk buah-buahan segar atau jus yang dibuat daripada ia boleh pergi. Jus mangga, tembikai, alpukat betik (tanpa biji) dianggap sangat baik untuk meningkatkan sistem reproduktif lelaki.

4) Banyak penyedia penjagaan kesihatan mencadangkan untuk menjalani beberapa terapi semulajadi/herba untuk meningkatkan jumlah sperma. Herba seperti ashwagandha guduchi, gokshura, guggulu, amalaki (Indian gooseberry), Halia, bawang putih, mucuna dan lain-lain telah ditetapkan untuk merawat pelbagai masalah seks lelaki. Mereka juga dilaporkan untuk meningkatkan jumlah sperma dengan merangsang organ-organ seks lelaki tanpa menyebabkan sebarang kesan sampingan.

Juga, Yoga, Pranayama dan gaya hidup yang sihat boleh membantu peningkatan kiraan sperma. Ada yang memberikan tembakau, alkohol dan lebih melancap yang mungkin semua mengakibatkan penurunan isipadu libido dan sperma lelaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *