Meningkatkan fungsi hati anda dengan jus Wheatgrass

Meningkatkan fungsi hati anda dengan jus Wheatgrass

Jus Wheatgrass melakukan keajaiban bagi badan apabila ia datang untuk detoksifikasi. Sebab utama mengapa ini adalah begitu, adalah kerana jus wheatgrass melakukan keajaiban bagi keseluruhan Kesihatan hati. Dengan meningkatkan kesihatan hanya ini satu organ, kita boleh meningkatkan kesejahteraan seluruh seluruh tubuh kami. Jus Wheatgrass menawarkan banyak nutrien dan vitamin yang penting untuk menjaga hati yang berfungsi pada tahap optimum.

Hati adalah organ dalaman yang terbesar dan kelenjar terbesar dalam badan anda. Ia bertanggungjawab sehingga lebih 500 fungsi yang berbeza. Antara fungsinya termasuk pengeluaran hormon, detoksifikasi, menyimpan glycogen, proses pereputan sel darah merah, pembersihan darah dan pengemaskinian nutrien. Hati adalah sangat penting bahawa badan boleh tidak membayar pampasan bagi ketidakhadiran yang. Sehingga 90 peratus hati boleh dimusnahkan sebelum timbul apa-apa gejala yang serius. Dan walaupun hati adalah salah satu daripada beberapa organ yang mempunyai kuasa-kuasa regeneratif, apabila ia sudah terlambat, ia adalah sangat sukar untuk menterbalikkan kerosakan yang dilakukan kepada hati. Salah satu tanggungjawab utama hati ialah untuk membersihkan darah dan membuang sisa toksik. Malangnya, apabila hati rosak oleh mikrob yang berjangkit, perengsa dan degenerasi lemak kehilangan banyak yang “darah pembersihan kemampuan.”

Jus Wheatgrass mengandungi vitamin dan nutrien yang badan keperluan dan kegunaan yang banyak, tetapi ia mengandungi sebatian 3 yang penting bagi hati yang sihat. “Tiga halaman ditemui dengan banyaknya di wheatgrass bantuan penginapan hati penting dan sihat… Kolina berfungsi untuk menghalang pemendapan lemak, magnesium membantu menarik keluar lemak yang berlebihan di sama cara magnesium sulfat (garam Epsom) akan menarik nanah daripada jangkitan, dan kalium yang bertindak sebagai invigorator dan dan bahan perangsang.

Dr. Wattenburg dari University of Minnesota mendapati bahawa apabila tikus yang diberi makan diet yang semua vitamin dan mineral, tetapi sangat bersih (Diet kami adalah kira-kira 50-75% doakanlah) mereka tidak dapat menghasilkan satu enzim yang nyahaktif karsinogen di dalam hati. Walau bagaimanapun, apabila tikus sama ini telah diberi makan sayur-sayuran, mereka dapat menghasilkan enzim yang dipanggil indole yang terdapat dalam daun gandum, yang mempunyai keupayaan untuk menyahaktifkan karsinogen di dalam hati.

Cari menarik yang lain dilaporkan oleh Dr. Charles Schnabel pada Januari 1980, diterbitkan di Amerika Syarikat ekar. Beliau berbanding kesihatan ayam-ayam betina Leghorn yang menerima rumput muda segar 5 peratus kepada ayam-ayam betina Leghorn yang disuap alfalfa. Pada akhir eksperimen beliau, beliau mendapati bahawa ayam-ayam betina yang disuap segar muda rumput “adalah jauh lebih sihat daripada yang lain, sebagaimana yang ditunjukkan oleh darah yang kaya, gelap dan alat (ayam-ayam diberi makan rumput betina mempunyai alat mahogani berwarna gelap, manakala alat ayam diberi makan alfalfa adalah cahaya tan dalam warna) mereka.”  Seperti yang anda boleh lihat, walaupun banyak penyelidikan belum dilakukan wheatgrass dan fungsi hati, Terdapat banyak literatur dan kajian yang menunjukkan bahawa wheatgrass boleh membantu dengan ketara untuk meningkatkan fungsi hati.

Hati bukan hanya dalaman organ terbesar dalam badan anda, ia mungkin salah satu organ paling penting bahawa anda mempunyai. Jus Wheatgrass mengandungi banyak vitamin, nutrien dan sebatian yang akan membantu meningkatkan keseluruhan fungsi hati anda. Itulah sebabnya mengapa anda perlu mencuba jus wheatgrass dan mula memasukkan ia dalam diet harian anda. Anda mempunyai apa-apa kehilangan, tetapi dunia kesihatan untuk mendapatkan.

Sumber: “buku daun gandum” oleh Ann Wigmore

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *