Menindik zakar: kesan-kesan sampingan dan masalah

Menindik zakar: kesan-kesan sampingan dan masalah

Secara amnya, ia seolah-olah logik bahawa kebanyakan lelaki akan melakukan hampir apa-apa untuk menyimpan benda-benda yang tajam dari semasa mereka. Bahkan berfikir untuk menindik kepala zakar dengan sesuatu yang tajam adalah idea yang menyedihkan. Terdapat sesetengah lelaki, Walau bagaimanapun, yang beriman menindik, dan mereka mungkin akan terdorong untuk menuju ke menindik Panti untuk stud diri mereka dengan barang kemas. Ia mungkin bergaya, dan bahkan mungkin tidak menyeronokkan, tetapi ia juga boleh membawa kesan sampingan sesetengah tidak menyenangkan, terutama tanpa penjagaan zakar yang mencukupi setelah satu menindik dilakukan.

Jenis-jenis Bertindik
Setakat ini paling zakar menindik adalah “Putera Albert.” Apabila prosedur 5 minit ini selesai, seorang lelaki akan mempunyai satu lubang kecil di kepala zakar yang Pas melalui uretra itu dan keluar dari lubang di hujung zakar. Cincin adalah sekeping biasa barang kemas untuk menindik ini, dan kebanyakan lelaki lebih suka untuk mempunyai cincin yang diletakkan pada bahagian bawah Kepala. Ini bukanlah hanya jenis menindik yang boleh dilakukan. Di mana-mana yang secubit kulit boleh menyambar, menindik yang boleh diletakkan. Sesetengah lelaki stud panjang zakar mereka dengan gegelang atau Bar, dan sesetengah lelaki meneruskan Bertindik itu dan menambah mereka ke dalam kerandut. Sesetengah lelaki walaupun meletakkan Bar melalui kepala zakar.

Mengapa menembusi zakar?
Bertindik biasanya akan dianggap sebagai meningkatkan keseronokan erotik. Stud pada zakar atau cincin logam yang menyediakan tambahan sensasi seksual rakan, membuat seorang lelaki dengan yang menindik hanya sedikit yang lebih menarik semasa seks. Beberapa jenis Bertindik juga boleh mendedahkan tisu-tisu dalaman yang halus zakar semasa aktiviti seksual, dan orang-orang dengan jenis Bertindik melaporkan kepuasan seks yang lebih hebat hasilnya.

Zakar yang menindik kesan-kesan sampingan
Meningkat panjang dan intensiti puncak syahwat nampaknya sesuai, tapi ada kesan sampingan yang serius berkaitan dengan Bertindik, termasuk orang-orang yang disenaraikan di sini:

• Jangkitan: lelaki yang pergi ke Panti yang tidak menggunakan alat-alat yang bersih, atau di mana barang kemas diguna, mungkin membangunkan jangkitan berikutan menindik; jangkitan staph walaupun dan gangrene telah dilaporkan akibat menindik dengan alat-alat yang kotor. Jangkitan-jangkitan jenis ini boleh akhirnya menjadi mengancam nyawa jika lelaki tidak mendapat perhatian perubatan yang segera.

• Kecederaan: sesetengah lelaki, termasuk orang-orang yang telah pergi ke bereputasi Panti, yang telah melihat mereka Bertindik pergi mengerikan salah, penyucukan uretra itu atau walaupun kerandut. Apabila ini berlaku, lelaki mungkin mempunyai kesukaran yang mengawal aliran air kencing, atau mereka mungkin mendapati bahawa mereka tidak dapat menghasilkan air mani, mengakibatkan kemandulan.

• Reaksi alahan: perhiasan itu sendiri juga mungkin bermasalah bagi sesetengah lelaki, menyebabkan reaksi alahan termasuk bengkak, gatal-gatal atau pendarahan, dan penghapusan barang-barang kemas yang mungkin diperlukan untuk menyelesaikan masalah ini

• Parut: dalam sesetengah kes, parut boleh membangunkan kerana trauma untuk derma tisu. Kulit yang terjejas boleh menyebabkan kesukaran semasa ereksi, kerana tisu parut cenderung tidak berkembang dengan cara yang sama sebagai kulit sekitarnya; ini boleh mengakibatkan menyakitkan lenturan atau menjadi buncit dan kesukaran dengan persetubuhan.

Menjaga zakar selepas menindik
Untuk mengurangkan risiko masalah yang berkaitan dengan menindik zakar dan menggalakkan kesihatan zakar am, perhatian yang sewajarnya untuk menjaga kulit zakar adalah perlu. Kering sekitar menindik berhati-hati dan menggunakan crème Kesihatan zakar yang mengandungi vitamin dan mineral (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) boleh membantu untuk menghapuskan bakteria yang berbahaya dan menggalakkan penyembuhan, serta mengurangkan kemungkinan membangunkan tisu parut. Di samping itu, crème vitamin kualiti yang boleh membantu dalam pembentukan kulit yang lembut, licin dan responsif batang dan kepala zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *