Menikmati teh hijau Matcha jika mengharapkan

Menikmati teh hijau Matcha jika mengharapkan

Baik, pakar kesihatan mencadangkan bahawa wanita hamil patut cut-down pengambilan kafein mereka – ada yang mengatakan kepada kira-kira 200mg sehari.

Dan, walaupun pengambilan kafein tertentu dalam teh hijau matcha adalah berbeza dengan apa yang diperhatikan dalam kopi (matcha mempunyai bentuk pelepasan perlahan kafein), ianya masih waras untuk menghadkan pengambilan matcha anda, dan lain-lain sumber kafein, manakala mengharapkan bayi.

Tetapi berapa banyak anda perlu mengehadkan penggunaan matcha manakala mengharapkan?

Baik, yang sebahagian satu gram matcha menawarkan 34mg kafein – lebih kurang satu cawan sehari-hari kopi – oleh itu penggunaan tidak semestinya perlu dikurangkan terlalu teruk.

Berada di sebelah selamat, dan juga untuk mempertimbangkan bagi tambahan makanan/minuman yang mengandungi kafein, kita mungkin menyarankan pengurangan pengambilan teh hijau matcha anda semasa mengandung untuk hanya dua cawan sehari.

Betul-betul Apakah ancaman daripada mengambil kafein terlalu banyak manakala mengharapkan?

Projek-projek penyelidikan telah menetapkan bahawa meminum jumlah kafein yang tinggi sambil mengharapkan boleh meningkatkan peluang untuk bayi anda dijangkiti penyakit kencing manis.

Walau bagaimanapun, ‘ibu dengan’ mempunyai teh hijau matcha tidak perlu bimbang terlalu banyak, kerana anda perlu minum kira-kira enam cawan setiap hari dapat melebihi had kafein yang dicadangkan (badan anda tidak memerlukan kafein melalui mana-mana lain-lain makanan/minuman anda mengambil).

Jadi, untuk menjawab soalan ini, Adakah ia selamat untuk inges teh hijau matcha sambil mengharapkan bayi?

Pasti ia adalah. Tetapi Kawalan kelantangan anda inges setiap hari.

Faktor-faktor yang lain anda benar-benar perlu menjauhkan diri daripada semasa mengandung:

Minuman beralkohol, Merokok, dan dilarang mengambil dadah – atas sebab-sebab yang jelas

Khususnya yang dipohon di kaunter dan doktor yang ditetapkan ubat-ubatan – sebaik sahaja anda mengetahui anda menjangkakan bayi, memeriksa anda preskripsi sedia ada dan lain-lain dengan doktor anda sendiri

Reptilia – ini boleh menghantar virus salmonella bayi belum lahir

Seluar pendek sukan atau pakaian yang di luar bandar – ini mungkin menggalakkan tanda gigitan, yang mungkin membawa penyakit lyme yang boleh membawa maut kepada kanak-kanak yang belum lahir

Suplemen pemakanan vitamin A – boleh membawa kepada masalah kelahiran jika mengambil lebih dari yang disyorkan RDA

Ikan – ini terdiri daripada Ijazah tinggi methylmercury yang telah didapati memberi kesan terhadap saraf bayi yang belum lahir

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *