Menifee doktor gigi Dr. Jonathan Ford membincangkan pilihan yang terbaik dalam lorong produk pergigian

Menifee doktor gigi Dr. Jonathan Ford membincangkan pilihan yang terbaik dalam lorong produk pergigian

Jika anda keliru dengan semua jenama lain berus gigi, ubat gigi, serunding dan mulut rinses, anda tidak bersendirian. Saya benar-benar keliru terakhir kali aku strolled turun salah satu lorong pergigian produk tersebut. Saya telah tertanya-tanya bagaimana mungkin ada 30 jenis serunding, apa yang berbeza saiz dan perisa dan kekuatan bermakna?

Saya ingin menawarkan beberapa cadangan dan biarkan anda tahu produk mana yang terbaik dalam setiap kategori.

1) Berus gigi

YA!!! Berus gigi mekanikal adalah lebih baik daripada berus gigi secara manual. Mereka melakukan kerja yang lebih baik pada membuang plak dan kotor. Pergerakan Mekanikal (oscillations) bantuan berus gigi menanggalkan plak, serta kebanyakan mereka termasuk pemasa yang memastikan anda berus bagi penuh dua minit. Walau bagaimanapun, tidak terdapat perbezaan yang besar antara jenama-jenama, jadi gunakan mana-mana satu yang anda suka. Ada satu ke bawah untuk berus gigi yang mekanikal dan itulah kos.

Jika kos adalah satu isu, berus gigi secara manual boleh lebih daripada mencukupi. Kekunci membeli berus gigi biasa bukan warna atau nombor bristles, ia bagaimana LEMBUT berus gigi ini. SOFTER yang lebih baik!!! Anda boleh melakukan sejumlah besar kerosakan kepada gigi anda jika anda menggunakan berus gigi yang keras, jadi mencari lebih lembut atau lembut dan mengelakkan bristles, sederhana dan sukar. Juga, mencari berus gigi yang 30 atau 35 saiz kepala untuk memastikan anda mampu mencapai gerahamnya belakang.

2) Ubat gigi

Sekali lagi, Terdapat sejumlah besar ubat gigi keluar di pasaran. Ada rasa yang berbeza. Beberapa bilik mempunyai fluorida; Sesetengah tidak mempunyai fluorida. Ada pemutihan produk; Sesetengah tidak. Beberapa buih ubat gigi; Sesetengah tidak. Ada yang untuk gigi sensitif; Sesetengah boleh menyebabkan sensitiviti. Jadi gigi yang elok untuk anda?

Kami dapat menghantar beribu-ribu ubat gigi sampel setiap tahun dan kami telah menyempitkan turun apa yang kita fikir adalah ubat gigi yang terbaik.

a) ClosSys-It boleh sedikit cabaran untuk mencari, tetapi ia melakukan pekerjaan besar plak dan tartar di bawah kawalan. Ia adalah bahan aktif, klorin dioksida, adalah menakjubkan pada mengawal bakteria yang menyebabkan gingivitis dan penyakit periodontal.

b) Sensodyne Pronamel ini adalah produk yang agak baru di pasaran, tetapi kita telah melihat hasil yang besar dengannya. Ia mempunyai komponen yang sama seperti gigi Sensodyne yang biasa, yang membantu orang ramai dengan gigi sensitif, tetapi apa yang membuatkan Sensodyne Pronamel berbeza ialah penambahan fluorida. Gabungan ini membantu mereka yang mempunyai gigi sensitif dalam dua cara. Kalium nitrat bahan dari Sensodyne membantu desensitize saraf, sementara fluorida yang membantu menyumbat tubules saraf. Sensodyne Pronamel yang ubat gigi juga membantu memerangi asid yang memakai gigi, yang disebabkan oleh adanya, buah-buahan citrus dan asid refluks. Di samping itu, ubat gigi Pronamel tidak mengandungi sodium lauril sulfate(SLS). SLS adalah ejen berbuih dalam ubat gigi, yang boleh menyumbang kepada peningkatan canker kudis. Ada juga kanak-kanak dalam penggubalan, tetapi ia tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah umur 2.

Anda akan mungkin tertanya-tanya kenapa saya tidak menulis mengenai mana-mana ubat gigi pemutihan. Sebab ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa kebanyakan ubat gigi pemutihan yang tidak berfungsi dengan baik. Syarikat-syarikat ubat gigi tidak dibenarkan oleh FDA untuk dimasukkan ke dalam kuat cukup kepekatan produk pemutihan. Ia adalah merupakan gimik pemasaran yang bertujuan untuk menjadikan pengguna membeli ubat gigi yang lebih mahal. Ubat gigi pemutih yang biasanya mempunyai jenis pumice yang lebih halus yang menghilangkan noda tetapi tidak sebenarnya kimia whiten.

3) Serunding

Ini adalah agak mudah: menggunakan jenis serunding yang anda adalah yang paling selesa. Selagi anda menggunakan jenis sistem serunding yang membersihkan antara gigi, hygienist doktor gigi/gigi yang akan gembira. Terdapat berbeza lebar, konsisten, perisa, kekuatan, dan senarai ini berterusan dengan pelbagai pilihan keseluruhan. Ia hanya datang untuk mana satu anda lebih suka dan mana satu yang bekerja terbaik untuk anda. Ingat anda hanya perlu flos gigi anda hendak simpan!

4) Mulut rinses

Semua mulut rinses tidak sama. Kebanyakan mulut rinses hanya perlindungan bau mulut (halitosis) untuk tempoh masa yang singkat. Terdapat beberapa di pasaran yang telah dibuktikan berkesan melegakan nafas dan juga membantu mengurangkan plak menyebabkan gingivitis dan bakteria. Jenama-jenama yang kami cadangkan adalah Listerine dan ClosSys ini.

a) Listerine mempunyai alkohol dan beberapa minyak pati dalam botol, yang menjadikan ia amat sukar bagi sesetengah orang untuk bertolak ansur. Bagi Listerine untuk berfungsi dengan berkesan, anda mesti basuh selama 30 saat di seluruh. Bagi mereka yang mengalami masalah mulut Kering, elakkan dalam Cecair kumur alkohol kerana ia boleh membawa kepada peningkatan dalam kekeringan. Jika anda boleh bertolak ansur penulisan, maka Listerine adalah produk yang hebat.

b) ClosSys mulut bilas – saya secara ringkas menulis tentang ubat gigi ClosSys di atas, jadi saya tidak akan pergi ke terperinci di sini. Sekali lagi, bahan aktif, klorin dioksida, melakukan kerja-kerja yang menakjubkan dalam membuat mulut anda sihat dan benar-benar melayani bau mulut (halitosis) untuk satu tempoh. Perkara yang menarik mengenai Cecair kumur ini adalah hakikat bahawa terdapat tiada alkohol. Ia adalah lebih mudah untuk bertolak ansur daripada Listerine dan terdapat tiada Bahang.

Saya harap ini membantu. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami atau e-mel saya.

jaga diri

Dr. Jonathan Ford

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *