Menguruskan iPhone anda perubatan rekod dengan anda

Menguruskan iPhone anda perubatan rekod dengan anda

Adakah terdapat sebarang had iPhone? Setiap kali anda menghidupkan ia seolah-olah terdapat permohonan baru untuk peranti ini menakjubkan; hanya semalam mereka mengeluarkan atur cara yang akan makan haiwan kesayangan anda untuk anda semasa dalam percutian. Dalam kesungguhan semua, program ini terdapat cukup luar biasa. Ada satu program yang dipanggil ColorHelper, membantu mereka dengan colorblindness mengenal pasti warna. Sebagai contoh, jika peranti telah menunjukkan di dalam laci Meja rias, ColorHelper akan mengenal pasti semua sarung kaki yang merah.

Bilangan aplikasi yang dibangunkan untuk iPhone adalah baffling, dan manakala sebahagian daripada ini adalah “hanya untuk bersenang-senang”, majoriti yang direka untuk membuat hidup lebih mudah. Anda boleh mencari perisian untuk menguruskan segala-galanya dari permainan golf anda senarai membeli-belah percutian anda.

Walaupun anda sudah tentu tidak mahu lupa makcik Susie Krismas ini, mungkin ia adalah lebih penting untuk diingat untuk mengambil ubat tekanan darah anda. Atau, syurga yang melarang, anda sedang dalam perjalanan dan jatuh sakit, ia akan menjadi kelebihan kepada mempunyai maklumat perubatan yang berguna. Rekod-rekod kesihatan anda yang sangat berharga dan ia masuk akal untuk mendapatkan akses serta-merta kepada maklumat ini. Tidak hairanlah; ada aplikasi iPhone yang terlalu!

Ia akan menjadi mudah jika terdapat gergasi pangkalan data yang disimpan setiap maklumat perubatan, mudah diakses dengan sentuhan butang atau klik tetikus. Malangnya, di Amerika Syarikat dengan konsep dan rekod perubatan elektronik (Bahagian), rekod kesihatan elektronik (EHR) akan melaksanakan secara perlahan-lahan. Majoriti daripada penyedia penjagaan kesihatan masih menguruskan kertas pejabat. Syarikat-syarikat seperti e-MDs, berpangkalan di Austin, TX, akan mengetuai pertuduhan dalam menyediakan EHR bersepadu dan penyelesaian pengurusan amalan; Walaupun ia mungkin memakan masa sehingga sistem universal yang menjadi kenyataan. Cuba fikirkan, rekod imunisasi kanak-kanak anda boleh disimpan di dalam Kabinet fail di mana anda menghadiri sekolah rendah. Contoh yang melampau, tetapi ia menggambarkan potensi kesukaran dalam mengakses rekod perubatan peribadi anda.

Sementara kita menunggu untuk industri penjagaan kesihatan untuk menangkap gelombang digital, anda kini mempunyai pilihan untuk menguruskan rekod-rekod kesihatan anda sendiri. Untuk memulakan, hanya meminta mereka daripada doktor anda semasa dan sebelumnya. Anda mungkin perlu mengisi borang, mungkin membayar kos yang kecil. Sebaik sahaja dokumen-dokumen di tangan, anda akan perlu untuk memindahkan maklumat ke format digital, pelaburan yang kecil daripada masa anda untuk kesihatan yang mudah alih. Google Health telah inovatif mewujudkan satu sistem yang akan membantu anda menguruskan rekod perubatan elektronik anda dalam talian, tetapi perisian dibangunkan untuk iPhone membolehkan mudah-alih maklumat penting ini.

xCube makmal telah mencipta aplikasi Kesihatan n saya Pro untuk iPhone, boleh dimuat turun dari iTunes kedai bagi $2,99. PMR rekod hidup saya, dari hidup rekod Inc., adalah tersedia untuk dimuat turun bagi $49.99 dan membolehkan anda menguruskan rekod-rekod pesakit sehingga dua belas (anda boleh menguruskan seluruh keluarga anda contohnya). Kedua-dua permohonan telah direka dengan privasi di rumah dan akan membantu anda dalam pertama mendapatkan rekod anda, kemudian memfailkan mereka secara elektronik dan menggunakan ciri-ciri canggih untuk menguruskan mereka. Anda boleh mengurus dan mengendalikan maklumat hubungan kecemasan, keputusan makmal Carta dan x-ray, ubat-ubatan, perubatan, pelantikan-senarai menyala. Dengan mudah anda boleh berkongsi maklumat dengan selamat.

Aplikasi untuk iPhone terus maju, tetapi lebih penting lagi, menjadi lebih berguna. Ia seolah-olah sebaik sahaja perlu, permohonan iPhone dibangunkan untuk isi. Apabila ia datang untuk menganjurkan dan menguruskan rekod kesihatan peribadi anda, perisian yang serupa dengan contoh-contoh yang disebut di atas membolehkan akses maklumat kesihatan diri anda berada dalam kawalan anda pada sentuhan butang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *