Mengurangkan tekanan darah secara semulajadi – bagaimana nitrik oksida (no) merendahkan tekanan darah

Mengurangkan tekanan darah secara semulajadi – bagaimana nitrik oksida (no) merendahkan tekanan darah

Menurut Persatuan jantung Amerika hampir seorang daripada rakyat Amerika setiap tiga (65 juta orang) mempunyai tekanan darah tinggi. Di samping itu, tekanan darah tinggi adalah punca utama kematian dalam kira-kira 50,000 orang pada tahun 2002.

Untuk membuat perkara-perkara yang lebih teruk, kajian telah menunjukkan bahawa seseorang yang berusia 55 tahun yang mempunyai tekanan darah normal mempunyai peluang jangka hayat yang mempunyai tekanan darah tinggi. Selain risiko serangan jantung dan strok, tekanan darah tinggi boleh menyebabkan kerosakan salur darah pada mata, jantung, otak dan buah pinggang.

Semua ini akan menjadi sangat menggalakkan tidak ia fakta bahawa tekanan darah tinggi boleh dikawal dengan ubat-ubat preskripsi atau dengan kaedah semulajadi.

Ubat-ubatan preskripsi boleh berkesan dalam kes-kes yang banyak tetapi mereka tidak penyelesaian yang dijamin. Terdapat juga kemungkinan mengalami kesan sampingan yang tidak menyenangkan dengan ubat-ubatan preskripsi dan sebab itu ramai orang sedang mencari cara ubat untuk menurunkan tekanan darah secara semulajadi.

Dua kaedah yang terbaik bagi menurunkan tekanan darah secara semulajadi adalah senaman dan diet. Anda tidak perlu menyertai gimnasium atau melibatkan diri dalam senaman berat untuk membuat perbezaan. Jika anda hanya melakukan untuk berjalan 20 hingga 30 minit sekurang-kurangnya 3 kali seminggu ini boleh mempunyai kesan yang positif terhadap tekanan darah. Di samping itu, Terdapat lain-lain faedah bagi sendi-sendi, tulang dan otot.

Menonton diet anda boleh mempunyai impak yang besar kepada penurunan tekanan darah anda secara semulajadi. Anda harus berusaha untuk kekalkan pengambilan natrium anda untuk kurang daripada 2400 mg setiap hari. Sedar bahawa makanan yang diproses yang selalunya tinggi garam (natrium) jadi Baca label. Kalium adalah mineral yang mempunyai kesan yang positif ke atas penurunan tekanan darah secara semulajadi dan anda ingin mengambil sekurang-kurangnya 4700 mg setiap hari.

Penemuan baru-baru telah mendedahkan satu lagi kaedah yang merendahkan tekanan darah secara semulajadi.
Ini dipanggil terapi nitrik oksida dan hasil kajian oleh Nobel ® Sasterawan Dr. Louis Ignarro.

Dr. Ignarro bersama-sama dengan pasukannya penyelidik tahu bahawa nitrogen dalam bentuk nitro-glycerin telah digunakan selama bertahun-tahun untuk meringankan kesusahan angina atau hati tetapi mereka tidak tahu bagaimana ia bekerja. Mereka mendapati bahawa molekul nitrik oksida mempunyai kesan yang mendalam dalam mengembangkan arteri dan salur darah, yang boleh mengurangkan tekanan darah secara semulajadi dan menyokong Kesihatan kardiovaskular.

Tetapi persoalannya ialah bagaimana untuk mencipta nitrik oksida dalam badan? Mereka mendapati bahawa asid amino, arginine dan L-arginine, menyebabkan nitrik oksida dihasilkan dalam arteri dan salur darah dan menghasilkan kesan yang sama yang tidak bersenam. Selain itu, mereka mendapati bahawa nitrik oksida mempunyai lain-lain kesan yang berfaedah, yang memberi kesan terhadap sistem imun dan sistem saraf. Ringkasnya, ia kelihatan seperti nitrik oksida ialah molekul ajaib yang.

Jadi soalan seterusnya adalah apakah makanan merupakan punca arginine yang baik? Ada banyak senarai yang termasuk kacang, daging merah, ayam dan sayur-sayuran tertentu. Walaupun ini adalah sumber semulajadi, tidak ada arginine cukup untuk membuat perbezaan yang besar.

Dr. Ignarro sedar bahawa dia perlu membuat tambahan, yang akan menyediakan arginine cukup dalam kuantiti yang besar. Lima tahun sejarah telah menunjukkan bahawa tambahan ini telah
berkesan dalam menurunkan tekanan darah secara semulajadi bagi ramai orang. Walaupun sesetengah individu yang tidak mampu untuk mengawal tekanan darah mereka dengan ubat-ubatan tidak mampu untuk berbuat demikian menggunakan terapi nitrik oksida.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *