Mengurangkan tahap tekanan anda dengan latihan semula Amygdala di rumah

Mengurangkan tahap tekanan anda dengan latihan semula Amygdala di rumah

Amygdala tersebut adalah badan ‘kebimbangan suis’

Kelenjar amygdala dipunyai oleh sistem limbic dan memainkan peranan penting dalam pembangunan emosi. Hanya baru-baru ini (1989, Universiti Perubatan New York) bahawa para saintis mendapati peranan kelenjar amygdala dalam menyimpan dan melepaskan emosi trauma. Kelenjar amygdala ditemui kira-kira 1 “ke dahi di mana jari jatuh. Cara mudah untuk mengesan kelenjar amygdala adalah dengan meletakkan ibu jari anda di telinga anda, dan kemudian Letakkan jari-jari tengah berhampiran dalam sudut-sudut mata anda.

Dalam keadaan normal, ia kekal di kedudukan ‘mati’, hanya menjadi diaktifkan apabila kebimbangan yang sesuai diperlukan, dalam masa yang sesuai bahaya atau ancaman contohnya.

Pengaktifan berulang ini ‘suis’, semasa tekanan, kesedihan, kesedihan atau kemarahan contohnya, boleh menyebabkan ia menjadi ‘terperangkap’ dalam kedudukan ‘terakhir’. Ini membolehkan gangguan kebimbangan akut, serangan panik dan fobia untuk membangunkan.

Ini berlaku apabila Amygdala yang belajar tingkah laku yang baru. Kerana ia telah diajar tahap kebimbangan melalui tingkah-laku anda bimbang yang baru, ia salah semula dirinya baru ‘benchmark’ atau tahap kebimbangan yang ‘biasa’ untuk badan anda.
Walaupun anda sedar tahu bahawa rasanya salah, anda akan dapat secara sedar mengubah sekali ia telah menjadi ditetapkan.

Proses pembelajaran ini dipanggil Operant udara. Para saintis telah dikenali selama bertahun-tahun bahawa ini adalah bertanggungjawab untuk pengeluaran semua gangguan kebimbangan, termasuk serangan panik dan fobia. Di bawah keadaan normal, udara Operant digunakan oleh otak untuk menimba ilmu, seperti belajar untuk membaca, memandu atau bermain alat muzik. Mengamalkan (ulangan), Kumpulan tindakan, atau tindakan yang menyebabkan kita untuk meningkatkan kemahiran.

Ini proses yang sama berlaku dalam setiap penghidap gangguan kebimbangan yang tunggal. Ia adalah apa yang menyebabkan kebimbangan, serangan panik dan fobia. Ianya ini dan apa-apa lagi, yang perlu ditangani dan diterbalikkan untuk kekal dan cepat menghilangkan kebimbangan, panik serangan, PTSD, OCD dan agoraphobia.
Semua syarat-syarat ini, tidak kira bagaimana teruk mereka atau berapa lama anda telah mereka, hasil daripada mekanisme yang sama dan oleh itu memerlukan rawatan yang sama.

Kaedah-kaedah tradisional, seperti psikologi dan psikiatri, menggunakan ‘bercakap terapi’ untuk mengenal pasti punca kebimbangan atau serangan panik, kemudian menganalisis berulang-ulang kali, memberi latihan untuk mengikuti atau bahkan diari untuk mengisi. Punca gangguan keresahan dan serangan panik adalah tidak ‘acara hidup’ yang dicipta dengan tekanan persekitaran (penyalahgunaan, Khairat Kematian, tekanan dan lain-lain kerja.)
Punca sebenar adalah cara Amygdala dalam menanggapi peristiwa itu dan terus melahirkan keresahan dan serangan panik, lama selepas kejadian (apabila Amygdala ‘suis’ terlekat ‘pada’.)

Oleh revisiting yang dilihat ‘punca’ semasa terapi dan menganalisis tindakan anda, anda sebenarnya akan mengukuhkan kebimbangan, mengamalkannya dan menjadikannya mayatnya, kerana ia masih di barisan hadapan yang sangat fikiran anda!
Penyelidik yang dibiayai oleh pihak negara Institut Kesihatan Mental (NIMH) telah menemui cara yang berteknologi tinggi untuk menyekat panik dalam tikus, dan ini kini juga telah terbukti untuk bekerja dalam cara yang sama pada manusia. Para saintis dikesan otak yang sama daripada “Kosongkan Semua” isyarat itu, apabila numerik, takut ‘mematikan’. Penemuan ini telah membawa kepada rawatan bebas dadah, fisiologi untuk jawapan pelarian takut dilihat dalam gangguan kebimbangan.

Tikus biasanya pembekuan takut apabila mendengar nada mereka telah dikondisikan untuk mengaitkan dengan satu kejutan elektrik. Dr. Gregory Quirk dan Mohammed Milad, sekolah perubatan Ponce, Puerto Rico, telah kini menunjukkan bahawa merangsang tapak di bahagian Penyambut otak, yang prefrontal cortex, extinguishes ini balas takut dengan meniru otak sendiri “Keselamatan isyarat.”

Penyelidik mencatatkan aktiviti elektrik di neuron di lapisan luar otak prefrontal kerana tikus, takut-bilik — diajar untuk takut nada oleh berulang kali berpasangan dengan kejutan. Kemudian mereka menghapuskan ketakutan ini berhawa dengan membentangkan nada tanpa kejutan; haiwan tidak lagi froze apabila mereka mendengar nada.

Walaupun tidak aktif semasa kedua-dua prosedur, neuron berhampiran tengah-tengah di prefrontal cortex, kawasan infralimbic, dipecat dengan lantang Bilakah nada kedengaran pada hari berikutnya. Aktiviti ini terbukti cara otak untuk memberi isyarat bahawa nada tidak lagi presaged kejutan. Lebih banyak sel-sel dipecat — iaitu, yang kuat Keselamatan ini isyarat — kurang tikus froze. Haiwan yang menunjukkan kebanyakan aktiviti infralimbic berkelakuan seolah-olah mereka pernah takut dingin sekali.

Penyelidik kemudian elektrik dirangsang kawasan infralimbic dalam tikus yang telah takut berhawa tetapi dimansuhkan beransur-tidak ansur — berkuatkuasa simulasi isyarat Keselamatan, manakala berpasangan dengan nada. Luar biasa, tikus menunjukkan sedikit pembekuan. Kemudian, tikus terus tidak daripada nada walaupun tanpa rangsangan, mencadangkan bahawa memori untuk kepupusan telah diperkukuhkan dengan meniru digunakan bagi melaksanakan isyarat Keselamatan.

Kerana lapisan luar otak prefrontal dikenali projek untuk amygdala, sebuah hab memori takut yang mendalam di dalam otak, penyelidik mencadangkan bahawa peningkatan aktiviti neuron infralimbic di lapisan luar otak prefrontal menguatkan memori Keselamatan oleh menghalang amygdala dalam ingatan takut. Mereka spekulasi bahawa merangsang bahagian lapisan luar otak prefrontal pesakit gangguan kebimbangan, menggunakan satu teknik eksperimen yang dipanggil transcranial rangsangan magnetik, mungkin boleh membantu mereka mengawal rasa takut.

NIMH adalah sebahagian daripada dalam negara Institut of Health (NIH), agensi utama Kerajaan Persekutuan dalam penyelidikan Bioperubatan dan tingkah laku. NIH adalah komponen daripada Amerika Syarikat Jabatan Kesihatan dan manusia Perkhidmatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *